*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

SEE THROUGH

31 Δεκεμβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Πολύς κόσμος το πρωί της Κυριακής στη πλατεία και στην αγορά, με την διαφορά ότι ελάχιστα ήταν τα ανοιχτά μαγαζιά…
Καθώς οι περισσότεροι μαγαζάτορες πειθάρχησαν στην απόφαση του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, ενώ σε πόλεις που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, εμφανίστηκαν οι υψηλότεροι τζίροι της χρονιάς στο θέμα των Κυριακών τουλάχιστον…
……
*Κλειστό παρέμεινε το υπόγειο πάρκινγκ σε όλη τη διάρκεια των γιορτών και το ερώτημα για την επιχειρηματία που νοίκιασε το κατάστημα, είναι ένα και απλό…
Το «ενοίκιο» ξεκίνησε και τρέχει ή όχι; Διότι αν δεν «τρέχει», τότε κακώς έκλεισε και το πάρκινγκ από τώρα…
……
*Το πιο ωραίο απ’ όλα; Αυτός που θα επιβαρυνθεί για τα σημαντικά έργα στο υπόγειο πάρκινγκ (κυρίως στην οροφή κλπ), θα είναι ο Δήμος που θα δώσει περίπου 100.000 ευρώ για τις επισκευές!!!! (Σ.Σ. Το έργο ήδη εντάχτηκε στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου)
Και θα κάνει απόσβεση (και αν…), σε τρία χρόνια του παραπάνω ποσού…
……
*Πολλά τα σημερινά Πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν και για όλα τα βαλάντια, για την υποδοχή του νέου χρόνου..
Με ή χωρίς μουσική, ξεκινάνε από 15 Ευρώ με πλήρες μενού (Πολιτεία) και φτάνουν τα 25-28 ευρώ στις ακριβότερες περιπτώσεις… 
……

Ανασύρθηκε νεκρός 71χρονος στην παραλία Πηγών Νέστου
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες του Σαββάτου, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Πηγών Νέστου, 71χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του,  ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κεραμωτής.
…….

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
Με ένα μήνα αργία τιμωρήθηκαν οι Φώτης Πυροστιάνης και Γιώργος Καζάκος γιατί δεν «σφράγισαν» το μαγαζί του Μακρίδη!
"Βροχή" πέφτουν πλέον οι "καμπάνες" στον Δήμο Τοπείρου, αφού μετά την έκπτωση του πρώην Δημάρχου Στέλιου Χατζηευαγγέλλου με ένα μήνα αργία τιμωρήθηκαν οι πρώην αντιδήμαρχοι Φώτης Πυροστιάννης (νυν Δήμαρχος Τοπείρου) και Γιώργος Καζάκος, επειδή παρέβησαν το καθήκον τους και δεν "σφράγισαν" το μαγαζί του δημοτικού συμβούλου Κώστα Μακρίδη όπως όφειλαν και σύμφωνα με τον Νόμο!
Πληροφορίες του «Μ» αναφέρουν μάλιστα ότι μετά τις γιορτές οι εξελίξεις θα είναι ακόμη πιο ραγδαίες στον Δήμο Τοπείρου.
Σημειώνω ότι ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μακρίδης μεταπήδησε από τον συνδυασμό της Ν.Δ. (Γιώργος Παυλακάκης), στον συνδυασμό Χατζηευαγγέλου στην 4ετία 2006-2010! Κι όπως αποδείχτηκε, με αζημίωτο φυσικά… ενώ είχε ευνοηθεί ιδιαίτερα από την Νέα Δημοκρατία επί Γ. Ράπτη στην ΣΕΚΑΠ!!!

…..


μικρά
μικρά
*Λίγος κόσμος έκανε Χριστούγεννα και γιορτές στη Ξάνθη φέτος. Για πρώτη μάλιστα χρονιά τα ξενοδοχεία της πόλης δούλεψαν ελάχιστα με ξένους επισκέπτες…
……
*Ιδιαίτερη μέρα για τον Κώστα Φλίσκα η προχθεσινή (29/12), καθώς ο εκ των αρχηγών της ξανθιώτικης ομάδας είχε τα γενέθλιά του δεχόμενος τις ευχές συμπαικτών και προπονητικού team. Χρόνια πολλά κι από μας.
……
*Λίγο τα «μπέρδεψε» ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων  με την χορηγία του Βασίλη Τοροσίδη που με τις 50.000 Ευρώ που πήρε, ενίσχυσε τρία ιδρύματα κι όχι δύο… Το Γηροκομείο, το Ψυχολογικό Κέντρο αλλά και το Κοινωνικό Κέντρο  «Σταύρος Χαλιορής».
Τον διόρθωσε όταν πήρε τον λόγο στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης.
……..

296.952.22 Ευρώ σε ΔΕΥΑ Ξάνθης και Αβδήρων από τους Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων για το 2013
296.952.22 Ευρώ για την κάλυψη αναγκών, θα εισπράξουν ΔΕΥΑ Ξάνθης και Αβδήρων από τους Κεντρικούς αυτοτελείς Πόρους των Δήμων για το 2013
Αναλυτικά στις ΔΕΥΑ της χώρας δίνονται 10.000.000,00 ευρώ  για  την κάλυψη δαπανών και υποχρεώσεών τους κατά την κείμενη νομοθεσία, με ανάλογη μείωση των αποδιδόμενων στους Δήμους ΚΑΠ έτους 2013. Από αυτά τα χρήματα αποδίδονται στις δύο ΔΕΥΑ από τον λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών», ποσόν 106.414.97 για την ΔΕΥΑ Αβδήρων και ποσόν 100.544.25 Ευρώ για την ΔΕΥΑ Ξάνθης.
…..
Πρόστιμα ΣΟΚ ακόμη και για μικροπαραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας
Πρόστιμα-σοκ ακόμη και για μικροπαραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, επιβολή υπέρογκων χρηματικών ποινών σε όσους δεν εξοφλούν εμπρόθεσμα τους φόρους τους, μη χορήγηση αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας αναγκαίων για την είσπραξη χρημάτων από το δημόσιο ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων
ακόμη και σε περιπτώσεις ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δήμους, προληπτικές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, εισοδημάτων και καταθέσεων ακόμη και σε φορολογούμενους που οφείλουν μη ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων και αποδείξεων κάθε μήνα για όλους τους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, συμψηφισμούς επιστροφών φόρων ακόμη και με μη φορολογικές οφειλές των δικαιούχων προβλέπουν οι πιο σημαντικές από τις νέες διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας που θα τεθούν σε ισχύ για πρώτη φορά από την 1η-1-2014, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »