*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Απριλίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΘΩΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 5 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΝ

02 Απριλίου
ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ
*Αθώους έκρινε το Τριμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης χθες τόσο τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη (για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος), όσο και τους δημοτικούς συμβούλους των διαφόρων Επιτροπών που δικάζονταν μαζί του για τα ίδια αδικήματα.
.....
*Και οι 5 υποθέσεις συζητήθηκαν σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ η Εισαγγελέας της έδρας κ.Μάτση Αικατερίνη, πρότεινε την αθώωση τόσο του Δημάρχου Ξάνθης, όσο και των υπολοίπων κατηγορουμένων.
....
*Τους κατηγορούμενους Λάκη Στυλιανίδη, Χρίστο Πούλιο, Νίκο Ανταμπούφη, Νίκο Φωτιάδη, Χρήστο Μούρκα, Γιώργο Παπασταματίου, Κρίτωνα Καλογερή, Απόστολο Αγκόρτσα, Νίκο Σπυριδόπουλο, Δημήτρη Βορίδη, Σπύρο Μαζαράκη, Μανώλη Φανουράκη, Σάββα Μελισσόπουλο και Στέλιο Χατζηευφραιμίδη, υπερασπίστηκαν κατά περίπτωση, οι δικηγόροι:Χατζηηλιάδου Ελένη, Ασπασία Γαργάλα, Θανάσης Ξυνίδης, Χάρης Χουρμουζέλης. 
...
*Στην πρόταση απαλλαγής των κατηγορουμένων η Εισαγγελέας της έδρας είπε οτι "παρέπεμψε τους κατηγουρουμένους διότι βασίστηκε στα έγγραφα της Διεύθυνσης Υγιεινής (Νεάρχου), αλλά η πραγματικότητα τελικά ήταν άλλη..."!
......
*Στην απολογία του ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Αγκόρτσας αποκάλυψε ευθέως οτι, "Ψηφίζαμε ΝΑΙ με..."χαρτάκι" σύμφωνα με τις εισηγήσεις των υπηρεσιών και αυτά που μας έλεγε  ο Πρόεδρος, (Λάκης Στυλιανίδης), ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Φωτιάδης είπε οτι, "τα συγκεκριμένα μαγαζιά δεν τα γνωρίζει καν και δεν πήγε ποτέ ο ίδιος να πιεί έστω έναν καφέ, λόγω του ελέγχου που ασκούσε...|
.....
*Εμείς δεν  θα κρίνουμε βεβαίως ούτε την δικαστική απόφαση, ούτε και της Εισαγγελική πρόταση, απλά θα παρακαλέσουμε την αξιότιμη κ.Εισαγγελέα Ξάνθης αν έχει χρόνο να πάει να "πιει" ένα καφέ στο LA PLAZZIA, να δει τα αυθαίρετα επάνω στις διαβάσεις των τυφλών και τις αυθαίρετες κατασκευές και μετά να βγάλει τα συμπεράσματά της, για το αν ο Δήμος Ξάνθης, "κλείνει" τα μάτια ή όχι, απέναντι σε συγκεκριμένα μαγαζιά.....
Κι όσο για τον Δήμαρχο, τα συγχαρητήριά μας για την πανηγυρική αθώωσή του και την "συμπάθεια" μας για την ταλαιπωρία του...(Να κάνουμε και λίγο χιούμορ...)
......
*Λίγη ώρα προηγουμένως σε άλλη υπόθεση, αθώοι κρίθηκαν από  το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ξάνθης χθες το μεσημέρι όλοι οι εμπλεκόμενοι γιατροί, νοσηλεύτρια και επιχειρηματίες Ορθοπεδικών ειδών, για την υπόθεση των προμηθειών ορθοπεδικών βοηθημάτων  που απασχολεί για καιρό τον κλάδο της υγείας.
…..
*Κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της συνεργίας σε απάτη  ήταν  3 γιατροί του Νοσοκομείου Ξάνθης και συγκεκριμένα οι: Μπαλτατζίδης, Καμπούρης, Σουμάκα, η νοσηλεύτρια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Σελέρου Μασλάν,  και οι υπάλληλος του Νοσοκομείου Κουτσούκη . Για το αδίκημα της απάτης ήταν κατηγορούμενοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ορθοπεδικών βοηθημάτων, Βαρσάμη, Τσανακλίδου, Σεραφειμίδης.
*Η δίωξη σε βάρος των κατηγορούμενων ασκήθηκε μετά από καταγγελίες ασφαλισμένων στον ΟΓΑ που υποστήριζαν ότι δεν είχαν προμηθευτεί μια σειρά από ορθοπεδικά βοηθήματα, ενώ στη δικογραφία περιέχονταν έλεγχοι που διενήργησε ο ΟΓΑ στις  περιπτώσεις των καταγγελιών που βασίστηκαν σε ένορκες καταθέσεις ασθενών και συγγενών τους .
….
*Η υπόθεση εκδικάστηκε μετά από πολλές αναβολές, ενώ μεταξύ των άλλων κατέθεσαν γιατροί, Ελεγκτές του ΟΓΑ, υπάλληλοι του Νοσοκομείου, συγγενείς ασθενών.
Στην αγόρευσή της Εισαγγελέας Ξάνθης, πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, πρόταση με την οποία ταυτίστηκε απόλυτα και το Τριμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης.
….
*Σημειώνω ότι η απόφαση έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση και συγκίνηση από τους κατηγορουμένους και ιδιαίτερα από αυτούς που είχαν τεθεί σε προσωρινή αργία και κινδύνευαν να χάσουν την δουλειά τους.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »