*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Ιουνίου

SEE THROUGH

28 Ιουνίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι νέος γυμναστής της ομάδας της για την περίοδο 2014-2015 θα είναι ο κ. Σιδερίδης Τ.
-Καλή του επιτυχία, γιατί είχε περάσει από την συγκεκριμένη θέση και στο παρελθόν κι είχε πάει πολύ καλά.
……
*Στην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ σε 300 φυσικά πρόσωπα φορολογουμένους μεγάλου πλούτου προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την θητεία του Χ. Θεοχάρη σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του.
……
*Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις του πρώην ΓΓ Δημοσίων Εσόδων και αναφέρει πως ο κ. Θεοχάρης εκδιώχθηκε από τη θέση του μετά την έγερση αξιώσεων κατά 300 ατόμων μεγάλου πλούτου. Ουσιαστικά το δημοσίευμα συνδέει την αποχώρηση του κ. Θεοχάρη με το γεγονός ότι βεβαίωσε σε αυτά τα  300 φυσικά πρόσωπα φορολογουμένους μεγάλου πλούτου μέσο φόρο περίπου 266.000 ευρώ. Αλήθεια ή ψέματα, θα φανεί σύντομα…
…..
*Πάντως σε κάθε περίπτωση και η νέα Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου θα κληθεί σύντομα να ασχοληθεί με υποθέσεις φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, έλεγχους εμβασμάτων και υπεράκτιων εταιρειών.
……
*Στην Θάσο για λίγες μέρες ξεκούρασης και διακοπών βρίσκεται από χθες ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος οικογενειακώς.
Ωστόσο την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει για 1-2 μέρες, προκειμένου να βάλει τα θέματα για την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
……

Πυρκαγιά σημειώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στη Λεύκη, καίγοντας εκτός από ξερά χόρτα και αρκετά ελαιόδεντρα. Επίσης παρόμοια φωτιά σημειώθηκε και σε ξερά χόρτα κοντά στο εργοστάσιο Γεννάδιος. Άμεση ωστόσο ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης και της ΒΙΠΕ και οι φωτιές δεν επεκτάθηκαν περισσότερο καθώς τέθηκαν τάχιστα σε έλεγχο.
Πάντως τις συνθήκες κατά από τις οποίες ξέσπασαν οι πυρκαγιές ερευνά η ΠΥ Ξάνθης.
…….

Καλλιστεία “Miss Θράκη 2014″ στην Κομοτηνή με χορηγό τούρκικα αναψυκτικά!

Χθες Παρασκευή βράδυ σε καλοκαιρινό club της Κομοτηνής επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός ομορφιάς “Miss Θράκη 2014“.
Όπως διαβάσαμε όμως στην επίσημα σελίδα στο Facebook του “Miss Θράκη 2014″, αλλά και στο e-Thraki.com (συνδιοργανωτή και χορηγού επικοινωνίας των καλλιστείων) μεταξύ των χορηγών του διαγωνισμού είναι και τα…αναψυκτικά Uludag.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του “Miss Θράκη 2014″: τα αναψυκτικά Uludag είναι ανθρακούχα και υπάρχουν σε πολλές γεύσεις, τα οποία φέρνει στην Ελλάδα η εταιρία ΕΤΙ ΕΛΛΑΣ (με έδρα την Κομοτηνή) και διανέμονται σε όλη την Θράκη.
Δεν μας λένε όμως από που έρχονται τα αναψυκτικά Uludag.
Τα συγκεκριμένα αναψυκτικά είναι τούρκικα και το εργοστάσιο βρίσκεται στην Προύσα. Μάλιστα, η εταιρία είναι και χορηγός της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Bursaspor.
Ωστόσο σύμφωνα με το videotext.gr οι διοργανωτές των καλλιστείων έχουν προχωρήσει ακόμα παραπέρα… Χρησιμοποιούν τις κοπέλες που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό ομορφιάς για να φωτογραφίζονται και να διαφημίζουν τα τούρκικα αναψυκτικά, όπως και οι ίδιοι ομολογούν στο Facebook.
…..

Μέχρι 4 Ιουλίου παρατείνεται το σχολικό έτος
Την παράταση του διδακτικού έτους μέχρι τις 4 Ιουλίου 2014 υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, αρμόδιος για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να δοθεί χρόνος στους εκπαιδευτικούς να ολοκληρώσουν τη βαθμολογική διαδικασία.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση, παρατείνεται το διδακτικό έτος για το σχολικό έτος 2013-2014, στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, καθώς και στις τάξεις Λυκείου οι οποίες είναι προσαρτημένες σε Γυμνάσια, μέχρι και τις 4 Ιουλίου 2014, αντί στις 30 Ιουνίου που έληγε κανονικά.
Με τη σχετική Απόφαση για την παράταση του διδακτικού έτους η ισχύς των συμβάσεων εργασίας των υπηρετούντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις ανωτέρω σχολικές μονάδες παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι και τις 4 Ιουλίου 2014.
……

Μουντιάλ 2014: Δεν θα ταξιδέψει στη Βραζιλία ο μικρός Τζέι
Η ΕΠΟ απηύθυνε πρόσκληση στον μικρό Τζέι να ταξιδέψει στο Ρεσίφε για να δει από κοντά τον ήρωά του Γιώργο Σαμαρά στο ματς Ελλάδα - Κόστα Ρίκα για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.
Ο πατέρας του γλυκύτατου παιδιού, μέσω ανάρτησης στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, αφού ευχαρίστησε όλο τον κόσμο, απάντησε στην πρόσκληση λέγοντας πως είναι δεν είναι δυνατόν να ταξιδέψουν στην Βραζιλία.
Τους λόγους της άρνησης, τους εξηγεί στο κείμενο που ακολουθεί:
«Σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα μηνύματά σας. Το πρωί λάβαμε μία φανταστική προσφορά, να παρακολουθήσουμε από κοντά το Παγκόσμιο Κύπελλο και να δει ο Jay τον ήρωα του Σαμαρά. Δυστυχώς ήμασταν ήδη στο αεροδρόμιο ξεκινώντας τις οικογενειακές μας διακοπές και δεν μπορούσαμε να δεχτούμε την προσφορά, αλλά είμαστε ευγνώμονες σε όλους για αυτό που έκαναν για τον Τζέι. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη και θέλουμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Τζέι μόλις είδε τις δηλώσεις του Σαμαρά ήθελε να απαντήσει… Σας ευχαριστούμε όλους».
Στο μήνυμα του μέσω βίντεο, ο Τζέι λέει στον Σαμαρά:
«Σε ευχαριστώ Σάμι. Ελπίζω να πάρεις το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν θα είμαι εκεί, αλλά σε αγαπώ πάρα πολύ και ελπίζω να κερδίσετε. Come on Sammy!».
……

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ LNG. ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ
Η Συντονιστική Επιτροπή κατά του LNG παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ενόψει της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Ιουλίου στις 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας , στην οποία θα είναι παρόντες και θα μιλήσουν για τις επιπτώσεις της εγκατάστασης πλωτού σταθμού LNG στον κόλπο της Καβάλας οι παρακάτω επιστήμονες:
-Dr. Κουτράκης  Μάνος , Ιχθυολόγος, – Ερευνητής ΙΝΑΛΕ, Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου , Ισμαλίδας Βιστωνίδας

-Καϊτατζής Γιώργος, Επίκουρος Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής  ΔΠΘ
-Συλαίος Γιώργος, Αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Περιβάλλοντος ΔΠΘ
H συνέντευξη  θα δοθεί τη Δευτέρα, 30 Ιουνίου  και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και έχουν προσκληθεί και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και συλλόγων προς ενημέρωσή τους, εφόσον το επιθυμούν.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »