*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Σεπτεμβρίου

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 85 ΧΡΟΝΙΑ

17 Σεπτεμβρίου


Δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο είπαν το τελευταίο «αντίο» στο παλιό Δημαρχείο

*1,6 εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει η ανακαίνιση του, που θα διαρκέσει σχεδόν 2 χρόνια, εμφανής η συγκίνηση του Δημάρχου Ξάνθης με το κλείσιμο των «φώτων»…

Δήμαρχος Ξάνθης και δημοτικό συμβούλιο είπαν χθες το «τελευταίο αντίο» στην ιστορία 85 χρόνων, όσα χρόνια δηλαδή λειτουργεί το παλιό Δημαρχείο της πόλης που από χθες ανήκει πλέον στο παρελθόν, καθώς δεν απομένει παρά να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της αίθουσας του νέου Δημαρχείου (λείπουν μόνο τα νέα έπιπλα) όπου θα γίνει και η επόμενη 1η συνεδρίαση.
Απόντες από την τελευταία συνεδρίαση (και την αναμνηστική φωτογράφιση που προηγήθηκε) μόνο οι δύο μουσουλμάνοι δημοτικοί σύμβουλοι του Χρίστου Πούλιου, ο Θανάσης Ξυνίδης και η ασθενούσα Σοφία Καραγιαννίδου.
Φυσικά από την τελευταία συνεδρίαση δεν μπορούσαν να απουσιάζουν και οι φωτογράφοι που έβγαλαν δεκάδες αναμνηστικές φωτογραφίες, ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι που θέλουν να «θυμούνται» το παλιό Δημαρχείο….
Ντυμένοι λοιπόν στα επίσημα, και αγορεύοντας επί της ιστορικότητας του κτηρίου δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το πρώην Δημαρχείο της Ξάνθης βγάζοντας φωτογραφίες και σβήνοντας τυπικά τα φώτα του κτηρίου για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια, διάστημα κατά το οποίο ο χώρος θα αναστηλωθεί και θα δοθεί προς νέα χρήση και το πιο πιθανό να γίνει Δημοτικό Μουσείο.

ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ: 85 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
 «Αυτός ο χώρος για 85 χρόνια ήταν το σπίτι του δήμου και το σπίτι των πολιτών» σημείωσε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, τονίζοντας πως «είμαστε σήμερα αυτοί που θα παραδώσουν το κτίριο για μια άλλη χρήση, αφού δεν μας χωράει πια. Μεγάλωσε η πόλη, μεγάλωσε και το δημοτικό συμβούλιο και είναι αναγκαίο να πάμε σε μια νέα αίθουσα». 

ΒΑΘΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Βαθειά συγκινημένος δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, επισημαίνοντας πως «επί 90 περίπου χρόνια σε αυτόν τον χώρο πάρθηκαν χιλιάδες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία αυτού του τόπου και μάλιστα σε εποχές πάρα πολύ δύσκολες. Οι αποφάσεις ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και ο δήμος μας είχε μια αναπτυξιακή πορεία μέχρι και σήμερα και είμαι βέβαιος ότι αυτή η πορεία θα υπάρχει και στο μέλλον. Αυτό το κτήριο πολύ σύντομα θα ανακαινιστεί, θα αποκατασταθεί και θα δοθεί προς χρήση στην κοινωνία της Ξάνθης». Ο ίδιος μάλιστα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους δημοτικούς συμβούλους που πέρασαν από τις αίθουσες του ιστορικού Δημαρχείου.
Δηλώσεις για το παλιό Δημαρχείο έκαναν και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ενώ ο Νίκος Ανταμπούφης πρότεινε να γίνει «μουσείο» το παλιό Δημαρχείο.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Βραβεύει τρεις πολίτες για την προσφορά τους ο δήμος Ξάνθης
Σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους και με την επιλογή των πολιτών που θα βραβευτούν για την προσφορά τους από τον δήμο Ξάνθης στο πλαίσιο του 94ου εορτασμού των Ελευθερίων της πόλης να κεντρίζει το ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας μετά την αναμνηστική φωτογράφιση, η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου στο επί 85 συνεχή χρόνια Δημαρχείο της πόλης.
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν να απονείμουν το Μετάλλιο της Πόλης στον κ. Θανάση Μουσόπουλο, για την προσφορά του στα γράμματα και τον πολιτισμό της Ξάνθης, και παράλληλα να βραβεύσουν με τιμητική πλακέτα τον πρώην διευθυντή Νομαρχίας Ξάνθης κ. Κυριάκο Σταματιάδη γιατί από την ημέρα που συνταξιοδοτήθηκε με τα χρήματα της σύνταξής του, ενισχύει διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους της Ξάνθης.
Τέλος με πρόταση του δημάρχου Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη αποφασίστηκε να βραβευτεί επίσης ο δημότης κ. Ιωάννης Πατσούρας, που αυτοβούλως προχώρησε εθελοντικά στην ανάπλαση και συντήρηση χώρων πρασίνου (νησίδες) επί της οδού Περικλέους. «Ο κ. Πατσούρας έχει ευπρεπίσει κάποιες νησίδες στην οδό Περικλέους και επιτηρεί αυτή τη διατήρηση των παρτεριών και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα προς όλους για να τον μιμηθούν και να κάνουμε μια πόλη πιο όμορφη και δημιουργική» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ξάνθης, προκαλώντας την αντίδραση κάποιων δημοτικών συμβούλων γιατί ο τιμώμενος δεν ήταν μέσα στις επιλογές της…αρμόδιας Επιτροπής:
.Ωστόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης τους απάντησε ξεκάθαρα επιμένοντας στην δική του πρόταση:
«Δεν με καλέσατε εμένα σε αυτή την Επιτροπή» απάντησε ο Δήμαρχος, θεωρώντας πως η πρότασή του δεν αναιρεί τον ρόλο της Επιτροπής, και πως ως Δήμαρχος της πόλης μπορεί να βραβεύει όποιον κρίνει ο ίδιος ότι το αξίζει και προσφέρει στη πόλη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης κατά πλειοψηφία ένα κονδύλι της τάξεως των 3.500 ευρώ περίπου για τον εορτασμό των Ελευθερίων στις 4 Οκτωβρίου.
Επίσης τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αποστολή επιστολής προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη για το ζήτημα του Καζίνο Ξάνθης, ζητώντας αυτό να παραμείνει εντός των γεωγραφικών ορίων του Ν. Ξάνθης επισημαίνοντας πως τάσσονται κατά του ενδεχόμενου των μαζικών απολύσεων στην εταιρία.
Το Δημοτικό συμβούλιο πήρε επίσης την απόφαση να ενισχύσει οικονομικά τη διοργάνωση του διεθνή αγώνα RODOPI ULTRA TRAIL στην Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης με 500 ευρώ

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΦΟΡΆ ΤΟΝ… ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!
Στο 14ο ΘΕΜΑ (ίσως και το πιο σοβαρό της χθεσινής συνεδρίασης) που αφορούσε την έγκριση των αριθμ.1 έως αριθμ.35 αποφάσεων του 2ου πρακτικού της Συμβιβαστικής Επιτροπής Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Ξάνθης (εισηγητής Φωτιάδης Νικόλαος Πρόεδρος της Επιτροπής), παρατηρήθηκαν τα πιο ευτράπελα…
Με τον Δημήτρη Βορίδη που είχε «αποχωρήσει» από το δημοτικό συμβούλιο, τελικά να ψηφίζει…ΟΧΙ!!! Δηλαδή να καταψηφίζει ουσιαστικά τον…εαυτό του, ενώ ΟΧΙ στη μείωση των προστίμων ψήφισαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Φανουράκης και Γιάννης Τσεγγελίδης και σύσσωμη η αντιπολίτευση.  Έτσι τελικά το θέμα δεν πέρασε!!!
-Ομόφωνα αποφασίστηκε η τροποποίηση και διαγραφή οφειλής χρηματικών καταλόγων του Ι.Ν. που αποκατέστησε τις αυθαιρεσίες του.
-Στο θέμα της εκμίσθωση οικοτουριστικού καταλύματος ΗΝΙΟΧΟΣ του Δήμου Ξάνθης σύμφωνα με το αρθ.192 παρ.1 του Ν.3463/06 , αποφασίστηκε μετά τους δύο πρώην άγονους διαγωνισμούς, να επανέρθει στην Οικονομική Επιτροπή με αρχική τιμή εκκίνησης όμως αυτή τη φορά 200 Ευρώ!!!
-Τέλος μειοψηφούντων των 4 της παράταξης Πούλιους, τροποποιήθηκε η υπ’ αριθμ.235/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου «Φίλιππος Αμοιρίδης» στο Επιμελητήριο Ξάνθης. Τελικά η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 11-14 Οκτωβρίου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »