*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Φεβρουαρίου

Ο γερανός... «τρελάθηκε»!

26 Φεβρουαρίου


ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΤΥΧΗΜΑ!
Εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης χωρίς ειδικό χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος, πήγαν να ξεστολίσουν το δέντρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, αλλά όταν ανέβηκε επάνω η κλούβα έγινε της... τρελής!
ΤΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΘΕΛΕ...ΛΑΔΙΑ!
*Πανδαιμόνιο επικράτησε στην κεντρική πλατεία της πόλης χθες το πρωϊ, όταν μετά το ατύχημα, επί τόπου κατέφτασαν εκεί εργαζόμενοι του Δήμου Ξάνθης αλλά δεν εμφανίστηκε καθόλου ο συνδικαλιστής Δημήτρης Γαλανόπουλος, προκειμένου με την εμπειρία και τις άριστες ικανότητές του, να λύσει το «γρίφο» γιατί ο γερανός... τρελάθηκε!

Απίστευτο, αληθινό κι όμως... το «αποσιώπησαν»πλήρως τα γνωστά ηλεκτρονικά Μέσα, προφανώς γιατί κάποιοι θα έπρεπε ήδη να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα με την εικόνα που αντίκρισαν χθες όλοι οι πολίτες, περνώντας από την Κεντρική πλατεία...
Συγκεκριμένα γύρω στις 10 παρά το πρωί -μετά από επιστολή του ΕΒΕ Ξάνθης στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης για το «ξεστόλισμα» του γνωστού Χριστουγεννιάτικου δέντρου μπροστά στο Επιμελητήριο-, ο μικρός γερανός του Δήμου Ξάνθης με τον ηλεκτρολόγο (και για όλες τις δουλειές) Βαγγέλη Παρασχίδη κι έναν ακόμη εργαζόμενο προφανώς άλλης ειδικότητας, αφού ο Δήμος διαθέτει όλο κι όλο δυο χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων (γερανών) και ο ένας εξ’ αυτών (ο Δημήτρης Γαλανόπουλος), επειδή κατέχει την ιδιότητα του συνδικαλιστή και είναι συνεχώς εκτός... Δήμου λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας στην ουσία δεν δουλεύει και δεν ασκεί τα εργασιακά του καθήκοντα!!!
Ο «χειριστής» λοιπόν του μηχανήματος που σίγουρα δεν διαθέτει τα προσόντα του έμπειρου και άριστου στο είδος Δημήτρη Γαλανόπουλου, ανέβασε το καλάθι επάνω στο δέντρο, προκειμένου ο ηλεκτρολόγος Βαγγέλης Παρασχίδης που ήταν σε αυτό, να αφαιρέσει τα στολίδια! Και ω του... θαύματος! Ευτυχώς που ο Θεός έβαλε το χέρι του γιατί σήμερα με «χειροπέδες» θα πήγαιναν πολλοί στον Εισαγγελέα, ο... γερανός τρελάθηκε!!!
Και ενώπιον και των διερχόμενων πολιτών, άρχισε η κλούβα του ανεξέλεγκτα, να κινείται μια δεξιά και μια αριστερά, με αποτέλεσμα να σπάσει κλαδιά και πολλά από τα διακοσμητικά να πέσουν στο δρόμο προκειμένου να διαφυλάξει την σωματική ακαραιτότητα.
-Τελικά προκειμένου να μη πάθει τα χειρότερα, ο Βαγγέλης Παρασχίδης ακινητοποίησε το καλάθι, αφού ο γερανός δεν έπαιρνε εντολές πλέον από κανέναν και να ενημερώσει με το κινητό του τους συναδέλφους του, διότι δεν μπορούσε να κατέβει από το... καλάθι!!!
Δημιουργήθηκε φυσικά πανδαιμόνιο, επί τόπου έφτασαν κι άλλοι εργαζόμενοι του Δήμου Ξάνθης και ηλεκτρολόγοι, ενώ δεν εμφανίστηκε καθόλου ο συνδικαλιστής Δημήτρης Γαλανόπουλος, προκειμένου με την εμπειρία και τις άριστες ικανότητές του, να λύσει το «γρίφο» γιατί ο γερανός... τρελάθηκε και να βοηθήσει τους συναδέλφους του!
Μετά από αρκετή ώρα, κατέφτασε επί τόπου ο μεγάλος γερανός της Τεχνικής Υπηρεσίας που αφαίρεσε τα εναπομείναντα διακοσμητικά, μπάλες, Αϊ Βασίληδες, ενώ με ηρωϊκή προσπάθεια ο Βαγγέλης Παρασχίδης από το ένα καλάθι πήδηξε στο... άλλο για να κατέβει στο έδαφος και οι συνάδελφοί του ασχολούνταν με τον βλάβη...
Τελικά και μέχρι τις 11.30 το πρωί οι ηλεκτρολόγοι και τεχνικοί του Δήμου και της Υπηρεσίας πρασίνου αφού άρχισαν να εξετάζουν και να ερευνούν το τι συνέβη, εμφανίστηκε ο υπάλληλος της υπηρεσίας Πρασίνου κ. Μπαμπάτσος με ένα μπουκάλι λάδι που έβαλε στο υδραυλικό σύστημα το οποίο προφανώς δεν είχε συντηρηθεί και γι’ αυτό το λόγο προκλήθηκε το πρόβλημα και αποκαταστάθηκε η βλάβη στον μικρό γερανό!
Έτσι μετά από αρκετή ταλαιπωρία και αφού οι δύο γερανοί για ένα δέντρο στη κεντρική πλατεία έδιναν άλλο τόνο... στο ξεστόλισμα του δέντρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, τα συνεργεία αποχώρησαν χωρίς ευτυχώς να πάθει κανείς τίποτα!
Τα ερωτήματά μας...
-Κάθε πότε συντηρούνται και ποιος είναι υπεύθυνος, τα μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης;
-Μπορεί ένας απλός ηλεκτρολόγος και εργαζόμενος να χειριστεί τους γερανούς του Δήμου; Όταν δεν έχει την ειδικότητα του χειριστή ανυψωτικών μηχανημάτων;
-Με εντολές της Κατερίνας Μανά ή του Σάββα Παυλίδη είδαμε στον συγκεκριμένο ρόλο τον Βαγγέλη Παρασχίδη που πολλές φορές αναγκαστικά κάνει και τον οδηγό στο... τρενάκι;
-Που βρίσκονταν εκείνη την ώρα ο συνδικαλιστής Δημήτρης Γαλανόπουλος ώστε με τις απεριόριστες τεχνικές γνώσεις και εμπειρία του να βοηθήσει τους συναδέλφους του;
-Τι έφταιγε πλην της κακής συντήρησης και της έλλειψης λαδιών και ο... γερανός «τρελάθηκε»;
Και φυσικά κι ένα μπράβο στον Μπαμπάτσο της Υπηρεσίας Πρασίνου που τελικά με χρήσιμη παρέμβαση και το μπουκάλι με το λάδι που έφερε, έλυσε το πρόβλημα του μικρού γερανού...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »