*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Απριλίου

ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ

02 Απριλίου


Στον φετινό Κατάλογο Κήπου & Βεράντας, του PRAKTIKER, δείτε απίθανα προϊόντα σε απίστευτες τιμές, χρήσιμες συμβουλές, βίντεο με αναλυτικές οδηγίες από τον Γεωπόνο – Αρχιτέκτων Τοπίου, Αντρέα Μπαρμπούτση, και όμορφες διακοσμητικές προτάσεις… δηλαδή, τα πάντα για τον κήπο & τη βεράντα σας!
Ισχύει για όλα τα καταστήματα!
Ο κήπος και η βεράντα μας είναι χώροι του σπιτιού που συνήθως χρησιμοποιούμε την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά για να έχουν ζωή όλο το χρόνο, βρείτε τα πάντα γύρω από τη φροντίδα, τη συντήρηση και τη διακόσμηση του κήπου σας και διαμορφώστε τον σαν ένα επιπλέον δωμάτιο του σπιτιού σας με όμορφα έπιπλα κήπου.

………….

Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. της 9 Μαρ 2013 τίθεται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης η ημερίδα με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης –Απαντήσεις σε Καίρια Πρακτικά Ερωτήματα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ξάνθης την 27η Απριλίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 10.30πμ. – 1.00 μμ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

……..

Ο κόσμος λέει και συμφωνεί ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις !
Σίγουρα δεν είναι υπερβολή, καθώς ότι μπορεί να αποτυπωθεί σε μια ματιά, βλέμμα, προσπάθεια, έκφραση, εμφανή και κρυφά συναισθήματα… και τόσα άλλα, δύσκολα μπορούν να βρουν τις λέξεις τους στο χαρτί. Στον ποδηλατικό σύλλογο Ξάνθης ΠΗΓΑΣΟΣ οι άνθρωποι του ΔΣ ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι μετά τη λήξη της πετυχημένης εκδήλωσης των ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ και για ακόμη ένα λόγο : σε μια από τις δεκάδες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν καλύπτοντας τις ποδηλατο-δράσεις αποτυπώνεται ο χαρακτήρας, η προσπάθεια, η ποιότητα, το παρόν και μέλλον του Ξανθιώτικου συλλόγου. Και όλοι είναι περήφανοι για αυτό !! Σε αυτή λοιπόν εμφανίζεται εθελοντής – μέλος ποδηλάτης του ΠΗΓΑΣΟΥ να καθοδηγεί και να συμβουλεύει  μια μικρή – λιλιπούτεια ψυχή στα πρώτα της ποδηλατικά βήματα. Σε  μια μοναδική στιγμή και κάτω από έναν ηλιόλουστο Σαββατιάτικο ουρανό,  βρήκαν να ακουμπήσουν η αγάπη για το ποδήλατο, μαζί με την προσπάθεια για χαρά, γνώση και ποδηλατική παιδεία… Τα λόγια βγήκαν αβίαστα από το στόμα του «δικού μας» Μιχάλη Σπανίδη και σίγουρα απευθύνονται γεμάτα αγάπη και υπόσχεση για «ποδηλατική προσφορά» σε όλα τα παιδιά της πόλης: Αυτός είναι ο ΠΗΓΑΣΟΣ. Αυτοί είμαστε εμείς…!!!

……..

Την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ομιλία του ερευνητή – συγγραφέα κ. Γιώργου Πασχαλίδη στην αίθουσα εκδηλώσεων  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (παλιά Νομαρχία) με θέμα «Οι τρεις τρόποι λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου» (εφαρμογή σε υγεία, εκπαίδευση, ανθρώπινες σχέσεις). Ο κ. Πασχαλίδης είναι ερευνητής – συγγραφέας ο οποίος έχει μελετήσει τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου, την ανακάλυψή του έχει υποδεχθεί με θέρμη η ιατρική κοινότητα Ελλάδας και εξωτερικού και έχει παρουσιαστεί σε 3 παγκόσμια συνέδρια ιατρικής (Ν. Ορλεάνη, Αμβούργο, Μόσχα) και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Καινοτομίας και Εκπαίδευσης στη Μαδρίτη το 2012. Την εκδήλωση οργανώνουν η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ.Θ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ «ΕΝΟΡΑΣΗ».

…………….

Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης, οι εκδόσεις «Σπανίδη» και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας καλούν τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, σε μια φιλική ζεστή βραδιά ποίησης και μουσικής. Η βραδιά οργανώνεται με την ευκαιρία της Ημέρας Ποίησης και είναι αφιερωμένη σε νέους δημιουργούς.
Θα παρουσιαστούν οι πρώτες ποιητικές συλλογές της Χάρης Καρακατσάνη «Κύκλοι Ζωής και Έρωτα» και του Γιάννη Αντωνιάδη «Χνάρια», που θα διαβάσουν ποιήματά τους. Επίσης ποιήματά τους θα απαγγείλουν οι πρωτοεμφανιζόμενοι Σαμπρή Χατζηιμπράμ και Μαρία Μουσοπούλου.
Στη συνέχεια θα διαβάσουν ποιήματά τους η Ελένη Δημητριάδου Εφραιμίδου, ο Θανάσης Μουσόπουλος, ο Τάσος Συμεωνίδης, ο Γιώργος Κωτούλας και ο Κώστας Ταβουλτσίδης.
Ο Ξανθιώτης τροβαδούρος της αγάπης Μπάμπης Κούκος θα στολίσει ζωντανά την ποιητική βραδιά, ενώ μια μικρή δεξίωση με τη συνοδεία κρασιού θα κλείσει το Μουσικοποιητικό Συμπόσιο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

……………

Η Alpha Bank, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διοργανώνουν την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013, στις 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», διάλεξη με θέμα: «ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΘΡΑΚΗ»
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από την Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη και περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, παρουσιάζεται μία σύντομη ιστορία της νομισματικής, καθώς και η εφεύρεση και η εξάπλωση του νομίσματος, ενώ στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζονται τα αρχαία νομίσματα της σημερινής Θράκης.
Σε ειδική προθήκη θα εκτίθενται αρχαία νομίσματα από τη Συλλογή της Τραπέζης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »