*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Απριλίου

SEE THROUGH

09 Απριλίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Εντύπωση έκανε τους πάντες πως το blog του «Μ» χωρίς κανένα κόμπλεξ και ανταγωνισμό, πρόβαλε τόσο την ομιλία του Γ. Σιδηρόπουλου όσο και τις συνεντεύξεις της Μαρίας Κώστογλου στα τουρκικά κανάλια, για τις κινητοποιήσεις του Σαββάτου…
-Εντύπωση…
-Προφανώς γιατί ο ίδιος ο Σιδηρόπουλος λογόκρινε τον… εαυτό του και δεν έβαλε τίποτα από τον ηγετικό ρόλο των στελεχών του Κανάλι 6 στο… χαβαλέ συλλαλητήριο του Σαββάτου. Μα το ‘παμε τόσες φορές… Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
……
*Ποιόν δεν είδαμε ούτε ως… απλό παρατηρητή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου; Μα τον Καραχότζα…
Μα είναι δυνατόν; Όλα τα αφεντικά στη πρώτη γραμμή κι αυτός να απουσιάζει;
.......
*Ερώτηση έκανα σε γνωστό πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης γιατί δεν συμμετείχε στο συλλαλητήριο του Σαββάτου και μου απάντησε επιτυχώς και διπλωματικώς ως εξής..
-Συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη! Εμείς όπως είναι γνωστό, είμαστε με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τον «χοντρό» όπως τον αποκαλούν και ορισμένοι…
Οπότε κατενόησα γιατί ο Αχιλλέας μέχρι πανό πλήρωσε και κατέβασε στη πορεία σαν Νομαρχιακή 
…...

Όπως  στη Θάσο έτσι και στη Χρυσούπολη στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του συστήματος, το γραφείο του ΙΚΑ  παραμένει σε λειτουργία και μετατρέπεται σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης.
Από αυτό θα εκτελούνται οι εργασίες για την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων,, συνταξιούχων και εργοδοτών της περιοχής
….

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:
Έκλεβαν επί χρόνια νερό με παράνομες συνδέσεις στα Άβδηρα!
Όργιο παράνομων παροχών ύδρευσης κατά μήκος του Καλλικρατικού πλέον δήμου Αβδήρων στην Ξάνθη ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από σχετικούς ελέγχους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου από ελέγχους της υπηρεσίας εντοπίστηκαν περισσότερες από 600 περιπτώσεις παράνομων συνδέσεων παροχής ύδρευσης κυρίως στους πρώην δήμους Αβδήρων και Σελέρου. 
Με αυτοσχέδιες παρεμβάσεις επιτήδειοι έκλεβαν νερό επί χρόνια, χωρίς φυσικά να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ μιας και δεν είχε τοποθετηθεί το ανάλογο υδρόμετρο στις συνδέσεις τους. 
Μετά το αποτέλεσμα αυτό των ελέγχων η ΔΕΥΑ Αβδήρων προχώρησε στην άμεση τοποθέτηση 662 υδρομέτρων στις περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε παρανομία, ενώ αναμένεται να υπάρξει κινητοποίηση για την επιβολή προστίμων, καθώς και έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί εάν αυτές οι παράνομες συνδέσεις λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια με την ανοχή της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Ο έλεγχος για τον εντοπισμό παρόμοιων περιπτώσεων παρανομίας συνεχίζεται.
ThrakiToday


Απεργία στις εφορίες στις 23 Απριλίου
Προειδοποιητική απεργία στις εφορίες την Τρίτη 23 Απριλίου, αποφάσισε η Ομοσπονδία Εφοριακών του υπουργείου Οικονομικών.Η ΠΟΕ ΔΟΥ προαναγγέλλει την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων με αιτήματα που όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της είναι:
1. Η καταδίκη της άδικης φορολογικής πολιτικής, με τη συνεχή επιβολή νέων «χαρατσιών».
2. Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών στις εφορίες.
3. Η διασφάλιση του συνόλου των οργανικών θέσεων του κλάδου.
4. Η μισθολογική αποκατάσταση όσων πέτυχαν στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ ΠΕ1Γ/2008.

…..

Σε 48 δόσεις η ρύθμιση χρεών σε εφορία και Ταμεία
Μια «πραγματική» ρύθμιση 48 δόσεων για τα χρέη στην  εφορία και κάθε μήνα που περνάει να μειώνεται ο αριθμός των δόσεων ώστε κάποια στιγμή η ρύθμιση να κλείσει και να ενισχυθεί ο χαρακτήρας της ως «τελευταίας ευκαιρίας» είναι η τελική πρόταση της τρόικας προς την κυβέρνηση που αναμένεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.
Σύμφωνα με έγγραφο που έχει παραδώσει η τρόικα στην κυβέρνηση και επικαλείται Το Βήμα της Κυριακής, «για τη ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας οι συνεπείς οφειλέτες θα ανταμείβονται με επιστροφή τόκων». Προτείνεται επιστροφή του 50% των τόκων κάθε ολόκληρου έτους στην τελευταία δόση του έτους (12η δόση, 24η δόση, 36η δόση και 48η δόση).
Έτσι, το καταβαλλόμενο επιτόκιο θα γινόταν 4,37%, αν δεν αλλάξουν τα τρέχοντα επιτόκια της ΕΚΤ. Η τρόικα προτείνει επίσης μείωση κατά 80% των «παλαιών προσαυξήσεων» σε περίπτωση πλήρους εξόφλησης εφάπαξ.
……


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων
Κατασχέθηκαν 1.110 πακέτα τσιγάρων
Συνελήφθη την Παρασκευή (5-4-2013) το μεσημέρι, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 61χρονος ημεδαπός, για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 61χρονο στο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς, να κατέχει με σκοπό την πώληση, 820 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν άλλα 290 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Συνολικά κατασχέθηκαν 1.110 πακέτα τσιγάρων.
 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.
....



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »