*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Απριλίου

SEE THROUGH

12 Απριλίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Λες και δεν έχει πλέον αντιπολίτευση ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης, κάθε φορά που συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή...
Το ίδιο συνέβη και προχθές το μεσημέρι, παρά την παρουσία και του Χρίστου Πούλιου. Καμιά σχέση δηλαδή με τις παλιές εποχές που ο ένας φώναζε τον άλλον... ψεύτη ή κλέφτη! Τώρα όλα ήρεμα και ομαλά... Τα τελειώνει γρήγορα η συνεδρίαση και να φεύγουν για ούζο ή κρασί στις ταβέρνες...
......
*Στα κυρίως θέματα της συνεδρίασης; Τα καταστήματα του Δήμου μέσα στην Δημοτική αγορά, για τα οποία δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον... ακόμη κι αν άλλαξε ο κανονισμός, ώστε να δημιουργηθούν στον εκεί χώρο καφέ ή ταβέρνες! Ενδιαφέρον μηδέν, αφού υπάρχουν άλλωστε κι ένα σωρό ανοίκιαστα γραφεία επί της οδού Ηρώων... Οπότε...
……
*Ποσό 17.822.916,67 ευρώ στους δήμους κατανέμει από τους ΚΑΠ το υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση του υπουργού Ε. Στυλιανίδη.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «το ανωτέρω ποσό διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων των Δήμων της χώρας».
......
*Ο Δήμος Θάσου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Θάσου, οι οποίοι επιθυμούν να μισθώσουν τον κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται έμπροσθεν της επιχείρησής τους, για άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους πελάτες τους να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο Θάσου, μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013.

…..

Ένας ακόμη σταθμός διοδίων σχεδιάζεται για τον Νομό Καβάλας στα όρια του Δήμου Νέστου. Μέλος της διοίκησης της Εγνατίας Οδού Α.Ε. ενημέρωσε χθες το μεσημέρι τον δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη ότι στο ύψος του Ξεριά πρόκειται να κατασκευαστεί σταθμός διοδίων που αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του έτους.
Με απλά λόγια, η αφαίμαξη των οδηγών συνεχίζεται και για να πάμε από δω και πέρα προς Χρυσούπολη ή Καβάλα μεριά θα το σκεφτόμαστε πάρα πολύ!

....

Α. Γιαννακίδης: Άλλα 225 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την ΑΜΘ
Για την πρωτοφανή απορροφητικότητα στους πόρους του ΕΣΠΑ που παρουσιάζει η περιφέρεια ΑΜΘ με τις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης στο περιθώριο της τελετής θεμελίωσης του δημοτικού σχολείου στην Νέα Πέραμο.
Ο κ. Γιαννακίδης εξήγησε πως όταν ανέλαβαν τη διοίκηση της περιφέρειας η απορροφητικότητα πόρων από το ΕΣΠΑ λίμναζε στο 36% ενώ στο τέλος του χρόνου θα υπερκαλύψει το 100%! Αυτό άλλωστε έδωσε το δικαίωμα στην περιφέρεια μας να επαναχρηματοδοτηθεί με επιπλέον 225 εκατομμύρια ευρώ με τη σύμφωνη γνώμη της ευρωπαικής επιτροπής.
Τέλος αναφέρθηκε στο φαινόμενο Δήμος Παγγαίου όσο αφορά τη συμβασιοποίηση έργων λέγοντας πως δεν πρέπει να υπάρχει άλλος δήμος στη χώρα με τέτοια απορροφητικότητα κονδυλίων.

....

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Δευτέρα 15 Παθολογικό
Τρίτη 16 Παιδιατρικό
Πέμπτη 18 Ορθοπεδικό
Δευτέρα 22 Παθολογικό
Τρίτη 23 Παιδιατρικό
Πέμπτη 25 Ορθοπεδικό
Μ. Δευτέρα 29 Γενική Ιατρική
Μ. Τρίτη 30 Παιδιατρικό
......
19 Μαΐου η 3η Γιορτή Παραδοσιακών Σπόρων από την Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας
“Κρατήστε σπόρους, σπείρετε τα δικά σας φυτά, βοηθήστε να διατηρήσουμε την κληρονομιά μας ζωντανή” προτρέπει η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας, που διοργανώνει την 3η Παραδοσιακή Γιορτή Σπόρων, την Κυριακή 19 Μαΐου, στο Άλσος Αδριανουπόλεως (πευκώνα) της Νέας Ορεστιάδας. Στη διάρκεια της γιορτής θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τη σημαντικότητα της διατήρησης των τοπικών παραδοσιακών σπόρων, της ορθής και βιολογικής καλλιέργειας ενώ θα γίνουν και εργαστήρια που αφορούν τα “οικολογικά φυτοφάρμακα”, με βάση το πράσινο σαπούνι, την παραγωγή εκχυλίσματος τσουκνίδας, για τη θρέψη των φυτών και την παραγωγή βιολογικού σαπουνιού. Επίσης, θα μοιραστούν δωρεάν κηπευτικά φυντάνια από παραδοσιακούς σπόρους ενώ η Ανοιχτή Συνέλευση καλεί τους πολίτες που τις προηγούμενες χρονιές πήραν φυτά να φέρουν και να χαρίσουν φυντάνια από τους σπόρους που διατήρησαν.
.......

Νέα λίστα Ρακιντζή με 300 επίορκους
Την ερχόμενη εβδομάδα θα παραδώσει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης λίστα με 300 επίορκους υπαλλήλους ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.
Πρόκειται για τη συνέχεια της λίστας των 1301 δημοσίων υπαλλήλων που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα.
Η παρούσα λίστα αφορά υπαλλήλους στους οποίους το τελευταίο εξάμηνο (μετά το Νοέμβριο), έχουν ασκηθεί διώξεις, επίσης, για σοβαρά αδικήματα όπως υπεξαίρεση, απιστία στην υπηρεσία κλπ
Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα περιλαμβάνονται, κυρίως, υπάλληλοι ΟΤΑ και νομικών προσώπων ΟΤΑ, εφοριακοί, εκπαιδευτικοί κλπ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »