*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Οκτωβρίου

SEE THROUGH

25 Οκτωβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Έδωσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά ως υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης και παρά τις δημοσκοπήσεις του Σιδηρόπουλου που τώρα «τρέχει» από πίσω του να του πάρει δηλώσεις, εκλέχτηκε και με διαφορά από τον Χρίστο Πούλιο, αφήνοντας τρίτο τον Δημήτρη Μπένη…
Την Πέμπτη έδωσε υποψηφιότητα και για τον νέο Δ.Σ της ΚΕΔΕ και εκλέχτηκε και μάλιστα με πολύ καλή σειρά! 7ος με 102 ψήφους κι ας μην τον ήξερε κανείς…
-Ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος έχει σίγουρα «άστρο»! Άσχετα αν ορισμένοι σε όλες τις επιτυχίες του, βλέπουν από πίσω το όνομα… Αλέξανδρος Κοντός!
Να λέγονται και τα καλά…
……
*Να σημειώσω επίσης ότι χθες αναπάντεχα ο Δημαρχόπουλος βρήκε θερμή υποστήριξη για την άρνησή του να αποδεχτεί την Κυκλοφοριακή μελέτη και τα δύο σενάρια της ομάδας Πλέσσιας, στην παράταξη του… Δημήτρη Μπένη, καθώς με σκληρές δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΑΞΙ και δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Γουναρίδης, όχι μόνο καταφέρθηκε κατά της μελέτης, αλλά και απαίτησε να μη στερηθεί η πόλη, ούτε μία θέση πάρκινγκ από τις 400 που υπάρχουν σύμφωνα με τους μελετητές!
Το μήνυμα ελήφθη και από τον κύριο Μπένη;
…..
*Εγώ θα συγχαρώ φυσικά τον Στέλιο Γουναρίδη για τις θέσεις που εξέφρασε για τις θέσεις πάρκινγκ διότι σε διαφορετική περίπτωση κι από την ώρα που κανείς δεν θα μπορεί να μπει στην πόλη, οι μόνοι που θα χαρούν γιατί θα οικονομήσουν θα είναι τα πολυκαταστήματα και το Flamingo! Να τα γράψουμε από τώρα, γιατί κάποιοι δυστυχώς συνεχίζουν και προκαλούν χωρίς να σέβονται το μεροκάματο των μαγαζιών της πόλης και ιδίως της κεντρικής αγοράς!
….

Σήμερα, Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στις 11.30 το πρωί, θα συνεδριάσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα γραφεία της Ένωσης, προκειμένου να εκλέξει τα μέλη του Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής για τη δημοτική περίοδο 2014 - 2019.
Ακολούθως θα γίνει η εκλογή του Προεδρείου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Στην συνεδρίαση θα είναι παρόν και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που εκλέχτηκε 7oς στη σειρά.
….

Πυροσβέστες από την Ξάνθη ανέσυραν τσάντα Αμερικανίδας τουρίστριας από την κοίτη του ποταμού Νέστου
Ένα πρωτότυπο όσο και ενδιαφέρον συμβάν κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βιομηχανικής Περιοχής Ξάνθης χθες Παρασκευή 24/10/2014 και περί Ω/11:20 π.μ. Πιο συγκεκριμένα, μετά από τηλεφώνημα στην Υπηρεσία, ιδιοκτήτρια πρακτορείου ταξιδίων ανέφερε ότι απωλέσθη τσάντα με πολύτιμα προσωπικά αντικείμενα (διαβατήρια, χρήματα, φωτογραφικές μηχανές κ.λπ.) Αμερικανίδας τουρίστριας στο μονοπάτι της Γαλάνης και πιο συγκεκριμένα κατ΄ έπεσε στην κοίτη του ποταμού Νέστου. Η άμεση ανεύρεση και ανάσυρσή της κρινόταν ως μεγίστης σημασίας μιας και επρόκειτο κατά την επιστροφή του γκρουπ στην πόλη της Καβάλας να αναχωρήσουν για το εξωτερικό.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα 1 όχημα της Πυροσβεστική Υπηρεσία Βι.Πε.Ξάνθης με δυο άνδρες και ειδικό ορειβατικό εξοπλισμό, οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό και την ανάσυρση του αντικειμένου.
………

ΔΕΥΑΞ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΩΣ 14/11/2014
Ύστερα από τροπολογία που ψηφίστηκε με το Ν.4304/2014 ΦΕΚ 234/23-10-2014 τεύχος Α΄ μπορούν να ρυθμιστούν οφειλές προς τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης, οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 30/9/2014, με μέγιστο αριθμό δόσεων τις 40 και ελάχιστο ποσό καταβολής τα 40,00 €.
Η ρύθμιση γίνεται με αίτηση του οφειλέτη που υποβάλλεται στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης το αργότερο έως τις 14/11/2014.
Κατόπιν των ανωτέρω η ΔΕΥΑ Ξάνθης ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις στα Κεντρικά Γραφεία της Επιχείρησης (Τέρμα 4ης Οκτωβρίου) μέχρι 14/11/2014 για υπαγωγή στην παραπάνω ρύθμιση.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΞ
ΣΔΡΕΒΑΝΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
…………..


Ανεμοστρόβιλος σάρωσε ολόκληρο χωριό στην Κομοτηνή - Παρέσυρε σκεπές σπιτιών
Προβλήματα προκάλεσε ανεμοστρόβιλος που “χτύπησε” την τοπική κοινότητα Μελέτης του δήμου Κομοτηνής.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που επιβεβαίωσε το συμβάν, από τον ισχυρό άνεμο παρασύρθηκαν κεραμίδια και λαμαρίνες από σπίτια και αγροτικές αποθήκες, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αυλές. Κόπηκαν, επίσης, καλώδια της ΔΕΗ, προξενώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
Κατά του ανεμοστρόβιλου, 47χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε, έπεσε πάνω σε κολώνα του ΟΤΕ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο της περιοχής.
…………………

4,48 εκατ. ευρώ για δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Την απόφαση για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων, μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «προώθηση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία», για το σχολικό έτος 2014-2015, νωρίτερα από κάθε φορά, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 4.483.600 ευρώ εκ των οποίων 3.143.600 ευρώ προέρχονται από ενωσιακούς πόρους και 1.340.000 ευρώ από εθνικές πιστώσεις.
Η διανομή θα γίνει στους μαθητές των Δημοσίων και των Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και των περιφερειακών ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Τα προϊόντα που θα διατεθούν εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και περιλαμβάνουν μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, τομάτα τύπου cherry, αγγουράκια, φυσικός χυμός πορτοκάλι, φυσικός χυμός ροδάκινο, και φρουτοσαλάτα σε φυσικό χυμό φρούτου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »