*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

31 Μαρτίου


Στο ξεκίνημα μάλιστα, ο Θανάσης Ξυνίδης, είχε ένα πεντάλεπτο κρεσέντο,  «πιέζοντας ψηλά» τον Πρόεδρο, με εμφανή διάθεση να τον αγριέψει και να επιβάλει το ρυθμό του (ποδοσφαιρικά), τον βραχυκύκλωσε και μετά έκατσε ήσυχα να απολαμβάνει τη συνεδρίαση αφού το γήπεδο ήταν ανοιχτό για τον επικεφαλής Χρήστο Πούλιο. Έχει την πλάκα του πλέον ο Δήμος Ξάνθης. Η εικόνα αλλαγής που εδραιώνεται, αλλάζει και τις αντιδράσεις αφού και η συμπολίτευση φαίνεται παντελώς αδύναμη για να αντιδράσει και απλώς παρακολουθεί με ηττοπάθεια…
(Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος στο ηλεκτρονικό του Μέσον)
-Με απλά λόγια, όταν μιλάει ο Ξυνίδης στο δημοτικό συμβούλιο όλοι κάθονται… σούζα με πρώτους τους Μπένη και Δημαρχόπουλο!!! Και τον Λάκη φυσικά…

…………

Οι δύο άνθρωποι που είναι γνωστό πως ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Λάκη Στυλιανίδη (Φίλιππος Φιλίππου και Μανώλης Φανουράκης), εντάχθηκαν –όλως τυχαίως- ο μεν πρώτος στον συνδυασμό του Μπένη και ο δεύτερος στον συνδυασμό του… Πούλιου! Και μη μου πει κανείς ότι δεν συζήτησαν με τον Λάκη Στυλιανίδη πριν πάρουν την απόφαση, γιατί δεν θα το πιστέψω… Όλο αυτό λοιπόν καταδεικνύει ότι το κατεστημένο στο Δήμο Ξάνθης δεν βρίσκει συνέχεια στον συνδυασμό του Δημαρχόπουλου, αλλά μάλλον στους συνδυασμούς Μπένη –Πούλιου! Ρωτήστε και τον Θανάση Ξυνίδη αν δεν με πιστεύετε!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Ρωτήστε και τον… Αλέκο Κοντό ή τον Δήμαρχο, αν δεν πιστεύετε τον Τένη…
………………

ΣΕΜΝΑ &
ΤΑΠΕΙΝΑ
*Για να ξεκαθαρίσουμε την θέση του «Μ» και την δική μου φυσικά…
-Κανείς εκ των υπαρχόντων υποψηφίων Δημάρχων (και ιδίως, των στενών συνεργατών τους), δεν μας εμπνέει, δεν μας εκπροσωπεί, δεν μας εκφράζει…
Και πρωτίστως φυσικά αυτοί που όταν μιλάει ο Ξυνίδης ή εισηγείται ο Τσέπελης κάνουν τις… «κότες»!
……
*Ούτως ή άλλως, άλλωστε, και ο Πούλιος να εκλεγεί Δήμαρχος όσο και να το επιθυμεί διακαώς ο ίδιος, χειρότερο κακό από αυτό που μας έκανε ο… «αδελφός» Μπένης, δεν γίνεται! Οπότε… καλή είναι και η αντίπερα όχθη της αντιπολίτευσης.
-«Ταιριάζει» άλλωστε και στην ελεύθερη ψυχή μας…
……
*Κι όσο για τον Χαράλαμπο (και ουχί Μπάμπη…) Δημαρχόπουλο, είμαστε οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ που θα αποδεχτούμε να εκλεγεί ένας νέος Δήμαρχος με τον… Τσέπελη και πάλι… γενικό δερβέναγα, δηλαδή… αντ’ αυτού Δήμαρχο! Τελεία και παύλα.
-Με την πόλη μας και το μέλλον της, κανείς δεν θα παίξει!!! Και ιδίως αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν τον ηγέτη και αρχηγό!!!
……
*Άλλωστε αν ο δεν εκλεγεί Δήμαρχος ο Μπάμπης (και ουχί Χαράλαμπος όπως θέλει ο ίδιος…), ο ΠΡΩΤΟΣ που θα ανεξαρτοποιηθεί και θα τα βρεί (μετά τον Φανουράκη) με την παράταξη Πούλιου ή Μπένη θα είναι ο ίδιος ο… Τσέπελης!
……………

ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!
Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… «ΤΑΡΑΞΙΕΣ» ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ!
Εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής μεταξύ του Δημάρχου και της αντιπολίτευσης, για τα πρόστιμα και τις κυρώσεις σε τρεις μικροπωλητές της Λαϊκής αγοράς που είχαν επιτεθεί τον Φλεβάρη σε συνεργείο εφοριακών όταν επιχείρησε να τους κάνει έλεγχο.
Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ήδη λάβει τον δρόμο της δικαιοσύνης, για το ποινικό σκέλος της, ενώ το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για τις διοικητικές κυρώσεις, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη να εισηγείται να μην τους … επιβληθεί πρόστιμο (!), ενώ η πρόταση του Προεδρείου ήταν το πρόστιμο να κυμανθεί στα 300 ευρώ! 
Ωστόσο από την πλευρά την πλευρά της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τους Πούλιου - Ξυνίδη που μίλησαν για «χάϊδεμα» των ταραξιών και παρανομούντων,  υπήρξαν αντεγκλήσεις  με τον Δήμαρχο Ξάνθη να προτείνει τελικά την επιβολή 500 ευρώ και την ανάκληση αδείας για έναν μήνα, πρόταση που τελικά πέρασε και από το δημοτικό συμβούλιο.
(σ.σ. Μια ζωή Τσέπελης…).
…..

Στα εκτός θέματα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, τέθηκε το θέμα της ποιότητας του νερού κυρίους για την περιοχή της Σταυρούπολης μετά από καταγγελίες Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ότι το νερό που πίνουμε… βοθρολύματα!...
Μάλιστα ο κύριος Τσέπελης ισχυρίστηκε ότι οι έλεγχοι είναι καθημερινοί ενώ τόνισε πως και η διεύθυνση υγείας κάνει δικούς της ελέγχους δειγματοληπτικά αλλά πλην του Δημάρχου Ξάνθης (και του Δημαρχόπουλου) ελάχιστους έπεισε!!!
…..

ΔΕΝ «ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ» ΠΑΛΙ Η ΠΑΤΣΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ!
Φραστικό επεισόδιο ωστόσο σημειώθηκε στην συνεδρίαση της Παρασκευής μεταξύ της δημοτικής συμβούλου της παράταξης Πούλιου κυρίας Πατσίδου και της διαδικασίας εκκαθάρισης πρώην ΔΗΚΕΞ. Η κυρία Πατσίδου μίλησε για σκοτεινή διαχείριση, για να πάρει το λόγο ο Μανώλης  Φανουράκης και να εκφράσει την έντονη αντίδρασή του στα όσα είπε η γνωστή δικηγόρος, ζητώντας μάλιστα να…ανακαλέσει, παίρνοντας ωστόσο την απάντηση ότι «ο Τύπος έγραψε πολύ χειρότερα πράγματα από την ίδια και δεν ανακαλεί τίποτα…»
Σημειώνουμε ότι ο κύριος Φανουράκης θα κατέβει υποψήφιος με το συνδυασμό του κυρίου Πούλιου, την ίδια ώρα που στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης, αφήνουν σοβαρά υπονοούμενα σε βάρος του.
-Τα δε στελέχη της ΔΗΜΑΡ τον καταγγέλλουν πλέον ανοιχτά και για…τυχοδιωκτική πολιτική!!! 
……….

Μπάμπη Δαργανάκη, βγάλτε ξανά το Προεδρικό διάταγμα του 1996
Μετά την σκληρή ανακοίνωση-δελτίο τύπου που έβγαλε χθες ο Σύλλογος  Κατοίκων Π. Πόλης (Ένθετο 2) περιγράφοντας ωμά τις θέσεις του από τους υποψηφίους Δημάρχους για την «αναρχία»
σε όλη την περιοχή (και ιδιαίτερα στην οδό Ορφέως…), περιμένουμε από τον «γενναίο» Μπάμπη Δαργανάκη με τον φίλο του Γ. Σιδηρόπουλο να βγάλουν στη φόρα εκ νέου το….Προεδρικό διάταγμα του 1998 για να αποστομώσουν τον σύλλογο!!!
-Για ακόμη περισσότερα…τραπεζοκαθίσματα!!!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »