*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH

14 Φεβρουαρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Από την γειτονική μας Δράμα, η είδηση...
Την αναμφισβήτητη καθιέρωση της «Χριστουγεννιάτικης Ονειρούπολης» στις προτιμήσεις του κόσμου επιβεβαιώνει λοιπόν η έρευνα κοινής γνώμης, που διενήργησε για δεύτερη χρονιά ο δήμος Δράμας με την εταιρία MetroStat Research στους επισκέπτες της Ονειρούπολης.
......
Όπως αποδεικνύεται πρόκειται για μια διοργάνωση που συγκεντρώνει κόσμο από όλη την επικράτεια, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η πλειονότητα των επισκεπτών ανήκει στο εμπορικό κοινό. Από την ανάλυση του οικονομικού αντίκτυπου της Ονειρούπολης γίνεται σαφές και η τεράστια σημασία της διοργάνωσης στην τοπική κοινωνία.
……
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης για την φετινή «Ονειρούπολη» αναφέρθηκε στην άψογη και αδιάλειπτη λειτουργία της διαπαραταξιακής επιτροπής που αποφάσιζε για όλα τα θέματα της διοργάνωσης, την προσφορά των εθελοντών, αλλά και στην αυστηρή και διαφανή διαχείριση του προϋπολογισμού.
......
*Στις 20 Φεβρουαρίου συζητείται στη Ξάνθη η αγωγή του Δημάρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου κατά της παράταξης Μίχογλου σχετικά με καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομική διαχείριση του Δήμου. Κι έπεται η συνέχεια στα Ποινικά δικαστήρια με υποθέσεις στις οποίες κατηγορούμενος είναι ο Δήμαρχος Τοπείρου.
.........

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί το Πανκαβαλιώτικο Συλλαλητήριο, όπως αποφάσισαν την περασμένη Δευτέρα εκπρόσωποι τοπικών φορέων που συναντήθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων. Στην απόφαση βάρυνε αρκετά και η θέση των αγροτών από τα μπλόκα της Χρυσούπολης και της Λυδίας, οι οποίοι δια των εκπροσώπων ζήτησαν να γίνει άμεσα το συλλαλητήριο. Τώρα αν θα έχει επιτυχία ή αποτυχία, γιατί οι καιροί γενικά είναι δύσκολοι για συλλαλητήρια κι αυτό θα φανεί εκ του... αποτελέσματος. Από την συμμετοχή του κόσμου... Στη Ξάνθη πάντως δεν κινείται τίποτα!
......

Συνάντησε τους επιστήμονες της μειονότητας η Δημ.Αρ.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου επιστημόνων μειονότητας Δυτικής Θράκης επισκέφθηκε στα γραφεία του συλλόγου διευρυμένη αντιπροσωπεία μελών της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ροδόπης της ΔΗΜ.ΑΡ. Στην διάρκεια της επίσκεψης τόσο οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς, όσο και τα μέλη του συλλόγου επιστημόνων έθεσαν στο τραπέζι της συζήτησης όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους νέους επιστήμονες της μειονότητας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημ.Αρ, Ροδόπης πρόκειται για θέματα όπως είναι: «οι δυσκολίες του εργασιακού περιβάλλοντος σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίσης, η κοινωνική και εργασιακή ένταξη πολλών νέων επιστημόνων της μειονότητας αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από τα πανεπιστήμια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί μειονοτικοί φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια εξαιτίας της ελλιπούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας, το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Θράκη ενόψει της όξυνσης των οικονομικών προβλημάτων και της ενδυνάμωσης ακροδεξιών και εθνικιστικών μορφωμάτων όπως είναι η Χρυσή Αυγή, για την οποία υπήρξε κοινή συμφωνία ότι η δράση της συνιστά απειλή για την ειρηνική συμβίωση των πληθυσμών στην Θράκη». Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜ.ΑΡ. διαβεβαίωσαν ότι «θα κάνουν ό,τι είναι πολιτικά εφικτό προκειμένου να μεταφέρουν και στο κέντρο τα ζητήματα των νέων επιστημόνων της μειονότητας έχοντας πάντα ως γνώμονα την ισότητα των ευκαιριών για όλους σε μια κοινωνία δικαίου και ισοπολιτείας.»
.....

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ
Σεμινάριο για το «Ναζισμό ως ιστορικό φαινόμενο και τις διδακτικές μεθόδους προσέγγισής του στη σχολική τάξη», προγραμματίζει για τις 22 με 23 Φεβρουαρίου στην Καβάλα, ο τοπικός Σύνδεσμος Φιλολόγων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής. Την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, σε ανοικτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, θα γίνουν θεωρητικές εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες που θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό ενώ τη δεύτερη μέρα, θα πραγματοποιηθούν παιδαγωγικά εργαστήρια προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και να ασκηθούν στη διδασκαλία γενικών ή επιμέρους θεμάτων του ναζιστικού φαινομένου. Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου ( sfkavalas@gmail.com), μέχρι την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.
..........

Ερώτηση στη Βουλή για τον ποδηλατόδρομο Κομοτηνής από βουλευτή της Χρυσής Αυγής!
Ερώτηση με θέμα το έργο «δακτυλίου ποδηλατοδρόμου Νομού Ροδόπης Δήμου Κομοτηνής» κατέθεσε ο Ερωτών Βουλευτής Αντώνιος Γρέγος, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της «Χ.Α.» Ερωτώνται ο αρμόδιοι Υπουργοί: Τι πρόβλεψη υπάρχει για την κυκλοφορία οχημάτων αμέσου επεμβάσεως (ασθενοφόρα, στρατιωτικά οχήματα και οχήματα πυροσβεστικής) δεδομένου ότι η Ορφέως αποτελεί την μοναδική αρτηρία σύνδεσης με τις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής; Τι πρόβλεψη υπάρχει για την τροφοδοσία των καταστημάτων όχι μόνο αυτών που βρίσκονται επί των οδών Δημοκρίτου και Ορφέως αλλά και αυτών που βρίσκονται στους παράπλευρους δρόμους ; Τι προβλέψεις έχουν γίνει για την μετατροπή των εν λόγω δρόμων (Ορφέως και Δημοκρίτου ) από βασικές οδικές αρτηρίες σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας ;
Τι μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία των καταστημάτων της περιοχής που από την προφανή δυσχέρεια πρόσβασης και κυκλοφορίας στο κέντρο θα εκμηδενιστεί η εμπορική κίνηση τους;
Η απάντηση του Υπουργείου αναμένεται με ενδιαφέρον...
.......

Συνάντηση του Υπουργού Επικρατείας Δημήτρη
Σταμάτη με Χατζηοσμάν για την αγορά του καπνού
Τον Υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, επισκέφτηκε την Τρίτη ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση που κράτησε περισσότερο από μία ώρα τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου όλα τα θέματα που αφορούν τη Ροδόπη. Οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.
Ενδιαφέρον ωστόσο έχουν οι δηλώσεις Χατζηοσμάν για τον Δημήτρη Σταμάτη που δείχνουν ότι ο Υπουργός Επικρατείας δεν πάει και τόσο άσχημα στη μειονότητα...
Τι επακριβώς δήλωσε ο μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης; Διαβάστε παρακάτω:
«Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι τον Υπουργό στο γραφείο του από την ανάληψη των καθηκόντων του. Με τον Δημήτρη Σταμάτη γνωριζόμαστε από την θητεία του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η θέση του Περιφερειάρχη τον βοήθησε να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους της περιοχής, να γνωρίσει τα προβλήματα της Ροδόπης, να έχει σαφή εικόνα των χαρακτηριστικών της. Είναι ευχάριστο ότι και από την θέση του Υπουργού Επικρατείας διαθέτει αυξημένο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, για τις εξελίξεις που υπάρχουν σε τομείς όπως η οικονομία, ο πρωτογενής τομέας και οι προοπτικές ανάπτυξης. Η συζήτηση εξειδικεύτηκε και στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την αγορά του καπνού και συγκεκριμένα, στην πρόταση της μητρικής εταιρείας Παπαστράτος, της PhilipMorrisInternational, για την εξαγορά του 50% της παραγωγής καπνού της χώρας μας την τριετία 2013-2015. Ευχήθηκα καλή δύναμη στον Υπουργό. Και οι δύο εκφράσαμε την επιθυμία μας να βρεθούμε στο κοντινό μέλλον για να συνεχίσουμε την συζήτηση και την συνεργασία με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής μας».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »