*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH

27 Φεβρουαρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Μερικές φορές ο Δήμαρχος είναι πολύ αυθεντικός στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα αυτό αποτελεί μια από τις μεγάλες διαφορετικότητές του.
Για παράδειγμα στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σχολιάζοντας την παρουσία του Σωτήρη Τσιακίρογλου, ο Δήμαρχος είπε με νόημα μέσα στην αίθουσα...
 «όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η παρουσία σας στο δημοτικό συμβούλιο θα πληθαίνει κύριε Τσιακίρογλου!!!».
Αφήνοντας ευθέως να φανεί ότι ξαφνικά ο Σωτηράκης αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με τον Δήμο Ξάνθης, διότι σκοπεύει να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος...
.......
*Στην περίπτωση αυτή βεβαίως αναρωτιέται κανείς και τι συνδυασμό πρόκειται να κατεβάσει ο κύριος Τσιακίρογλου ή αν θα συνεργαστεί με τον συνδυασμό του Χρίστου Πούλιου, αφού και οι δύο ανήκουν τον ίδιο κομματικό χώρο, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ...
.......
*Ο Δήμαρχος ζήτησε να μην δοθεί καν ο λόγος στον Σωτήρη Τσιακίρογλου,  τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να τεθεί εκ νέου η πρόταση της ΟΕΒΕΞ από τη στιγμή που ήδη έχει απορριφτεί»!!!
Και δεν είχε φυσικά άδικο...
.......
*Πάντως μετά την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Ξάνθης,  ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ αποχώρησε από την αίθουσα, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει τον Δήμαρχο ότι δεν ενδιαφέρεται για τον Δήμο...
Χωριό που φαίνεται άλλωστε... κολαούζο δεν θέλει που λέει κι ο λαός!
.....

Ο Δήμος Καβάλας και η Τοπική επιτροπή Καβάλας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης συνδιοργανώνουν Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Καβάλα (με την υποστήριξη του ελληνογερμανικού συλλόγου «Treffpunkt»). Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου 2013 και θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο OSCAR. H είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ όλες οι ταινίες που θα προβληθούν θα είναι υποτιτλισμένες στα ελληνικά.
Ειδικότερα, για το κοινό έχουν προγραμματιστεί μία απογευματινή και μία βραδινή προβολή.
......

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡ ΜΕ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Συνάντηση γνωριμίας στην Ξάνθη με τον νέο διευθυντή πολιτικών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, πρόξενο Νικόλαο Πιπερίνγκο, είχε την Δευτέρα αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ. Ροδόπης αποτελούμενη από τα μέλη της Ν.Ο. Ιλχάν Αχμέτ, Συμεών Σολταρίδη, Αλέξανδρο Τσίγκα και Δάμωνα Δαμιανό. Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της ΔΗΜ.ΑΡ., ανέλυσαν στον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ τις θέσεις του κόμματος για θέματα ειδικού ενδιαφέροντος στην Θράκη, τονίζοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη, η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική συνοχή και η απαρέγκλιτη εφαρμογή και τήρηση των αρχών της Ισονομίας και της Ισοπολιτείας αποτελούν αδιαπραγμάτευτους όρους για την έξοδο από την χρόνια αναπτυξιακή και κοινωνική υστέρηση που αντιμετωπίζει η περιοχή. Από την πλευρά του ο κ. Πιπερίνγκος, δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία στο πλαίσιο των καθηκόντων του, τονίζοντας ότι θα ρίξει όλο το βάρος του ώστε να υλοποιηθούν οι προτεραιότητες της ελληνικής πολιτείας στην κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Θράκης.
....

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Έβρου για «μάχη κατά του χρυσού»
«Ο αγώνας του μεγαλύτερου κινήματος κατά του χρυσού μπαίνει τώρα στην πιο κρίσιμη φάση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Έβρου, και καλεί τους βουλευτές του νομού από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, «να απαντήσουν επί της ουσίας, εάν θα στηρίξουν τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας έμπρακτα ή εάν θα συναινέσουν στο έγκλημα», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει. «Ήρθε η ώρα της ευθύνης, η ώρα της αντίστασης», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ο αγώνας ενάντια σε αυτήν τη μεταλλευτική δραστηριότητα, που μπαίνει πλέον σε άλλη φάση, είναι ανυποχώρητος, αλλά πρωτίστως πολιτικός». Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι «η μάχη απέναντι στην εταιρεία και στους πολιτικούς της προστάτες θα είναι σκληρή» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών στον αγώνα αυτό μέχρι την τελική νίκη».
.....

Θανατηφόρο τροχαίο μέσα στη πόλη της Ξάνθης με θύμα μια 76χρονη
Την Δευτέρα (25-2-2013) το απόγευμα, στην πόλη της Ξάνθης, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονος ημεδαπός παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 76χρονη ημεδαπή, που κινούνταν πεζή στο οδόστρωμα.
Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε αρχικά το τόπο του ατυχήματος και λίγο αργότερα παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, όπου και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.
.....

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ενός ημεδαπού για κλοπές και ενός άλλου για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
Σχηματίσθηκε δικογραφία από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρηνίδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 48 και 36 ετών για κλοπές και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος αντίστοιχα.
  Ειδικότερα, ο 48χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 25-12-2012 έως 6-2-2013, εκμεταλλευόμενος φιλικές σχέσεις με 40χρονη ημεδαπή, αφαίρεσε τμηματικά από το σπίτι της διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, μέρος από τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά – κοσμήματα, διέθεσε στον 36χρονο ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου, στην Καβάλα.
Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.
Η προανάκριση συνεχίζεται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρηνίδων Καβάλας.
.....

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »