*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH

22 Φεβρουαρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Το άκουσα κάπου και απλά γέλασα πολύ...
Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης διαδίδει λοιπόν ότι ο Νίκος Σπυριδόπουλος είναι στην ομάδα του και θα κατέβει μαζί του...
-Ιδού η Ρόδος... Ας το ανακοινώσει φίλτατε Δημήτρη, διότι πλην εσού, κανέναν δεν βλέπω προσωπικά να σε ακολουθεί...!
......
*Και θυμήσου και κάτι άλλο Αντιδήμαρχε...Ότι μπορεί να ονειρεύεσαι ότι θα είσαι ακόμη στον Δήμο όταν γίνουν οι Δημοτικές εκλογές, τζάμπα όνειρα κάνεις όμως... γιατί ο Δήμαρχος δεν θα αποτολμήσει να πάρει θέση υπέρ κανενός στις επόμενες εκλογές.
......
*Μικρότερη του αναμενομένου και η χθεσινή 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ δυστυχώς. Περιμέναμε όλοι μας περισσότερο κόσμο, αλλά οι συνδικαλιστές φαίνεται ότι δεν εμπνέουν με τους εργαζόμενους...
Και το έχουμε ξαναπεί αυτό πολλές φορές!
......
*Εφόσον ο Χρίστος Πούλιος σκοπεύει να αποσυρθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού το τρεις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού...
Γιατί δεν παραινείται από τώρα να μπεί ο αντικαταστάτης του, να προσφέρει και κάτι στον Δήμο, χώρια που θα αποκτήσει έτσι και εμπειρία ο νέος; Τζάμπα και ταλαιπωρεί, αλλά και ταλαιπωρείται...
....

Και στα προϊόντα της Nestle βρέθηκε κρέας αλόγου!
Λόγω αυτού του γεγονότος η ελβετική εταιρία αναγκάστηκε να αποσύρει μέρος των προϊόντων της από καταστήματα στην Ιταλία και Ισπανία.
Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό BBC, ο μεγαλύτερος στον κόσμο παραγωγός τροφίμων, με αυτό τον τρόπο έχει εμπλακεί και αυτός στο σκάνδαλο τροφίμων που εξελίσσεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Προηγουμένως το κρέας αλόγου, το οποίο το πουλούσαν ως βοδινό, το βρήκαν σε πολλά ημικατεργασμένα τρόφιμα στην ευρωπαϊκή αγορά.
 .....

Δεν το γνώριζε όμως ο Άδωνις...
H Ευγενία Μανωλίδου με τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία
Βόμβα μεγατόνων εξερράγη, στην προανακριτική της Βουλής που ερευνά τις ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου σε σχέση με την αλλοίωση της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.
Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, τον οποίο διέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν και συγγενείς δύο εν ενεργεία βουλευτών της Ν.Δ. οι οποίοι, μάλιστα, είναι και μέλη της προανακριτικής επιτροπής!
Συγκεκριμένα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος αποκάλυψε στην Επιτροπή ότι λογαριασμοί συγγενικών προσώπων τόσο του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη όσο και του κ. Άδωνι Γεωργιάδη περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Και οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. είναι μέλη της προανακριτικής, ενώ ο πρώτος μάλιστα είναι και αντιπρόεδρός της.
Μετά την αποκάλυψη του κ. Καπερνάρου, ο κ. Βαρβιτσιώτης παραδέχθηκε ότι μεταξύ των ονομάτων της λίστας είναι και αυτό του θείου του. Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον κ. Καπερνάρο, γιατί -όπως ο ίδιος ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε- δεν γνώριζε ότι στη λίστα περιλαμβάνεται και λογαριασμός στενού συγγενικού του προσώπου. Μετά από την απάντηση αυτή, ο κ. Καπερνάρος ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη ότι πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του, Ευγενίας Μανωλίδου, στην Ελβετία!
....

Αλεξανδρούπολη:
Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ «Κιβωτός»
Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ολοκλήρωσης του θεραπευτικού προγράμματος που υλοποίησε το ΚΕΘΕΑ «Κιβωτός» για εξαρτημένα άτομα από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Καβάλα. «Σε μία δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, που εντείνει τις εξαρτήσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό, οι νέοι αυτοί άνθρωποι κατάφεραν να ξεφύγουν από τα αδιέξοδα των ναρκωτικών και συνεχίζουν τον αγώνα τους για “καθαρή” ζωή, αποτελώντας, πλέον, υγιή και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ «Κιβωτός».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου στο χώρο εκδηλώσεων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.
.......

Κατασχέθηκαν 699 ηλεκτρονικά τσιγάρα
Συνελήφθησαν την Τρίτη (19-2-2012) το πρωί, στην Εγνατία Οδό (περιοχή Σουφλίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 40 και 37 ετών, για παράνομη κατοχή και μεταφορά ηλεκτρονικών τσιγάρων.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, εντόπισαν 699 ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία μετέφεραν χωρίς να κατέχουν τα απαραίτητα παραστατικά.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 699 ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
....

Ο Φ.Μπόμπολας στον λογαριασμό με τα 550 εκατ. ευρώ της λίστας Λαγκάρντ
Το όνομα του γνωστού εκδότη Φώτη Μπόμπολα εμπλέκεται στον διαβόητο λογαριασμό των 550.000.000 ευρώ που περιλάμβανε η λίστα Λαγκάρντ!
Πρόκειται για τον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε hedge fund, στην κορυφή του οποίου εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί, ενώ ως διαχειρίστρια φέρεται η Μαρία Παντελή. Είναι ο λογαριασμός στον οποίο είχε εμπλακεί –από συγκεκριμένη κατάθεση- και το όνομα της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου, μητέρας του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο η ίδια είχε διαψεύσει ότι έχει κάποια σχέση με αυτόν.
Τον φάκελο του λογαριασμού ερευνούν –μαζί με τους «εξαφανισθέντες» των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου- κατά προτεραιότητα οι αρχές και λόγω του μεγάλου ύψους του.
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, το αρχείο έχει κωδικό όνομα «BUP: 5090154651». Μάλιστα, η εφημερίδα παρουσιάζει την αυθεντική καρτέλα της HSBC όπου καταγράφονται όλες οι τραπεζικές πληροφορίες για τους πραγματικούς δικαιούχους και τους διαχειριστές αυτού του τεράστιου χρηματικού ποσού.
Ως δικαιούχοι του εν λόγω λογαριασμού καταγράφονται (στη λίστα Λαγκάρντ) έξι offshore εταιρείες. Ως διαχειριστές αυτών –και, άρα, θα λέγαμε ως έχοντες εξουσία επί του λογαριασμού- αναφέρονται 40 άλλες εταιρείες και φυσικά πρόσωπα.
Πρόκειται για έναν μπερδεμένο ιστό αράχνης, με προφανή στόχο να περιπλέκει περαιτέρω όποια αρχή προσπαθήσει να φτάσει στην άκρη του νήματος. Παρά ταύτα, μεταξύ των διαχειριστών των εταιρειών-δικαιούχων του λογαριασμού μαμούθ ξεχωρίζουν τα ονόματα του εκδότη Φώτη Μπόμπολα, αλλά και των Αγγελου Μεταξά, Νικόλαου Βάγγερ και Μάκη Λεβή.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »