*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Οκτωβρίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

03 Οκτωβρίου


*Ακόμη δεν έχει αντιληφθεί ο γνωστός Γ. Σιδηρόπουλος ότι ούτε την ικανότητα του καθοδηγητή διαθέτει, αλλά και δεν μπορεί να πείσει κανέναν!
-Ειδικά μετά το πατατράκ που έπαθε στις τελευταίες εκλογές και τις σοβαροφανείς θέσεις του σε διάφορα θέματα και ιδίως στα Εθνικά;
……
*Και εξηγούμαι… Με αφορμή λοιπόν την δίκη αλλά και καταδίκη του γνωστού ανθέλληνα Τουρκόφωνου εκδότη Τζεγκίζ Ομέρ την περασμένη Τρίτη στο Τριμελές με μηνυτή τον δικηγόρο Στέργιο Γιαλάογλου, έγραψε ο σημερινός αρθογράφος με εμφανή σοβαροφάνεια που τείνει δυστυχώς να γίνει γραφική, όπως κάποτε έγραφε ο ίδιος για όλους τους άλλους…
-Ανεξάρτητα από την καταδίκη του κατηγορουμένου και την ακροαματική διαδικασία, αυτό που αναδείχτηκε στη δίκη ήταν για άλλη μια φορά το αίτημα της μειονότητας για δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Δηλαδή, ανεξαρτήτως των προθέσεων όλων των εμπλεκομένων, το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο, με μια νέα αφορμή.
-Αίτημα του Τουρκικού Προξενείου φίλτατε Giannis κι όχι της μειονότητας. Και επιτέλους μάθε θα διαχωρίζεις τα πράγματα, γιατί έχει παραγίνει πλέον στην υγειά της προοδευτικότητας, να έχουν ισοπεδωθεί όλα.
-Γράψε λοιπόν την είδηση κι άσε να κρίνουν οι άλλοι την καταδίκη ενός δημοσιογράφου μιας Τουρκόφωνης εφημερίδα που με την αρθρογραφία του το μόνο που επιχειρεί είναι να «διαιρεί» και να «διχάζει» τον λαό κι όχι να τον ενώνει όπως λογικά θα έπρεπε να είναι ο ρόλος όλων μας…
……
*Καλός βέβαια ο προοδευτισμός και η λογική «τα  βλέπουμε όλα με την δική μας οπτική γωνία και μας είναι αδιάφορη η εθνική πολιτική», ωστόσο καλό είναι κάποιοι να σέβονται την πατρίδα που ζουν κι όχι να λειτουργούν σαν… «λύκοι» της Τουρκικής προπαγάνδας!
-Διότι δυστυχώς αυτό κάνουν οι περισσότεροι εκδότες των ενταύθα τουρκόφωνων ΜΜΕ, έστω κι αν κάποιοι τον τελευταίο καιρό το παίζουν σε διπλό ταμπλό..
……
*Και κάτι που ξέχασα να επισημάνω στο χθεσινό ρεπορτάζ για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Στην προχθεσινή συνεδρίαση λοιπόν τα μέλη του οργάνου προσκλήθηκαν να αποφασίσουν σχετικά με το αίτημα των καφέ μπαρ της γνωστής «παραλίας» περί μείωσης των δημοτικών τελών που καταβάλουν για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου…
Στην ουσία δηλαδή ζητήθηκε να υπάρξει υποβιβασμός στην κατηγορία των τελών από τη ζώνη ΑΑ που βρίσκονται σήμερα στη ζώνη Α.
-Ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την Επιτροπή με την αστεία δικαιολογία του κυρίου Δημαρχόπουλου ότι στο μέλλον θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός των ζωνών για τους κοινόχρηστους χώρους στη πόλη και τα τοιαύτα…
-Ζήσε δηλαδή Μάη να φας τριφύλλι….
……
*Ποια νέα πολιτική «μορφή» αναδείχτηκε από τους νέους συμβούλους στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής; Μα αυτή του λογιστή πρώην της ΣΕΠΕΚ και εκκαθαριστή της αμαρτωλής ΕΑΠΑΞ Κώστα Τριανταφυλλίδη που έκανε λέει διαφορετική πρόταση από τον Δημαρχόπουλο (σ.σ. άλλη μαϊμού επικοινωνιακή μπαρούφα αυτή των δύο διαφορετικών… προτάσεων για να «αδειάσουν» τον Ξυνίδη στη δική του πρόταση) και «πλειοψήφησε» ακόμη και της πρότασης του Δημάρχου αφού πήρε και τις ψήφους του Απόστολου Αγκόρτσα, του Ιορδάνη και του Κίρατζη!
-Άντε Κώστα ξανά… υποψήφιος βουλευτής!
…..
*Μου άρεσε πολύ το δελτίο τύπου της Περιφέρειας και ειδικά η παράγραφος όπου ο Περιφερειάρχης κύριος Παυλίδης καθησυχάζει τους πολίτες «σε προγενέστερες προγραμματισμένες δειγματοληψίες βουλγάρικου ψωμιού στη Δράμα, μετά από εργαστηριακό έλεγχο δεν εντοπίσθηκε «στακτίνη» ούτε άλλες απαγορευμένες ουσίες!»
….
*Να τρώμε δηλαδή άφοβα… ψωμί Βουλγαρίας; Αυτό θέλει να πει ο κύριος Παυλίδης ή απλά ν’ αδειάσει (για μια ακόμη φορά…) τον Μωραϊτη, για να βγάλει το «άχτι» του, γιατί εκεί στον Δήμο Τοπείρου τον «ζορίζουνε» πολύ τον εκλεκτό του Θεματικό Περιφερειάρχη Τουρισμού κ. Αμοιρίδη όπως και στον Δήμο Αβδήρων;
-Αν θέλει μου απαντάει, αν θέλει όχι, διότι εκτός των άλλων γνωρίζω πόσο… πολυάσχολος (!) είναι και κατά τα αυτονόητα μάλλον θα μας… «ξαναμιλήσει» στο τέλος της επόμενης… 5ετίας! Παλιά μου «τέχνη» όπως λέει κι ο λαός!
-Καθότι τώρα πρέπει να «σώσει» την Περιφέρεια!!!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »