*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Οκτωβρίου

SEE THROUGH

16 Οκτωβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Τα περαστικά μου στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δημήτρη Σαλτούρο, αφού… αδιαθεσία δήλωσε προκειμένου να μην ακολουθήσει Δήμαρχο και Αλέκο Κοντό στις επισκέψεις τους στους Βορίδη και Κικίλια..!
-Περαστικά και καλά κρασιά…
*Μια πρωτοφανή πρόταση διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιάννης Δημαράς, εν μέσω της κόντρας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα περί «αργυρώνητων βουλευτών».
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην αρχαία Αθήνα και στον ορισμό της συκοφαντίας από τον Σωκράτη, και πρότεινε τον εξορισμό, τη δήμευση περιουσίας και την αφαίρεση πολιτικών δικαιωμάτων για όποιον πολίτη ή πολιτικό συκοφαντεί χωρίς να μπορεί να αποδείξει τις κατηγορίες του.
….
*«Άλλο οι ενδείξεις κι άλλο οι αποδείξεις» είπε ο κ. Δημαράς και πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα το σύνολο του πολιτικού κόσμου διαβάλλεται κατά συρροή.
Καλά τα λές Γιάννη μου, έτσι όμως κινδυνεύουν οι ΑΝΕΛ να βρεθούν χωρίς…αρχηγό! Και δεν εννοώ μόνο τις αγωγές της οικογένειας Παπανδρέου με τον Π. Καμμένο…
….
*Διαβάζω στο αστυνομικό δελτίο. Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας σε βάρος 36χρονου ημεδαπού για κλοπή, διότι όπως προέκυψε, το απόγευμα της 13-10-2014, εισήλθε σε κατάστημα (καφετέρια) στη Δράμα και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή, το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ περίπου.
-Κάποτε με 15 Ευρώ στη τσέπη, ήσουν ένα… τίποτα! Τώρα βγάζεις την ημέρα με ένα ψωμί, λίγες ελιές και λίγο τυρί…
……………

Προς τους κυρίους Τηλέμαχο Αρναούτογλου και πρώην Προέδρους…
Μπορείτε να μας πείτε πόσο τελικώς «στοίχιζε» μηνιαίως η ξανθιά κυρία του Βατικανού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο; Με απλά λόγια πόσα χρήματα έπαιρνε κάθε μήνα και γιατί ζητούσε… κι άλλα; Τα γνωρίζει όλα αυτά ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ή δεν του τα έχετε πει ποτέ και τον αφήσατε να συνεχίζει να εκτίθεται μαζί της; Ή θέλετε να τα πω εγώ και να τα μάθουν όλοι οι δημότες;
……………

Ο ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΨΗΦΙΣΕ… ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ… ΒΑΤΕΡΛΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ!;
Διάβαζα και ξαναδιάβαζα την «δήλωση» του πρώην Δημάρχου Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη μετά τις εκλογές στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων και δεν πίστευα στα μάτια μου…
Διαβάστε λοιπόν επακριβώς πως ο Γ. Σιδηρόπουλος απηχώντας επακριβώς τα «αισθήματα» του Τσολακίδη μετά την ψήφο του στον Θεοδωρίδη και τον Μπάμπη, απεικονίζει τις «δηλώσεις» του…!
«Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης (Βασίλης Τσολακίδης) ήταν για πρώτη φορά επικριτικός για τη δημοτική αρχή. «Βατερλώ του Δήμου Αβδήρων αφού δεν κατάφερε να εκλέξει κανένα στην Εκτελεστική Επιτροπή» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα που έφερε το Χ. Δημαρχόπουλο στην Προεδρεία και τον Τ. Θεοδωρίδη στη θέση του Αντιπροέδρου».
-Με απλά δηλαδή λόγια ο Τσολακίδης ψήφισε… Τάσο Θεοδωρίδη (!) και Δημαρχόπολο  για να πάθει… βατερλώ ο Δήμος Αβδήρων!!!
-Προσέξτε… Δεν μιλάει για βατερλώ του Δημάρχου Γ. Τσιτιρίδη, αλλά για βατερλώ του… Δήμου Αβδήρων!
(Σ.Σ. Και απορεί ακόμη πως έχασε αυτός ο άνθρωπος…).
………

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Φορέων και Δημοτών του Δήμου Ξάνθης για την συμμετοχή τους στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης
Προκειμένου να συγκροτηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 76 του Ν. 3852/2010, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, καλούνται οι εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Κοινωνίας που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Επιτροπή να ορίσουν εκπροσώπους τους αποστέλλοντας ταχυδρομικά, σχετικό έγγραφο στο Δήμο Ξάνθης (Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών, Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών, Γραφείο Διοικητικής Μέριμνας και Διαφάνειας, Πλατεία Δημοκρατίας, 67100 Ξάνθη) ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: dimos@cityofxanthi.gr έως τη Παρασκευή, 24/10/2014.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

….

Μόνο με παρουσία εισαγγελέα η κατ’ οίκον έρευνα από εφοριακούς
Ως αντισυνταγματικές έκρινε τις εφόδους υπαλλήλων του ΔΟΥ και άλλων φορολογικών υπηρεσιών για κατ΄ οίκoν έρευνα των φορολογουμένων πολιτών χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Νικόλαος Παντελής.
Συγκεκριμένα, με γνωμοδότησή του ξεκαθαρίζει πως η διενέργεια φορολογικών ελέγχων και η αναζήτηση χρημάτων για είσπραξη φόρων ή άλλων οφειλών προς το δημόσιο από ελεγκτικά όργανα, χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, είναι «εκτός του πλαισίου της συνταγματικής μας τάξης».
Η γνωμοδότηση του κ. Παντελή απαντά σε αυτή του νομικού συμβουλίου του κράτους που αποφάνθηκε το καλοκαίρι με οριακή πλειοψηφία ότι είναι συνταγματικές οι σχετικές διατάξεις του νόμου 4174/2013.
Οι εν λόγω διατάξεις προβλέπουν την είσοδο οργάνων της φορολογικής διοίκησης στην κατοικία φορολογουμένων με απλή εντολή εισαγγελέα χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού , προκειμένου να διενεργούν φορολογικούς ελέγχους και να προβαίνουν σε έρευνες που αποσκοπούν στην είσπραξη φόρων και λοιπών εσόδων.
………………..

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ!
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης Ταξίαρχος Γεώργιος ΓΚΟΔΟΣΙΔΗΣ σας προσκαλεί να παραστείτε στην τελετή εορτασμού της Ημέρας της Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, που θα γίνει τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014. Η Δοξολογία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.
Ωρα: 10:45 : Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας.

10:55: Πέρας προσέλευσης Επισήμων
11:00: Δοξολογία χοροστατούντος του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και
Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.
11:15: Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής κ. Αρχηγού
11:20΄: Πέρας τελετής
Ένδυμα Αξιωμ/κών: Στολή υπ’ αριθ. 8
ΤΗΛ.: 25410-84104
25410-84109

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »