*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Απριλίου

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΪΟΥ (19.30) Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ ΣΤΟ EISSO HOTEL

30 Απριλίου


Επίσημη πρεμιέρα του προεκλογικού του αγώνα από την Ξάνθη με την κεντρική του ομιλία και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του, κάνει αυτήν την Παρασκευή 2 Μαΐου στις 19.30 στο ELISSO Hotel o Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης.
«Ήρθε η ώρα για αλλαγή. Ήρθε η ώρα  για την επιλογή που εμπιστευόμαστε . Θα είμαστε όλοι εκεί. Παρασκευή 2 Μαΐου στις 19:30 στο ξενοδοχείο Elisso», αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου της «Περιφερειακής Αναγέννησης» στην ανοιχτή πρόσκλησή της απευθυνόμενη σε όλους τους Ξανθιώτες.
Στο μεταξύ μετά την κατάθεση του συνδυασμού «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στο οικείο πρωτοδικείο, ολοκληρώθηκε την Κυριακή η ανακοίνωση ονομάτων των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων με το συνδυασμό Περιφερειακή Αναγέννηση, με νέα δυνατά ονόματα στις Νομαρχιακές Ενότητας Δράμας, Έβρου και Ροδόπης.
Αναλυτικότερα κατεβαίνουν με τον συνδυασμό οι παρακάτω υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

ΕΠΩΝΥΜΟ – ΟΝΟΜΑ – ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ – ΙΔΙΟΤΗΤΑ - Π.Ε.
Μουστακλή Κρυσταλλία Ευαγγελος, Εκπαιδευτικός, Δράμα
Κωφίδης Περικλής Εμμανουήλ, Έμπορος, Δράμα
Ζουκίδης Δημήτριος Δήμος, Επιθεωρητής Πωλήσεων, Έβρου
Παπαδόπουλος Σωτήρης Θεοδώρου, Γεωπόνος MSc-Πρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Καβάλας, Καβάλα
Κορέα-Μπάτζιου Ευθυμία Πέτρος, Δικηγόρος, Ροδόπη
Καταροπούλου-Χόη Σουζάνα (Ζάννα), Φώτης, Φαρμακοποιός, Ροδόπη
Κελεσίδης Ιωάννης, Σωτήρης, Ηλεκτρολόγος - Ιδ. Υπάλληλος, Ροδόπη
«Οι ανωτέρω υποψήφιοι σύμβουλοι προσθέτουν στην δυναμική Νίκης του συνδυασμού μας, κάνοντας αυτήν βέβαιη για τον τόπο μας, τα παιδιά μας και το μέλλον τους. Θα ακολουθήσει πλήρης ανακοίνωση του συνδυασμού μας τις επόμενες ημέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου της «Περιφερειακής Αναγέννησης».
………………

Επίσκεψη στο κέντρο κράτησης μεταναστών Ξάνθης
Ο Γ. Παυλίδης για Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης:
Η κοινωνία της Ξάνθης, ζητάει εδώ και τώρα,
την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής!
Κλιμάκιο υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης “Περιφερειακή Αναγέννηση”, με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη και με παρόντα τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 28 Απριλίου το Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών στην πρώην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και ενημερώθηκε εκτενώς από την πλευρά της διοίκησης για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό.
Το βασικότερο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών, με την διοίκηση να μας διαβεβαιώνει ότι αυτές κυμαίνονται σε πολύ καλό επίπεδο, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια τόσο των ίδιων των μεταναστών όσο και των Ελλήνων αλλά  και της ίδιας χώρας. Από την πλευρά μας, παράλληλα, διατυπώθηκαν οι θέσεις της “Περιφερειακής Αναγέννησης” για την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης σχολίασε χαρακτηριστικά:

“Κατά την επίσκεψή μας στο Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών Ξάνθης, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της πρώην Αστυνομικής Σχολής, διαπιστώσαμε ότι οι συνθήκες φύλαξης είναι ικανοποιητικές, ανθρώπινες και δεν προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των φιλοξενούντων στο Κέντρο. Πέραν, όμως, του ειλικρινούς μας ενδιαφέροντος για την διαβίωση των μεταναστών διατυπώσαμε προς την διοίκηση του Κέντρου –ώστε να μεταφερθεί αρμοδίως στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη- τις σκέψεις μας και τις θέσεις μας (οι οποίες αντικατοπτρίζουν το σύνολο της κοινωνίας της περιφέρειας ΑΜΘ) ότι οι χώροι στους οποίους φιλοξενούνται οι μετανάστες θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν    ως σχολές Αστυφυλάκων.
Δεν έχουμε ξεχάσει τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι η λειτουργία του Κέντρου θα ήταν προσωρινή. Αντιθέτως, εμμένουμε στις θέσεις και ζητούμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, διότι θεωρούμε ότι οι Αστυνομικές Σχολές τόσο στην Ξάνθη όσο και στα υπόλοιπα σημεία της Θράκης –Κομοτηνή, Διδυμότειχο- αποτελούν σημαντικό εργαλείο ελπίδας, αισιοδοξίας και ασφάλειας. Δυστυχώς, όμως, η αντίδραση της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, πέρα από την συμμετοχή στις συνήθεις επιτροπές, ήταν τουλάχιστον υποτονική και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.”

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »