*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Αυγούστου

SEE THROUGH

31 Αυγούστου


Άκουσον
Άκουσον
*Λέτε να γίνει υπό…βροχή σήμερα η επίσημη έναρξη των Γιορτών Π. Πόλης 2013; Πάντως χθες έβρεξε καταρρακτωδώς και επαληθεύτηκαν οι φόβοι των συλλόγων…
Τα περισσότερα στέκια θα ξεκινήσουν σήμερα και αύριο όλα υπόλοιπα πλην της Θρακικής Σκηνής που κατά τα φαινόμενα θα ξεκινήσει την Τρίτη ή την  Τετάρτη για να καθαριστεί και ο χώρος των θερινών «Ολυμπίων».
……
*Το ισχυρό ατού της Θρακικής Σκηνής για φέτος; Μα οι άριστες φωνές των νεαρών τραγουδιστών που έχουν επιλεγεί! Το τρίο Γεωργία Ταστσόγλου, Αντώνης Χειμωνίδης και Γιώργος Καρυπίδης είναι πραγματικά άπαιχτο..
Κι όσο για τον Γιάννη Φλωρινιώτη που θέλει να έρθει με το μπαλέτο του αυτή τη φορά (την κόρη του κι έναν ακόμη χορευτή), είναι υπό το στάδιο της οικονομικής διαπραγμάτευσης αλλά και το μετεωρολογικού δελτίου.
……
*Την οργάνωση του στεκιού για φέτος έχει αναλάβει ο Τόρης Παπαδήμας με 3μελή επιτροπή που συντονίζουν ήδη το πρόγραμμα. Μάλιστα δεν αποκλείεται μια βραδιά να αναλάβει και να τραγουδήσει και ο ίδιος, ο Παναγιώτης Β. Πεντζουρίδης.
……
*Την ίδια ώρα πληροφορίες μου λένε ότι ο Γ. Σιδηρόπουλος, απέσυρε (;) για λόγους που ξέρει εκείνος, την ανάρτηση για την «κρυφή» κεραία στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης, μετά την προσωπική επίθεση μάλιστα που εξαπέλυσε και κατά της Ηγουμένης.
….

Συνέντευξη Τύπου θα παραθέσει ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Κατσιμίγας, με θέμα την υλοποίηση του έργου ELIH-MED – «Ενεργειακή αποδοτικότητα σε κοινωνικές κατοικίες της Μεσογείου», που έχει ως σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση 500 κατοικιών κοινωνικού χαρακτήρα στη Μεσόγειο.
Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30 πμ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (Γ. Κακουλίδη 1), στην Κομοτηνή.
…………..

Η Ξάνθη τίμησε τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο
Παρουσία σύσσωμης της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ξάνθης αλλά και πλήθος πιστών πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της μνήμης του Πολιούχου της Ξάνθης Τίμιου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη.
Την λιτανεία που συνέπεσε για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης πλην του Δημάρχου Ξάνθης παρακολούθησαν οι βουλευτές του Νομού Αλέκος Κοντός και Δημήτρης Σαλτούρος, ο τοποθετημένος αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης,
Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους οι:  Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Χαλκίδος κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Παροναξίας κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ και ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
Το απόγευμα της Τετάρτης τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στη Μητρόπολη Ξάνθης προεξέχοντος του Μητροπολίτη Ξάνθης, ενώ ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας του προστάτη της πόλης μέσα στους δρόμους της Ξάνθης. Την εικόνα συνόδευαν μουσικά τόσο η στρατιωτική μπάντα όσο και η δημοτική, από τη Μητρόπολη με κατεύθυνση την πλατεία της πόλης.
Λίγο μετά τις 21.00 τελέσθηκε αρτοκλασία και εκφώνηση του Πανηγυρικού Λόγου της εορτής στην Κεντρική Πλατεία του κόσμου, που κατακλύστηκε από πιστούς της περιοχής. Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε όρθος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
………..

Αγόρασε και το Ξενία Παλιουρίου ο Ιβάν Σαββίδης
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φέρεται να απέκτησε, έναντι 14 εκατ. ευρώ, το ακίνητο Ξενία στο Παλιούρι Χαλκιδικής
Να σημειωθεί πως ο κ. Σαββίδης ήταν ο μοναδικός επιχειρηματίες που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά στο ΤΑΙΠΕΔ για το εν λόγω ακίνητο, για το οποίο είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον συνολικά εννέα επενδυτικά σχήματα.
Εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη προσφορές είχαν καταθέσει η Lamda Development, η Λάμψα Α.Ε., η Δομοτεχνική Α.Ε., η Ελληνοβαλκανική, η Μεντεκίδης Α.Ε. (κατασκευαστική), η Mind Compass (θυγατρική της Dolphin Capital Investors), καθώς και εταιρεία που διατηρεί ξενοδοχείο στη Χαλκιδική.
Το μέγεθος του ακινήτου ανέρχεται στα 210.742 τμ και περιλαμβάνει τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Ξενία(3.658 τμ) και τις εγκαταστάσεις του camping Παλιουρίου (1.128 τμ).
 …………

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗΣ
Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Νομαρχιακή της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης, αναφέρεται στη συνάντηση που είχε με τον πρώην Υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Πεταλωτή, αναφέροντας τα παρακάτω:
Πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα συνάντηση στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ. από τους νομούς Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης με τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Πεταλωτή στο γραφείο του τελευταίου στην Κομοτηνή. Στην συνάντηση στην οποία μετείχαν τα μέλη της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Τραϊφόρος και Κώστας Δέλκος και οι επικεφαλής του ψηφοδελτίου σε Ξάνθη και Ροδόπη, Χρήστος Γκαρμπούνης και Ιλχάν Αχμέτ καθώς και τα μέλη της Ν.Ο. Ροδόπης, Δάμων Δαμιανός και Συμεών Σολταρίδης  τονίστηκε η αναγκαιότητα συνάντησης ευρύτερων δυνάμεων, κινήσεων και προσωπικοτήτων για την ανασυγκρότηση του χώρου του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Συμφωνήθηκε, τέλος, το προσεχές χρονικό διάστημα να αναληφθούν εκατέρωθεν πρωτοβουλίες που ενισχύουν αυτή την προοπτική.
....
Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη την Τετάρτη ενόψει ΔΕΘ!
Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ θα βρίσκεται στην πόλη της Ξάνθης την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη πραγματοποιώντας επαφές με τους δημοσίους υπαλλήλους ενόψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Προς αυτή την κατεύθυνση το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης συγκάλεσε συνάντηση των πρωτοβάθμιων σωματείων της Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης, με θέμα τη συζήτηση του πλάνου αντίδρασης της ΑΔΕΔΥ για το συνεχιζόμενο πογκρόμ απολύσεων δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που υλοποιεί η κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η εκπαιδευτικοί – ΕΛΜΕ Ξάνθης, όσο και οι υπάλληλοι της Νομαρχίας απουσίαζαν.
Την ίδια στιγμή στα εσωτερικά της ΑΔΕΔΥ συντελούνται διαδικασίες εκλογής νέου Γραμματέα, μετά και την παραίτηση του προηγούμενου λόγω συνταξιοδότησης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »