*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Απριλίου

Μια καλή λύση θα ήταν να "παραιτηθεί" απο βουλευτής ο Δημήτρης Σαλτούρος και κληρονομικώ δικαίω να τον αντικαστήσει ο πατήρ, αλλά αυτό δυστυχώς δεν το πρόβλεψε το Ελληνικό Σύνταγμα...

19 Απριλίου


         Δεν είναι όλα μαύρα!   

*Λόγω Μεγάλης Εβδομάδας (σήμερα της Ανάστασης), λογικά θα έπρεπε ακόμη και τα παραπολιτικά σχόλια να "συγκρατηθούν" σε σεμνό και ταπεινό ύφος....
-Η εις Άδου κάθοδος του Κυρίου ωστόσο, δεν έχει απασχολήσει καθόλου κάποιους πολιτικούς μας. Και του ένδοξου παρελθόντος αλλά και του μίζερου παρόντος...Δυστυχώς!
-Ώστε να αντιληφθούν ορισμένοι ότι στη ζωή κάποιοι πεθαίνουν μια φορά αλλά οι περισσότεροι «κάθε μέρα»….
....
*Στο δια ταύτα ωστόσο, μια και σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος κατάφερε ακόμη και τους εναπομείναντες υποστηριχτές του, να τους κάνει να νοσταλγήσουν τόσο έντονα όχι μόνο τον Παναγιώτη Σγουρίδη, αλλά και τον Σωκράτη Ξυνίδη ακόμη...
-Καθώς απέδειξε περίτρανα ότι είναι γνήσιο τέκνο του πατρός! Άλλα δηλαδή το βράδυ, άλλα το πρωϊ κι άλλα το μεσημέρι.....Κοινώς όπως λέει κι ο λαός, χωρίς «μπέσα»!
.....
*Όταν για παράδειγμα έμαθα ότι αφού μετά τις μεταμεσονύκτιες συναντήσεις του και μάλιστα στην οικία του με τον γιατρό Ιπποκράτη Καμαρίδη ή τις δημόσιες εμφανίσεις τους μετά τσίπουρου και Δόντσου παρόντως εν μια νυκτί μας προέκυψε κι αυτός (για τον Παναγιώτη Σαλτούρο το σχόλιο κι όχι για τον γιο του Δημήτρη…), αυθόρμητος "οπαδός" του Δημήτρη Μπένη, διότι επείσθη από τον γιατρό Γιάννη Αγκόρτσα…
-Το μόνο σχόλιό που έκανα ήταν σεμνό και ταπεινό, ανάλογο δηλαδή της ημέρας...
....
*Μια καλή λύση θα ήταν να "παραιτηθεί" από βουλευτής ο Δημήτρης Σαλτούρος και κληρονομικώ δικαίω να τον αντικαστήσει ο πατήρ Παναγιώτης, αλλά αυτό δυστυχώς δεν το προέβλεψε το Ελληνικό Σύνταγμα.
-Ίσως είναι μια ευκαιρία έστω και με τρομερή καθυστέρηση, να υποκαταστήσει την αδικία η Βουλή των Ελλήνων, ώστε οι "πατήρ" όταν δεν μπορούν να υλοποιήσουν ένα δικό τους όνειρο κι έστω από "τσόντα" το κατορθώνουν οι "υιοί" (με τον βοήθεια φυσικά των ονειροπόλων πλην όμως αφελών δημοσιογράφων…), να έχουν το δικαίωμα να κληρονομούν τις έδρες τους..!
....
*Φυσικά τα παραπάνω σχόλιά μου, σε καμιά περίπτωση δεν "υποκαθιστούν" ρόλους...
-Το αν δηλαδή ο αντ' αυτού "βουλευτής" Ξάνθης Παναγιώτης Σαλτούρος ξαφνικά ανακάλυψε τις....σπουδαίες "περγαμηνές' του αντ' αυτού αντιδήμαρχου Δημήτρη Μπένη και αποφάσισε τελικώς ο πρώην "μισητός" του αντίπαλος Δημήτρης Δόντσος (αξίζει να ανατρέξω λίγο στο παρελθόν…), να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κυρίου Μπένη, είναι απόλυτο δικαίωμά του!
-Άλλωστε συμβαδίζει απόλυτα με την Σαλτουρική "φιλοσοφία"....Ο "πνιγμένος" από τα "μαλλιά" (του) πιάνεται...και όταν στην πολιτική γνωρίζεις εκ των προτέρων οτι "είσαι με ημερομηνία λήξεως" αυτό που η "τύχη" τόσο απλόχερα σου «χάρισε», λογικό είναι και ο υιός Δημήτρης  Σαλτούρος αφού "κρύβονταν" επί 10ήμερο πίσω από το δάχτυλο και τις ανασφάλειές του, τελικά να ενημερώνει για την απόφασή του να στηρίξει τον Δημήτρη Μπένη...δια της μεθόδου του "σπασμένου' τηλεφώνου!
......
*Στο δια ταύτα και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δεδομένα.....
Στο πρωτοδικείο θα πάνε στα σίγουρα και οι 7 συνδυασμοί με υποψηφίους Δημάρχους τους: 1.Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, 2.Δημήτρη Μπένη, 3. Ιπποκράτη Καμαρίδη, 4.Σωτήρη Τσιακίρογλου, 5.Χρίστο Πούλιο, 6.Νίκο Ανταμπούφη και 7. Γιώργο Κολλάρο.
….
*Τι θα ψηφίσει την 1η Κυριακή η Ξάνθη; Ουδείς γνωρίζει επακριβώς για το πως θα "εκδηλωθεί" το "βουβό" πλήθος...
Και ιδίως αυτοί που έχουν σιχαθεί τα λαμόγια και τους…."χρυσοθήρες' της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!
....
*Αν για παράδειγμα μου λέγατε να "κρίνω" με τα δεδομένα των εκλογών 2006 ή 2010, τότε θα σας έλεγα με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, οτι πρώτο βλέπω τον Δημαρχόπουλο και σκληρή μάχη για την 2η θέση με τον Χρίστο Πούλιο μάλιστα να εμφανίζει "χτυπητές" πλέον αδυναμίες, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες ακόμη και του Χρήστου Αμανατίδη που έκανε σημαία του πλέον, τον αντιΣαλτουρισμό στην Ξάνθη και τον Μπένη βοηθούντος της οικονομικής του άνεσης και του Δημάρχου…να πηγαίνει 2η Κυριακή.
Εν έτη όμως 2014, ουδείς μπορεί να προβλέψει τα απρόβλεπτα κι αν τελικά οι εκλογές της 18 Μαίου εξελιχθούν εκ νέου σε θρίαμβο των "λησταρχών" -τα απλά κλεφτρόνια μη τα φοβάσαι...-ή έστω αμυδρά, έρθει και κάτι το καινούργιο!
......
*Μέχρι τότε ως ωστόσο, πολλά θα ειπωθούν, ενδεχομένως θα πέσει και πολύ περισσότερο χρήμα απ' ότι μέχρι σήμερα (εδώ μαθαίνω ότι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για να κατέβουν, ζητάνε από 3-5.000 και πάνω)...οπότε και θ' αλλάξουν τα δεδομένα!
Και για να μη ξεχνιόμαστε...
-Την Κυριακή του Θωμά (27 Απριλίου) κλείνουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ τα ψηφοδέλτια, οπότε βλέποντας τα ΠΡΟΣΩΠΑ και τα ΟΝΟΜΑΤΑ....ενδεχομένως να μπορούμε να κάνουμε και καλύτερες εκτιμήσεις!
Μέχρι τότε…Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ και καλά να περνάτε! Η προεκλογική περίοδος πάντως από την Τρίτη 22 Απριλίου, μπαίνει στο φόρτε της…και ένα είναι το σίγουρο. Θα δείτε πράγματα και θάματα…που δεν το φανταζόσασταν ποτέ!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »