*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Οκτωβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

25 Οκτωβρίου


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εξαγγελία του Υφ. κ. Δερμεντζόπουλου  σε εκδήλωση του ΕΒΕ – Έβρου, για την ίδρυση «Ερευνητικού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Ε.ΚΕ.Α.Μ-ΘΡΑ) –Καραθεοδωρή» – τύποις ο τίτλος – στην ουσία Θράκης μόνο, μιας και τα τέσσερα προβλεπόμενα ινστιτούτα χωροθετούνται σε πόλεις των τριών νομών της Περιφέρειάς μας. Μια εξαγγελία που αγνοεί επιδεικτικά τους δυο νομούς της περιφέρειάς μας Καβάλα και Δράμα, τη στιγμή που εκεί λειτουργεί και δραστηριοποιείται ένα από τα καλύτερα ΤΕΙ της χώρας και μπορεί να στηρίξει τη λειτουργία παρόμοιων κέντρων
(Από την δήλωση του πρώην αντιπεριφεριάρχη Ξάνθης κ.Φώτη Καραλίδη)
-Ξαφνικά τον «έπιασε» το… «κόψιμο» και για τους Δραμινούς και τους Καβαλιώτες!)
………………………

Η παρακράτηση της ενιαίας ενίσχυσης σε 250.000 αγρότες δεν παρακωλύει απλώς, αλλά διαλύει την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Η επιβίωση του Έλληνα αγρότη δεν μπορεί να εναπόκειται σε αυθαίρετες ή μονοδιάστατες ερμηνείες του εθνικού ή του κοινοτικού δικαίου.
Ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα ότι οι παρακρατήσεις αφορούν πληρωμές που καταβάλλονται από το δημόσιο και φορείς του.
(Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός για την κατάσχεση των αγροτικών ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ)
-Πάνε να τους «αποτελειώσουν» εντελώς τους Έλληνες αγρότες!
……………..…..

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Φαντάζομαι ότι θα θυμόσαστε, γιατί προσφάτως το αποκάλυψα και το σχολίασα, ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος απευθυνόμενους στους Μούρκα και Τσέπελη που ψήφισαν το 2009 το Γ.Π.Σ του Στυλιανίδη, τους είπε στα ίσα…
-Θα ‘πρεπε να αισθάνεστε ντροπή που το ψηφίσατε αυτό!
……
*Δια του Σιδηρόπουλου λοιπόν, ο οποίος επί μήνες καθύβριζε τον Δημαρχόπουλο και τον συνδυασμό, ήρθε η απάντηση του  Τσέπελη στον Δήμαρχο Ξάνθης έστω κι αν δεν αποτόλμησε ο ίδιος να πει το όνομά του, δηλώνοντας με έμφαση: «Είμαστε περήφανοι που περάσαμε το 2009 αυτό το ΓΠΣ και που δεσμεύσαμε τις επόμενες γενιές να πάνε μπροστά και όχι πίσω. Χρειαζόταν τόλμη για να περάσει αυτό τότε»…
…..
*Έχει δίκαιο ο Τσέπελης! Χρειάζονταν ΤΟΛΜΗ να… ΜΗΝ ψηφίσει κανείς το έκτρωμα αυτό οπότε και δικαιολογείται απολύτως που το ψήφισε!
Καθότι «τόλμη» διέθετε μόνο όταν ο απερχόμενος Δήμαρχος Λάκης Στυλιανίδης δεν του έκανε τα χατίρια στα προσωπικά του ρουσφέτια! Δηλαδή την «τόλμη» την είχε μόνο για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα κι όχι την πόλη!
……
*Αντίθετα ενώπιον του απερχομένου προστάτη του Τσέπελη, ο Δημαρχόπουλος είχε το θάρρος και σθένος να πει ΟΧΙ στην παραχώρηση των κτιρίων της Λαχαναγοράς που για άλλο σκοπό κατασκευάστηκε με ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ και κατάντησε λόγω… Τσέπελη, αποθήκη της ΔΕΥΑΞ! (Σ.Σ. Ο κύριος Φούχτελ το γνωρίζει άραγε;)
……………………….

Συνάντηση Αλέκου Κοντού με Σταμάτη και Μπούρα για το 12% των επιχειρηματιών της Θράκης!
Συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού κ.Μπούρα, είχε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός. Αντικείμενο της συνάντησης το 12% στην επιδότηση εργασίας που έχουν λαμβάνειν οι επιχειρηματίες της Θράκης από το πρώτο 6μηνο του 2010 και εμπαίζονται συνέχεια…!
Η συνάντηση και συζήτηση όπως μαθαίνω έγινε σε καλό κλίμα και οι παρά τω Πρωθυπουργώ, δεσμεύτηκαν στον Ξανθιώτη βουλευτή ότι θα λυθεί το θέμα και θα δοθεί επιτέλους η πολυπόθητη επιδότηση που ήδη «έκλεισε» τις μισές τουλάχιστον επιχειρήσεις της Θράκης…
Ο βουλευτής «τρέχει» για μια ακόμη φορά και μακάρι να ευοδωθούν οι προσπάθειές του!!!

………………….


Ο Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης και η Αθηνά παντρεύουν την κόρη τους Μαρίνα στις 6 Δεκεμβρίου
Σε μια ακόμη πολύ ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους, ο νυν Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και η σύζυγός του Αθηνά, αφού όπως λένε οι πληροφορίες μου, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, γιορτή δηλαδή του Αγίου Νικολάου, παντρεύουν την κόρη τους και νεαρή δικηγόρο Μαρίνα Παυλίδου με τον εξαίρετο επίσης δικηγόρο (γέννημα θρέμμα της Ξάνθης) Μιχάλη Πατεράκη.
Ο γάμος μάλιστα θα είναι θρησκευτικός και θα γίνει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης και φυσικά θα επακολουθήσει το γλέντι που θα συμπεριλαμβάνει λόγω του γαμπρού και… Κρητική λύρα φυσικά!!!
Φυσικά εκ των προτέρων τις ευχές μου και στο ζευγάρι αλλά και στους γονείς τους.

…………………………….


Ο κύριος Σιδηρόπουλος, δηλαδή ο άνθρωπος που στη προεκλογική περίοδο πολέμησε όσο κανείς τον Δημαρχόπουλο και τον συνδυασμό του και παράλληλα και αυτός όπως και οι άλλοι «υγιείς» δημοσιογράφοι παίρνανε τις αναθέσεις και προμήθειες, «βάπτισε» από την Πέμπτη τον γνωστό Μανώλη Τσέπελη αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και… καθημερινότητα! Μήπως έπρεπε να προσθέσει στον τίτλο και αντιδήμαρχος… παράνομων τραπεζοκαθισμάτων; Και μπαζωμάτων χειμάρρων;
…………………………….

Ο Δημαρχόπουλος «σάρωσε» τον… Αγγελλόπουλο!
Θα θυμάστε φαντάζομαι τον πρώην Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Μιχάλη Αγγελόπουλου που έφυγε μάλλον… νύχτα από την περιοχή μας!
Αφού έδωσε και ξανάδωσε λοιπόν στη Σάμο υποψήφιος βουλευτής (μονοεδρική η έδρα) τα κατάφερε και στις εκλογές του Μαϊου εκλέχτηκε Δήμαρχος Σάμου…
Ο κύριος Αγγελόπουλος λοιπόν όπως και ο Δήμαρχος Ξάνθης, ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη για τις εκλογές για το νέο ΔΣ. Της ΚΕΔΕ, όπου ωστόσο τον… «σάρωσε» ο Δημαρχόπουλος!!!
Γιατί το γράφω αυτό;

Μα γιατί ο μεν Δήμαρχος Ξάνθης κατετάγη 7ος με 102 ψήφους στην τελική ψηφοφορία, ο δε Μιχάλης Αγγελόπουλος εκλέχτηκε ναι μεν αλλά με δυσκολία 10ος με 80 σταυρούς κι αν έχανε δύο, δεν θα εκλέγονταν καθόλου! Καλή επιτυχία πάντως και δύο που ήδη από σήμερα το πρωί βρίσκονται στην Αθήνα για την κατανομή των αξιωμάτων!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »