*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Νοεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

29 Νοεμβρίου


«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει χώρος στη Θεολογική σχολή, η οποία ασχολείται με την ορθόδοξη πίστη και λατρεία και  δημιουργεί τους καθηγητές που διδάσκουν την θρησκεία μας, να την αναμείξουμε με κάτι άλλο. Πρέπει να είναι αποφάσεις, οι οποίες θα λαμβάνονται όχι μονομερώς αλλά μετά από διαπραγμάτευση, θα έχουμε ανταλλάγματα ως χώρα, θα είναι ισορροπημένες για να μπορέσουν να γίνουν και αποδεκτές»
(Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Ορφανός)
-Άδειασε ανοιχτά και τους 4 Μητροπολίτες της Θράκης, όπως και τον Λοβέρδο… Θέλει κι ερώτημα;
……………

Είναι εμφανές ότι η «μπουγάδα» στη ΔΕΥΑΞ δεν «καθαρίζεται» εύκολα! Υπάρχουν διαπλεκόμενες πελατειακές σχέσεις που διασυνδέονται παράλληλα και με τοπικά ΜΜΕ…
-Με απλά λόγια, πολύ «χρήμα» που με διαφόρους τρόπους και επί πολλά χρόνια, διακινούνταν προς πολλές κατευθύνσεις... και σε συγκεκριμένα ΜΜΕ!!! Που με τη σειρά τους βέβαια "πρόβαλαν" και σε πολλές περιπτώσεις, «έβαλαν» κατά των αντιπάλων του Τσέπελη!!!
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στον «ΜΑΧΗΤΗ»)
-Άντε Σδρέβανε, δώσε τα… «ποσά» σύμφωνα με τους κωδικούς του λαμβάνειν τόσα χρόνια! Γιατί παραβαίνεις το καθήκον σου και τα «κρύβεις»;
………

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
«Πολλοί ήταν αυτοί που ζήτησαν παραπάνω στοιχεία για τις δαπάνες της περιβόητης εμπορικής έκθεσης αλλά δεν θεωρούμε ότι πρέπει να διευσδύσουμε περαιτέρω γιατί δεν είναι δουλειά της δημοσιογραφίας αλλά δουλειά  των μελών, της Διοίκησης, της αντιπολίτευσης (ως τέτοια μάλλον η Ε. Κίτσου λογίζεται και όχι η θεσμική που επιλέγει άλλους τόνους). Αν ξεπεράσουμε τα 774 ευρώ για μολύβια και μαγνητάκια (μάλλον επίχρυσα ήταν), τότε τα ερωτήματα είναι πολλά», έγραψε χθες ο Γιάννης Σιδηρόπουλος…
……
*Πρώτη ερώτηση… «διευσδύσουμε» ή μήπως ήθελες να πεις, «διεισδύσουμε»; Ερώτηση δεύτερη… Τόσο άκαρδος ώστε να δίνεις την Ελένη Κίτσου στυγνά και πάλι;
Ερώτηση τρίτη… Τελικά τα «μαγνητάκια» σε πείραξαν, ή το ότι δεν πήρατε διαφήμιση;
……
*Και στο φινάλε…Μπορείς να μας πεις Σιδηρόπουλε επί τόσα χρόνια, πόσα χρήματα παίρνατε για τις τηλεοπτικές «παραγωγές» σας για το  Καρναβάλι, για τις Γιορτές Π. Πόλης ή τα… προγράμματα του ΙΝ.Ε.;
Και τι τιμή ζητήσατε για την παραγωγή του τηλεοπτικού σποτ των Γιορτών Π. Πόλης 2014 από τον Φανουράκη και τελικά όταν πήρε τη δουλειά ο… Δημήτρης Μελίδης γιατί έσπευσες να απαξιώσεις τόσο πολύ την δουλειά που έκανε; Μήπως γιατί δεν πήρατε εσείς τη «δουλειά»; Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε άπαντες…
Και ειδικά η συμπαθής κατά τα άλλα κυρία Ελένη Κίτσου!
…..
*Και μια τελευταία απορία… Γιατί δεν στέλνεις την κυρία  Κίτσου να σου φέρει τα… στοιχεία που ζητάς; Για την… περιβόητη έκθεση όπως την χαρακτηρίζεις;
-Περιβόητη για λόγους που όλοι βέβαια λίγο πολύ, αντιλαμβανόμαστε…!
…..

Μωραϊτης vs Δημήτρης Σαλτούρος
Αναδιάταξη κολλητών και γυρολόγων η Δημοκρατική Παράταξη του Βενιζέλου
Δεν πρόλαβε να «χαρεί» τη δημοσιότητα της δήλωσης που συνυπέγραψε με άλλους 7 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο ημέτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος και χθες ήρθε η… βόμβα Μωραϊτη ως απάντηση.
Συγκεκριμένα με την επισήμανση ότι το «ΠΑΣΟΚ είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό» και στα όρια του 3%, αλλά και το καίριο ερώτημα «τελικά θα κάνουμε κάτι ή θα παραδοθούμε αμαχητί στην ιστορική χλεύη ως μοιραίοι και άβουλοι;» σφραγίζει το άρθρο-«βόμβα», με το οποίο απαντά στις επιθέσεις της Χαριλάου Τρικούπη κατά του Γιώργου Παπανδρέου, ο βουλευτής του Κινήματος, Θάνος Μωραΐτης χαρακτηρίζοντς τους «8»….κολλητούς και γυρολόγους της Δημοκρατικής παράταξης του Βαγγέλη Βενιζέλου!
Σημειώνεται ότι ο Αιτωλοακαρνάρας βουλευτής έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του ΓΑΠ και στο αίτημά του να παγώσει η διαδικασία για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, να γίνει έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και να αναδειχθεί νέα ηγεσία από τη βάση.
Κι έπεται και συνέχεια όπως δείχνουν τα πράγματα…
….

Ξάδερφος του Σάκη ο Αθανάσιος Λουκμακιάς που θα πάρει το ένταλμα από τον Τόπειρο!
Την ερχόμενη Τρίτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 πμ, συνεδριάζει εκτάκτως στο Εύλαλο η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Τοπείρου με μοναδικό θέμα την «Διάθεση πίστωσης ΠΥ 2014, για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων του Δήμου και έκδοση εντάλματος πληρωμής στο όνομα του υπαλλήλου του Δήμου κ. Λουκμακιά Αθανάσιο».
-Προσέξτε μην την «πατήσετε» κι εσείς…Ο Αθανάσιος Λουκμακιάς  που αναφέρεται στην πρόσκληση είναι δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Τοπείρου και πρώτος ξάδερφος του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Ξάνθης Σάκη Λουκμακιά.

Στην αγορά 142.560 μέτρων ρολού καθαριότητας προχώρησε το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της Βουλής Θανάση Παπαϊωάννου, η οποία αναρτήθηκε στην «Διαύγεια», η Βουλή χρειάζεται χαρτί από την... Αθήνα μέχρι τα Καμμένα Βούρλα, σχολιάζει με χιούμορ το newsbomb!
Η προμήθεια των ρολών καθαριότητας κοστίζει περίπου 5.000 ευρώ (συγκεκριμένα 4.909,77 ευρώ) και θα γίνει από εταιρεία που έχει έδρα το Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης.
-Με τις υγείες σας…!
….

Την Τετάρτη 3/12 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης
Την ερχόμενη Τετάρτη 3/12 (14:00) συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή Δήμου Ξάνθης προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1o: Έγκριση αιτημάτων οφειλετών για υπαγωγή τους στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής τους Ν.4257/2014 (εισηγήτρια Βασιλική Μεταξά).
ΘΕΜΑ 2o: Έγκριση αιτημάτων οφειλετών για υπαγωγή τους στη ρύθμιση με εφαπαξ καταβολής τους Ν.4257/2014 (εισηγήτρια Βασιλική Μεταξά).
ΘΕΜΑ 3o: Πρόταση ανάληψη υποχρέωσης οικονομικού έτους 2014 (εισηγήτρια: Ιουλία Ζούρα).
ΘΕΜΑ 4o: Κατάρτιση των όρων, Έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και Επιλογή του Πρόχειρου διαγωνισμού ως τρόπος ανάθεσης του έργου «Προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού Δήμου Ξάνθης» (εισηγήτρια Χριστίνα Ράλλη).
ΘΕΜΑ 5o: Κατάρτιση των όρων και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών που αφορά την υλοποίηση της πράξης «Διαχείριση ευπαθών κοινωνικών ομάδων Δήμου Ξάνθης»(ψηφιακή σύγκλιση)(εισηγήτρια Χριστίνα Ράλλη
ΘΕΜΑ 6o: Έγκριση μετακίνησης υπαλλήλων (εισηγήτρια: Βασιλική Τσιπούρη).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »