*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Νοεμβρίου

SEE THROUGH

29 Νοεμβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Γράφει στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας που μας ήρθε χθες για την συνάντηση του κ. Γ. Παυλίδη με το ΤΕΕ τα παρακάτω: «Συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 27.11.2014, η Διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Γ. Παυλίδη…».
-Το ερώτημά μας. Πότε έγινε η συνάντησή σου τελικά κ.Παυλίδη;
-Την Τρίτη που ήταν… 27 Νοεμβρίου ή στις 27 Νοεμβρίου που ήταν ωστόσο ημέρα Πέμπτη;
……
*Νέα σύλληψη του σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 28/11/14.
Ο επιχειρηματίας συνελήφθη έξω από το κατάστημά του στο Κολωνάκι αφού εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση πενταετούς κάθειρξης για χρέη του προς το Δημόσιο.
Η Ασφάλεια περίμενε τον κ. Γαβαλά στο Κολωνάκι και όταν πήγε να ανοίξει το κατάστημα, συνελήφθη αμέσως.
……
*Να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια ο κ. Γαβαλάς έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τα κρατητήρια και τη φυλακή του Κορυδαλλού, αφού οι οφειλές του δεν τον αφήνουν σε ησυχία...
Ενώ  την ίδια ώρα είναι… κριτής στον ΑΝΤ1 στο Dancing with the stars!!! Παράδειγμα δηλαδή προς… μίμηση για την νεολαία!
……
*Δεν ήξερα ότι ο κύριος Δημαρχόπουλος έχει συνάψει τόσο… «στενή» σχέση με τους πρώην υβριστές του στην προεκλογική περίοδο…
Μην τον «παρασύρουν» μόνο κι αυτόν στο «βατερλό» τους με αυτά που τους λέει…
…………..

Με παρέμβαση της Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες χορήγησης αναλώσιμων υλικών, από τα Στρατιωτικά και τα συμβεβλημένα με το ΥΠΕΘΑ Φαρμακεία, στους πάσχοντες από Διαβήτη ασφαλισμένους του ΥΠΕΘΑ.
Ο ασφαλισμένος θα προμηθεύεται τα αναλώσιμα υλικά του Διαβήτη πληρώνοντας πλέον μόνο την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία συμμετοχή του και όχι το σύνολο της αξίας τους, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Η συνταγογράφηση και εκτέλεση δίμηνης ή τρίμηνης θεραπείας για φαρμακευτικά σκευάσματα επεκτείνεται και στα αναλώσιμα υλικά του Διαβήτη. Μπράβο στην Φώφη…
….

Μεγάλη επιτυχία της ρύθμισης σε 100 δόσεις των οφειλών προς τα ταμεία
Πυρετός στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυξάνονται καθημερινά οι οφειλέτες των ασφαλιστικών Ταμείων που ζητούν να ενταχθούν στη ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις.
Στο πρώτο δεκαπενθήμερο από την εφαρμογή της ρύθμισης, εκδόθηκαν από το Κέντρο Είπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), 12.827 νέες αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 333.754.550,92 ευρώ.
Από το σύνολο των αποφάσεων αυτών, 7.737 αφορούν οφειλέτες του ΙΚΑ. 4.209, οφειλέτες του ΟΑΕΕ, 879 οφειλέτες του ΟΓΑ και δυο του ΕΤΑΑ.
Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καλεί το σύνολο των οφειλετών, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες διακανονισμού οφειλών που παρέχει ο νέος νόμος.
Υπενθυμίζεται, ότι για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στα ανωτέρω σχήματα ρύθμισης και θα τηρούν του όρους αυτών, θα αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης, ενώ θα χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας χωρίς καμία παρακράτηση (ποσό ή ποσοστό).
…………………..

Συναντήθηκε η Διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ με τον Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη
Συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη 27.11.2014 (;), η Διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Γ. Παυλίδη, στον οποίο έθεσε, μεταξύ άλλων, το θέμα της ολοκλήρωσης του εργαστηριακού εξοπλισμού του ΤΕΙ, ο οποίος αναμένεται να συμβάλλει στην εφαρμογή της έξυπνης εξειδίκευσης και της  δημιουργίας υψηλής προστιθέμενης αξίας  στα προϊόντα της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Η συνάντηση έγινε σε εξαίρετο κλίμα και ο κ. Περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία του ΤΕΙ ΑΜΘ. 
………….

Ημερίδα Ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΚΕ.Π.Υ. Φυλακίου Έβρου και στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας
Την Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη Γενική Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Έβρου, πραγματοποίησε ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Αιμορραγικός πυρετός από ιό Ebola: μέτρα πρόληψης, μέσα ατομικής προστασίας»  στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Έβρου.
Την ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολούθησε το προσωπικό του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, καθώς και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Ασύλου, φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών και Διεθνών Οργανισμών που εμπλέκονται στην υποδοχή, περίθαλψη και γενικά τη διαχείριση παράνομα εισερχόμενων μεταναστών.
Το περιεχόμενο της ημερίδας περιελάμβανε επιδημιολογικά δεδομένα, αναφορά στις σχετικές δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενημέρωση σχετικά με τις ενδεικνυόμενες οδηγίες πρόληψης μετάδοσης του ιού Ebola καθώς επίσης και αναφορές στα μέσα ατομικής προστασίας.
…..

«Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα για Άτομα με Αναπηρία» Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014, Ξάνθη
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), και στηρίζοντας το σκοπό της Ημέρας αυτής για αύξηση του βαθμού συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα για Άτομα με Αναπηρία»
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σε θέματα απασχόλησης, όπως πρακτικές συμβουλές για την αναζήτηση εργασίας, εθελοντισμός και κοινωνική ενσωμάτωση, παρουσίαση καλών πρακτικών, αλλά και η ενημέρωση για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησής της.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ. στο Motel Natassa, τέρμα 28ης Οκτωβρίου, Ξάνθη
Στο σύνδεσμο http://europedirect.duth.gr/?q=node/4175 μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα, την πρόσκληση και την αφίσα της ενημερωτικής εκδήλωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Europe Direct Ξάνθης: 25410 79552 και europedirect@duth.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »