*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Απριλίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

02 Απριλίου


*Ούτε μία δίκη, ούτε δύο, αλλά σε 5 διαφορετικές υποθέσεις - δίκες και για διαφορετικά μαγαζιά, είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου στο Πρωτοδικείο Ξάνθης ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης.
Τις εποχές που ήταν Πρόεδρος στην Οικονομική επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής πριν τις αναθέσει στους αντιδημάρχους του για ευνόητους λόγους...
Και κατηγορούμενος σε δύο υποθέσεις επίσης για παράβαση καθήκοντος, ο Χρίστος Πούλιος.
Κι έπειτα αναρωτιόμαστε γιατί ξαφνικά άλλαξαν πλεύση και ηγάπησαν και πάλι σφόδρα ο ένας τον άλλον Λάκης και Χρίστος...
……
*Εκεί δηλαδή που ο Δήμαρχος τους έκραζε κανονικά σε υψηλούς τόνους, λέγοντας το περίφημο, «Φωνάζει ο κλέφτης...», οι «νοικοκύρηδες» την επόμενη απάντησαν με νέα... συνθήκη «συμφιλίωσης»!
-Για το καλό της πόλης φυσικά, της ανάπτυξης και το... δικό τους πρωτίστως!
-Διότι κακά τα «ψέματα», μαζί τα αποφάσιζαν τόσα χρόνια… Ο καθείς είχε τους «δικούς» του μαγαζάτορες!
......
*Επίσης κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος σε 3-4 υποθέσεις τουλάχιστον και ο πρώην Πρόεδρος της «αμαρτωλής» ΕΑΠΑΞ Γιώργος Παπασταματίου.
-Πρώτος και καλύτερος όπως και επί εποχής Θεολόγου σε παράνομες συμπεριφορές και λογικές... Και με κινητά που πλήρωνε η «αμαρτωλή» ΕΑΠΑΞ βεβαίως, ενώ ο ίδιος ήταν αντ’ αυτού αντιδήμαρχος.
......
*Πρωτοείσακτες οι υποθέσεις, δεν αποκλείεται να πάρουν αναβολή οι κατηγορούμενοι σήμερα, ωστόσο ο απόηχος είναι ήδη μεγάλος στην κοινή γνώμη...
Καθώς ο «Μαχητής» άνοιξε τους Ασκούς του Αιόλου και για άλλες καραμπινάτες παρανομίες σε σχέση με τα μαγαζιά… ζητώντας η Εισαγγελική έρευνα να πάει ακόμη πιο βαθιά, αλλά κανείς δεν ξέρει... τι μπορεί να γίνει.
(Σ.Σ. Καλό θα είναι για παράδειγμα η αξιότιμη Εισαγγελέας Ξάνθης να πιει έναν καφέ σήμερα το μεσημέρι αν έχει χρόνο στο περίφημο La Piazza να δει και τις μόνιμες κατασκευές επάνω στις διαβάσεις… τυφλών!).
......
*Οι τραγικές συμπτώσεις… Στο συγκεκριμένο γωνία μαγαζί πριν το ανακαινίσουν οι ιδιοκτήτες του, είχε το εκλογικό του κέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα στις δημοτικές εκλογές του 2010, ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης… Συμπτωματικά. Και το διευκρινίζω εκ νέου.
Και μετά ξεκίνησε και η ανακαίνισή του.
……
*Επίσης. Γνωρίζατε ότι γνωστό καφέ μπαρ της πλατείας Αντίκα επί τόσα χρόνια λειτουργούσε ως... μουσείο - συνεδριακό κέντρο ή κάτι τέτοιο κι όχι ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ;
Ή οτι επί χρόνια λειτουργούσε παράνομα η ταβέρνα πρώην «Αρχόντισσα» και ο Δήμος δεν την σφράγιζε αλλά την... προστάτευε;
-Μέχρι που το μαγαζί βρέθηκε στα χέρια του Τσέπελη και τα παλιά πρόστιμα είναι άγνωστο φυσικά αν πληρώθηκαν και από ποιόν;
-Γιατί μιλάμε για 10ετία και πλέον;
......
*Και φυσικά να βάλει ο Θεός το χέρι του, γιατί έτσι και η Εισαγγελία Εφετών διατάξει έρευνα κι αρχίσει να ερευνά και τις περιπτώσεις των προστίμων που «έπεφταν» σαν το χαλάζι από Πολεοδομία, δημοτική αστυνομία στα μαγαζιά κλπ και ως εκ... θαύματος, στην Επιτροπή Προστίμων, είτε χαρίζονταν, είτε μεταφέρονταν στον Δήμο, είτε... σχεδόν μηδενίζονταν!
Θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν πάάάρα πολλοί; Αυτά για σήμερα…
-Κι όσο για τον Δήμαρχο Ξάνθη που μαθαίνω ότι μαζί με τον αντιδήμαρχό του και τον «τρίτο της «παρέας» λένε ότι θα με… «εξοντώσουν!
-Μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΨΥΧΗ κουβαλάω και τίποτα άλλο! Και να πέσω λοιπόν, ελεύθερος πάλι θα είμαι… κι όχι ζωντανός νεκρός! Σαν τους περισσότερους…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »