*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Αυγούστου

SEE THROUGH

21 Αυγούστου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Συνεδρίασε χθες στις 6 το απόγευμα η Οργανωτική των συλλόγων για τις Γιορτές Π. Πόλης. Πολύ κουβέντα και στην ουσία τίποτα..
Ήταν ίσως και η τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής με Πρόεδρο τον Μανώλη Φανουράκη.
…..
*Προς νέο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη Ενταύθα και Κομοτηνή
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά κύριε Περιφερειάρχη και με σένα αλλά και με Δημάρχους πλέον τους Δημαρχόπουλο, Θωμά Μίχογλου, Γ. Τσιτιρίδη και Καπζά Τζεμήλ, συντονιστής στην περίφημη Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΝΑ.Σ.Α. ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ» θα εξακολουθήσει να παραμένει το περιβόητο THE POINT Α.Ε. ΕΡΕΥΝΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;;; Κι ο αξιότιμος κύριος Πουσπουρίκας με την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ INTERVENTION ΑΜΚ;
-Δεν παίρνεις και τον Γ. Σιδηρόπουλο γραφείο τύπου να «τελειώνουμε» και να είναι όλοι…ευχαριστημένοι;
…..
*Βέβαια αυτό το έργο το είχαμε δει σε άλλη έκδοση και παλιά, αλλά τουλάχιστον αυτή την φορά πιστέψαμε ότι κάτι θ’ αλλάξει….
-Καθότι τις «δημοσκοπήσεις» τους, πρώτος εσύ τις γεύτηκες…κι απλά εμείς ήμασταν οι «μαλ…» της παρέας που τις ξεδοντιάζαμε…
*Και με πιο απλά λόγια…
-Κύριε Παυλίδη, κύριε Σπύρο Γαλανόπουλε, κύριε Τσιτιρίδη, κύριε Θωμά Μίχογλου, κύριε Δημαρχόπουλε….ΑΝΑΣΑ από την….διαπλοκή θα πάρουμε ή δεν θα πάρουμε;;;
Ξεκαθαρίστε το εδώ και τώρα, γιατί παράγινε πλέον!
…..
Πνίγηκε 64χρονος στην Καβάλα
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ένας 64χρονος που αγονοούνταν από το πρωί της Δευτέρας.
Η ηλικιωμένος άνδρας ανασύρθηκε από δύτες από τη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καρβάλης.
Σύμφωνα με το kavalapress.gr, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου μεταφέρθηκε απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
………

Σώος ο Ολλανδός τουρίστας που αγνοούνταν στη Θάσο
Καλά στην υγεία του εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε περιοχή του ακρωτηρίου Σαλονικιός, στο νοτιότερο άκρο της Θάσου, Ολλανδός τουρίστας ο οποίος αγνοείτο από το βράδυ της Τρίτης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ολλανδός μαζί με έναν ομοεθνή του παραθεριστή κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και στη συνέχεια αποφάσισαν να κάνουν νυχτερινό μπάνιο, χρησιμοποιώντας στρώματα θαλάσσης, αλλά παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα.
Ο τουρίστας που βρέθηκε την Τρίτη από αλιευτικό σκάφος της περιοχής ήταν αυτός που είχε το κινητό τηλέφωνο μαζί του και κάλεσε στον ευρωπαϊκό αριθμό άμεσου κινδύνου (το 112).
Στη συνέχεια συνδέθηκε στο αρμόδιο υπουργείο, το οποίο έδωσε σήμα και κινητοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό και σύντομα εντοπίστηκε.
Για τον εντοπισμό του δεύτερου τουρίστα, οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι την Τετάρτη, οπότε και εντοπίστηκε σε απομακρυσμένη περιοχή.
Στην επιχείρηση για την αναζήτηση των παραθεριστών συμμετείχαν έως αργά τα μεσάνυχτα ελικόπτερο Super Puma καθώς και παραπλέοντα σκάφη.
………

Θα κατάσχουν τα ΤΑΞΙ σε όσους αυτοκινητιστές χρωστούν στον ΟΑΕΕ!
Ακόμα ένα μέτρο βγαλμένο από άλλες εποχές και σπιο πολύ αρμόζει σε άλλα καθεστώτα έχει ξεχυλίσει την οργή στις τάξεις των αυτοκινητιστών όταν έγινε η αποστολή ειδοποιητηρίων σε όσους έχουν οφειλές προς τον ΟΑΕΕ τις οποίες δεν έχουν ρυθμίσει, καθώς πλέον κινδυνεύουν με κατάσχεση και τα οχήματά τους.
Ο πρόεδρος του συνδικάτου των αυτοκινητιστών Θύμιος Λυμπερόπουλος προανήγγειλε δυναμική αντίδραση σε περίπτωση που υλοποιηθούν τέτοιες πρακτικές.
 «Αυτό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Όχι μόνο θα αντιδράσουμε, αλλά είμαστε αποφασισμένοι αυτή τη φορά να φτάσουμε στα άκρα. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο αν θελήσουν να πάρουν τα αυτοκίνητα της δουλειάς μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
……….

Ανανεώνονται οι συμβάσεις εργαζομένων σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς
Από προχθές Τρίτη, 19 Αυγούστου, έχει υπογραφεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη -και εντός 24 ωρών από την παραλαβή του σχετικού εγγράφου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους- η σχετική έγκριση ανανέωσης συμβάσεων εργαζομένων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Είχε προηγηθεί δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμου Δανιηλίδη, περί «καθυστέρησης» από πλευράς υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στις παραπάνω δομές.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «η συνεργασία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την ΚΕΔΕ, προς όφελος των δημοτών σε όλη την επικράτεια, ήταν και είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δεν πρόκειται να διαταραχθεί από μάλλον ατυχείς μεμονωμένες δηλώσεις».
…….

Εφοριακοί: Παραλογισμός να χαρακτηρίζονται φοροφυγάδες όσοι χρωστούν 3.000 ευρώ
Παραλογισμό χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ Τρύφων Αλεξιάδης την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Εσόδων που θεωρεί όλους όσοι δεν αποδίδουν ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ ή έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο άνω των 10.000 ευρώ ως υπόπτους για «ξέπλυμα» χρήματος δίνοντας εντολή για δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και περιουσιακών στοιχείων.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά «αυτή τη στιγμή και στην κατάσταση που βρίσκεται η αγορά η αυστηρότητα είναι παραλογισμός. Σε εποχές κρίσης όπως αυτή που ζούμε οι περιπτώσεις θα έπρεπε να εξετάζονται ξεχωριστά γιατί δεν είναι όλες ίδιες αφού υπάρχουν εκείνοι οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να πληρώσουν και υπάρχουν και εκείνοι που συνειδητά φοροδιαφεύγουν».

Διευκρινίζει ωστόσο ότι η κρίση δεν θα πρέπει να γίνεται από τους εφοριακούς «καθώς υπάρχει κίνδυνος πολιτικών ή άλλων πιέσεων» αλλά μέσω της δικαστικής οδού σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα ειδικό κομμάτι της δικαιοσύνης που να ασχολείται με θέματα αυτά.
Το πιο επικίνδυνο από τέτοιες εγκυκλίους συνεχίζει ο κ. Αλεξιάδης είναι ότι έχουν κάνει τον κόσμο «να τα έχει παρατήσει» και να μην ενδιαφέρεται για όλες αυτές τις διατάξεις επειδή το φορολογικό σύστημα είναι τόσο αυστηρό.
Καταλήγει, τέλος, ότι οι ευθύνες για αυτές τις αποφάσεις πρέπει να αναζητηθούν σε αυτούς που ψηφίζουν τους νόμους και όχι σε αυτούς που τους υλοποιούν.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »