*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Φεβρουαρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

26 Φεβρουαρίου


*Επιμέλεια: Μαρία Παπαδοπούλου.
*Απογευματινή εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στη Χρύσα Ξάνθης, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης αύριο Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου.
......
*ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ....ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ Μ.Ο.ΞΑΝΘΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ.
.......
*«Ο καραγκιόζης μάγειρας στην Αργώ του Ιάσονα» βάζει πλώρη για την Ξάνθη. Θα πραγματοποιηθούν 4 παραστάσεις Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 10.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης , Τετάρτη 6 Μαρτίου, Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Μαρτίου με τίτλο:«Ο καραγκιόζης μάγειρας στην Αργώ του Ιάσωνα». Το Θρακικό θέατρο σκιών αποτελείται από δυο πρόσωπα, τον Ιωάννη Βουλτσίδη, σκηνοθέτη καραγκιοζοπαίχτη και τη Γεωργία Γιαννοπούλου, ζωγράφο -μουσικό. Οι παραστάσεις έχουνε πάντα ζωντανή μουσική. Η Γεωργία με το σαντούρι της και ο Γιάννης με το Τζουρά και το τραγούδι. Γενική Είσοδος 3 €. Πληροφορίες στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης Τηλ. 2541025421. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμαwww.fex.org.gr
……
*Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Σχέσεις Γονέων – Παιδιών», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας.
 Ομιλήτριες θα είναι η Ξανθούλα Πιστοφίδου, Ιατρός Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια με θέμα «Ανάπτυξη της προσωπικότητας στην προσχολική και σχολική ηλικία» και η Σεβαστή Χατζηφωτίου, Κοινωνιολόγος – Επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Δ.Π.Θ. με θέμα «Εφηβεία – Μετάβαση στην ενήλικη ζωή».
……
* Η τέχνη στο δρόμο, είναι ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του Κομοτηναίου καλλιτέχνη Στάθη Γκεβρέκη, ο οποίος έχει μετατρέψει σε έργα τέχνης τοίχους, εγκαταλελειμμένα σπίτια, στάδια, βρύσες κ.α. «Νομίζω ότι η τέχνη είναι για όλους και όχι για κάποιους που πάνε στις αίθουσες και βλέπουν έργα ζωγραφικής. Η τέχνη πρέπει να είναι παρούσα στη ζωή μας. Θα πρέπει να μας προβληματίζει, να μας κάνει να σκεφτόμαστε και να εξελίσσουμε τη ζωή μας», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο κ. Γκεβρέκης. Τόνισε δε καταλήγοντας ότι επιστρέφοντας από τα Ιωάννινα, όπου κάνει το μεταπτυχιακό του, πρόκειται να απεικονίσει ένα έργο στην Κομοτηνή, με θέμα το κυάνιο και στόχο να ενημερώσει και να ενεργοποιήσει τους πολίτες, εν όψει των διαμαρτυριών κατά του Χρυσού που αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες.
……
*Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση για το εργαστήριο δημιουργικής γραφής Η ΦΕΞ στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων οργανώνει για το επόμενους μήνες σεμινάριο δημιουργικής γραφής. Πρόκειται για μία σειρά 8 με 10 συναντήσεων διάρκειας 2,5-3 ωρών τη φορά. Δεν είναι ένα θεωρητικό σεμινάριο προσέγγισης στις αρχές της δημιουργικής γραφής. Είναι περισσότερο ένα εργαστήρι όπου ο κάθε συμμετέχοντας μυείται στα μυστικά της γραφής μέσα από δημιουργικές, πρακτικές ασκήσεις τόσο κατά τη διάρκεια των συναντήσεων όσο και στο σπίτι.
……
* Το Δ.Σ της Λάμψης Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας, ευχαριστεί θερμά  την οικογένεια ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ, για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει μπαζάρ στην Ξάνθη, με σκοπό την προβολή και την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου μας, καθώς επίσης τις εφημερίδες «ΜΑΧΗΤΗΣ», «ΘΡΑΚΗ», το τοπικό κανάλι της Ξάνθης «ΚΑΝΑΛΙ 6», το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, και τους πολίτες, για τη βοήθεια και τη στήριξη που προσέφεραν για την πραγματοποίηση του άνω μπαζάρ που διοργανώθηκε στην Ξάνθη στις 16-2-2013.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »