*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH

01 Φεβρουαρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Μαθαίνω ότι στη συγκρότηση φορέα που θα λειτουργήσει ως πρόπλασμα πολιτικού κόμματος προχώρησαν οι βουλευτές και τα πολιτικά στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και στελέχη που είχαν εκλεγεί στο παρελθόν βουλευτές με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ.
......
*Στον πρώτο πυρήνα των στελεχών που θα αριθμούν περί τα 20 και θα είναι κατά κύριο λόγο από τον πανεπιστημιακό χώρο, δεν αναμένεται να περιλαμβάνονται πολιτικοί πλην ίσως από τους Μ. Γιαννάκη και Δ. Σταμάτη, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
......
*Στο νέο φορέα θα προσχωρήσουν σταδιακά τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, Χρ. Ζώης, Γ. Μανώλης, Κ. Κουράκος, ενώ είναι πολύ πιθανό να ενταχθούν ο διαγραφείς από τη ΝΔ, Ν. Σταυρογιάννης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κ. Κιλτίδης, αλλά και οι εκλεγέντες στο παρελθόν με τον ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλος και Π. Μαρκάρκης.
......
*Να κι ένα κόμμα (οι Ανεξάρτητοι Έλληνες), που έκοψαν και μια βασιλόπιτα… Κάποια άλλα είτε υπάρχουν, είτε όχι, δεν το μαθαίνουν πλέον ούτε στις ανακοινώσεις που πλέον... δεν βγάζουν!
........

*Ένας πρωτοποριακός της εποχής του, ήταν ο Κώστας Παρασκελίδης που έφυγε σε ηλικία μόλις 58 χρονών προχθές υποκύπτοντας στην ανίατη ...
Μέλος της Θρακικής Σκηνής (ηλεκτρολόγος), δημιούργησε στην «παραλία» της Ύδρας ένα από τα πρώτα καφέ μπαρ της εποχής εκείνης (μετά το 1981), το ΛΥΧΝΑΡΙ και στη συνέχεια δημιούργησε το περίφημο NEW Work (νυν DE NOVO). Ζούσαμε στην ίδια πόλη, αλλά είχα χρόνια να τον δω ή να μάθω νέα του...
Η είδηση του θανάτου του με συγκλόνισε. Όπως και ο κύκλος της ζωής του... καλό του ταξίδι.
...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Απάντησε ξεκάθαρα ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας  σχετικά με δηλώσεις που αποδίδονται στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας για καθεστώς μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη.
Συγκεκριμένα  ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών  ανέφερε τα εξής:«Εάν αποδίδονται σωστά τα όσα φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, θα ήθελα να σημειώσω ότι τα θέματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, τα χειρίζεται με υπευθυνότητα η Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας.
Αυτό επιβεβαιώνει η πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Η Ελληνική Πολιτεία κινείται πάντοτε με σεβασμό στις Διεθνείς Συμβάσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέτοιες δηλώσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις».
….
(μονόστηλο)
Έμποροι Καβάλας κατά της Κυριακής
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε επιστολή προς τους βουλευτές του Ν. Καβάλας ζητώντας τους να στηρίξουν την αντίθεση τους με την απόφαση του Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, 52 Κυριακές το χρόνο. Με την επιστολή εκφράζουν την οργή των εμπόρων για την πρόθεση του Υπουργείου να προωθήσει το άνοιγμα των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, με δική του πρωτοβουλία και χωρίς αυτό να αποτελεί επιταγή της Τρόικας. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν από τους βουλευτές η εν λόγω ρύθμιση να μην περάσει από τη Βουλή καθώς όπως υποστηρίζουν θα επιφέρει τεράστια οικονομική ζημία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γι’ αυτό ζητούν την βοήθειά τους.
-Έμποροι Ξάνθης; Κατά ή υπέρ;
......

ΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΚΡΙΒΑ;
ΤΟ ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ  ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ;
Προκαταρκτική εξέταση έγινε όπως έμαθα  για τον σούπερ κάδο σε σχέση με την τιμή αγοράς του, καθώς όπως την περίοδο εκείνη είχε καταγγελθεί από την αντιπολίτευση,  μετά από έρευνα αγοράς που έκανε, αγοράστηκε ακριβότερα απ’ ότι σε άλλους Δήμους.
Φυσικά η άλλη πλευρά (της δημοτικής αρχής) αντέτεινε και ισχυρίστηκε τα δικά της και δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη περίπτωση φτάσει ποτέ στα δικαστήρια, ωστόσο δεν είναι και η μόνη...
Όχι μόνο γιατί ακόμη ηχούν οι καταγγελίες του Απόστολου Αγκόρτσα στην οικονομική επιτροπή επί θητείας Τριμίτζιου για κάποιες περίεργες αγορές της Τεχνικής Υπηρεσίας, αλλά και με το τραινάκι του Δήμου Ξάνθης λίγο πολύ τα ίδια έγιναν...
Αγοράστηκε πολύ ακριβότερα από ότι αγοράστηκε το τραινάκι της Σταυρούπολης επί θητείας Καρασακαλίδη το οποίο εκτός των άλλων είναι και πολύ καλύτερο... διότι και παράθυρα έχει και αιρκοντίσιον και κυκλοφορεί χειμώνα καλοκαίρι. Έτσι για την ιστορία... γιατί οι καταγγελίες που τότε είχαμε φέρει στο φως, ήταν μέσα από την Τεχνικές υπηρεσίες!
-Και ο Δήμαρχος πλήρως ενημερωμένος φυσικά... αλλά ως συνήθως, έσπευσε να καλύψει το θέμα όπως όπως!!! Μέγα θαύμα στην Ελλάδα...
.............

Προβόπουλος:
Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος δήλωσε ότι η Αθήνα θα αποπληρώσει τα 230 δισεκατομμύρια ευρώ της βοήθειας που έλαβε από τους Ευρωπαίους, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
«Κατανοώ τις ανησυχίες των ευρωπαίων φορολογουμένων αλλά μπορώ να σας πω ένα πράγμα: αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα έχει αποτελέσματα. Η χώρα μεταμορφώνεται.
Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους», τόνισε ο κ.Προβόπουλος.
«Οι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, κατάλαβαν ένα πράγμα: αυτή η φορά είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα», προσέθεσε.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παραδέχτηκε ότι η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ήταν ανεπαρκής κατά το παρελθόν. «Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος», είπε στη γερμανική εφημερίδα. Σημείωσε, επίσης, ότι αν «η φοροδιαφυγή είναι ένα πρόβλημα σε όλες τις χώρες, στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένο».
Ωστόσο η "εμπιστοσύνη ανακτάται», επισήμανε ο Γ. Προβόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι αν 87 δισεκατομμύρια ευρώ αποσύρθηκαν από λογαριασμούς στις ελληνικές
τράπεζες από το 2010, 15 δισεκατομμύρια ευρώ κατατέθηκαν εκ νέου τους
τελευταίους επτά μήνες.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »