*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

31 Δεκεμβρίου


Ο «γρίφος» που επικρατεί σε σχέση με την διάδοχη κατάσταση στο συνδυασμό Στυλιανίδη, σύντομα πρόκειται να λυθεί αφού ο Δήμαρχος λέει, αποφάσισε να συγκαλέσει τον συνδυασμό επί τούτου, για να προκριθεί δηλαδή με κοινή συναίνεση ο «επόμενος»… Ο Δ.  Μπένης το έχει ήδη καταλάβει, ότι δηλαδή ήταν ΛΑΘΟΣ να συμπεριφέρεται ως… χαλίφης στη θέση του χαλίφη και να απομακρύνει με την  συμπεριφορά του τους περισσότερους εκ των συντρόφων του μέσα στο συνδυασμό…Αν μπει λοιπόν θέμα (που θα μπει) ψηφοφορίας, ο σημερινός “αντ’αυτού” ελάχιστες πιθανότητες έχει να προκριθεί…
(Ο Τένης καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Έτσι όμως έχει πολλές πιθανότητες να προσχωρήσει στο…συνδυασμό Ξυνίδη-Πούλιου! …
……………

Τέλη Ιανουαρίου κατά τον Δημήτρη Μπένη (σύμφωνα με αυτά που είπε χθες στην εκπομπή «Μεσημβρινά» της Μαρίας Παπαδοπούλου από τον Life 921 fm η επίσημη ανακοίνωσή του για το αν θα κατέβει ή όχι υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης..
-Μέχρι τότε προέχουν –κατά τον αντιδήμαρχο πάντα-τα προβλήματα του Δήμου που τρέχουν!
Και άνευ Μπένη προφανώς είναι και αδύνατο να επιλυθούν! Good όπως θάλεγε και ο Λάκης..
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο «Πολιτικό Καφενείο» του «Μ»)
-Good-ξε-good άντε να δούμε και πόσο…ηγέτης είναι Μπένης από δω και πέρα… 
….

Σεμνά
& Ταπεινά
*Η είδηση της εβδομάδας που πέρασε;
-Μα η απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης να "μαζέψει" την παράταξή του και να αποφασίσει αυτή, ποιόν θα κατεβάσει υποψήφιο Δήμαρχο στις εκλογές του 2014.
-Στην περίπτωση αυτή πρώτος και με διαφορά έρχεται λοιπόν ο Δημαρχόπουλος, δεύτερος ο Τσέπελης και τρίτος ο Μπένης...
-Οπότε αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να προκύψει!
-«Τρίδυμο» Δημαρχόπουλος, Τσέπελης και Φανουράκης κατά …Δημήτρη Μπένη!
(Σ.Σ. Δεν θάθελα νάμαι με τίποτα στη θέση του Μάκη Τοπαλίδη…)
.....
*Αυτός που παραμένει ωστόσο "άπαιχτος" παραμένει ο Αντιδήμαρχος Αλέκος Κυριακίδης. Ο οποίος ενώ δηλώνει με τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο, όταν του παραπονέθηκε ο Μανώλης Τσέπελης, του είπε οτι είναι ...."μαζί του"!
-Με τον…εαυτό του για να δούμε, πότε θα ευαρεστηθεί να είναι ο Αλέκος;
-Γιατί το 2014 έρχονται οι νέες θύελλες της "αμαρτωλής" ΕΑΠΑΞ κι όχι μόνο....
.....
*Καλή η οικονομική κρίση βέβαια, αλλά και οι…δεξιώσεις των αρχόντων μας, δεξιώσεις!
Σύμφωνα λοιπόν με την πρόσκληση που πήρα από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, την Τετάρτη 01 Ιανουαρίου 2014, θα παρατεθεί δεξίωση για τον εορτασμό του νέου έτους 2014, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, μετά το πέρας της δοξολογίας.
-Θα υπάρξει φαντάζομαι και βασιλόπιτα, οπότε είναι και ευκαιρία να δούμε ποιος θα είναι ο «τυχερός» πολιτικός που θα κερδίσει το «φλουρί»…
-Όπως είναι γνωστό, τα «φλουριά» σάρωσε πέρσι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης  Φώτης Καραλίδης.
….

ΔΕΝ ΤΑ «ΒΡΗΚΑΝ» ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ
ΧΩΡΙΣ «ΒΡΑΔΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ» Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ
2014, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ
Δεν τα «βρήκαν» -αναμενόμενο λίγο πολύ- Φανουράκης και Θρακική Σκηνή για την βραδιά ΟΝΕΙΡΩΝ…
-Λίγο ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, λίγο ο Πούλιος, λίγο ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης που επέμενε μάλιστα σε συγκεκριμένο συγκρότημα (λέτε να τον δούμε στο τέλος και μάνατζερ καλλιτεχνών…) και πολύ περισσότερο η Θρακική Σκηνή που επέμενε να διοργανώσει την εκδήλωση όπως γνώριζε η ίδια τόσα χρόνια με την αυθόρμητη συμμετοχή των καλλιτεχνών και του κόσμου….
-Τελικά βρέθηκε η «χρυσή λύση» του… ΤΙΠΟΤΑ, αφού ξαφνικά ο  Δήμος είχε απροθυμία ακόμη και να στήσει… εξέδρα!!!
-Προκειμένου να μην «ξαναφέρουν» δέκα χιλιάδες κόσμο οι… «Φλωρινοκλαρινιώτες» και δημιουργήσουν… ψυχολογικό «πρόβλημα» στην πανδαισία των αριστερών κουλτουριάρηδων και όχι μόνο!
-Παλιοφέγγαρα πολλά… ο ήλιος να ‘ναι καλά!
(Σ.Σ. Άντε και του χρόνου Λάκη που θα είσαι απλός πολίτης και θέλω να δω πόσοι από τους σημερινούς «ευεργετηθέντες» θα σε «θυμούνται»…!).
….

9 χρόνια από τον θάνατο του Κώστα Βλαχόπουλου
9 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την ημέρα που έφυγε ο Κώστας Βλαχόπουλος.
Σαν χθες την ώρα που καθόμουν στην «Κληματαριά» στις 30 Δεκεμβρίου 2004 το βράδυ και προετοίμαζα την «Βραδιά Ονείρων» για την υποδοχή του νέου χρόνου, με πήρε τηλέφωνο ο Σταύρος Βλαχόπουλος και μου έδωσε την θλιβερή είδηση για τον χαμό του πολυαγαπημένου του πατέρα…
Εννιά χρόνια από τότε, το κενό του Σταύρου Βλαχόπουλου, του Μεγάλου μέντορα και Φίλου παραμένει τεράστιο, ενώ με το χαμό και του Νίκου Γεωργιάδη στη συνέχεια, η δημοσιογραφία φτώχυνε ακόμη περισσότερο στη Ξάνθη…
Αλήθεια πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός αλλά και πόσο όσο περνάει ο καιρός, το κενό τους γίνεται πιο μεγάλο…
……

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την οποία ενημερώνει ότι από 1.1.2014 ο τίτλος του κόμματος αλλάζει. «Από ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ο νέος τίτλος του κόμματος μας, σύμφωνα και με την απόφαση του ιδρυτικού μας Συνεδρίου είναι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (συγκεκριμένα ΣΥΡΙΖΑ)», αναφέρεται στην επιστολή.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρει επίσης ότι «έμβλημα του κόμματος είναι πεντάκτινο κίτρινο αστέρι πίσω από τρεις κυματίζουσες σημαίες χρώματος - κατά σειρά- κόκκινο, πράσινο και μωβ, που εδράζονται στη λέξη ΣΥΡΙΖΑ».
….

Δικαίωση του «Μ» κι από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ…
Έγραψε την Κυριακή μεταξύ των άλλων σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της για τις δραστηριότητες της Τουρκικής ZIRAAT η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
«Ενδιαφέρον από τους τούρκους επιχειρηματίες δεν υπάρχει μόνο για την αγορά μαρινών και ξενοδοχείων πολυτελείας, αλλά και για επιχειρήσεις κλειδιά στη Θράκη, όπως η γνωστή καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, η οποία προτού καταλήξει στον ομογενή κ. Ιβάν Σαββίδη «διεκδικήθηκε» από τον όμιλο Seba.
Ο μουσουλμάνος βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ήταν υπέρμαχος του deal Seba – ΣΕΚΑΠ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
«Μόλις ανακοινώθηκε πως η καπνοβιομηχανία κατοχυρώθηκε οριστικά στον κ. Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Ζεϊμπέκ συνόδευσε δημοσιογράφους των ΜΜΕ της Ξάνθης στην Τουρκία, όπου εκπρόσωποι της εταιρείας Seba διαμαρτυρήθηκαν εμμέσως για το ότι η προσφορά τους δεν έγινε δεκτή», σχολίασε καυστικά ο πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα».
-Είδατε ότι τελικά αργά ή γρήγορα, όλα θα βγαίνανε στο… φως;;; Και θα δικαιώνονταν για μια ακόμη φορά ο «Μ» γιατί «ενοχλήθηκαν» ορισμένοι τόσο πολύ που αγόρασε ο Ιβάν την ΣΕΚΑΠ κι όχι η….Τουρκική SEBA;;;
…………..

Υποψήφια Δήμαρχος Τοπείρου με τη στήριξη… Χατζηευαγγέλου-Σούλας Σακάλογλου η … Μαρία Καραλευθέρη!
Απίστευτο κι όμως αληθινό… Ενώ με το συνδυασμό του Γ. Παυλακάκη απέτυχε η ίδια να εκλεγεί ακόμη και δημοτική σύμβουλος, με την προτροπή Χατζηευαγγέλου-Σούλας Σακάλογλου και μετά την τελεσίδικη καταδίκη του αδελφού της στο Εφετείο Κομοτηνής για «λαμογιές» στον Δήμο Τοπείρου, η κυρία Καραλευθέρη ξαφνικά αποφάσισε να κατέβει… υποψήφια Δήμαρχος Τοπείρου!!!
Ιδού τι αναφέρει επακριβώς και στη γραπτή δήλωσή της:
«Αγαπητοί συνδημότες, Μετά από ώριμη σκέψη και προτροπές συνδημοτών μου, αποφάσισα να διεκδικήσω εκ νέου το αξίωμα της Δημάρχου για τον Δήμο Τοπείρου.
Ο Δήμος μας έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν αξιοποιήθηκαν, όπως θα έπρεπε να αξιοποιηθούν.
Έχοντας την πίστη και την πεποίθηση ότι μπορώ από την θέση της Δημάρχου να ανταπεξέλθω στο δύσκολο αυτό έργο, σας καλώ όλους να γίνετε αρωγοί σ’ αυτή μου την προσπάθεια.
Με τιμή
Μαρία Καραλευθέρη»
-Ότι πείτε κυρία Καραλευθέρη… Αφού μας καλείτε, θα «τρέξουμε»… άπαντες!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »