*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Αυγούστου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

31 Αυγούστου
*Αύριο Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου ξεκινάει σαιζόν το γνωστό ελληνάδικο KYTTARO ριζικά ανανεωμένο, με αλλαγές στο προσωπικό, βραδιές για όλους και πάρτι που θα καταπλήξουν...
Ο Τάκης και η Λένα προσκαλούν όλους τους φίλους τους να γνωρίσουν την πραγματική Ελληνική διασκέδαση.
......
*Το τρομερό συγκρότημα ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ με τον Νίκο Στογιαννίδη στο μπουζούκι και το τραγούδι αλλά και το φοβερό «δίδυμο» Αντώνης Χειμωνίδης και Γιώργος Καρυπίδης θα χαρίσουν και φέτος μοναδικές στιγμές στο στέκι της Θρακικής Σκηνής στα θερινά «Ολύμπια». Φυσικά εκτός από το καθημερινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το στέκι θα περάσουν και πολλοί άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες, ενώ όλες οι εκπλήξεις, θα διαδέχονται η μια την άλλη.
......
*Γιορτές Παλιάς Πόλης λοιπόν και την Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00 στην σκηνή «Νησάκι».
Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης του Ι.ΘΤ.Π.: «Η μαγεία του διαστήματος».
Το Ι.Θ.Τ.Π. ταξιδεύει στο διάστημα μαζί με τους μικρούς του φίλους, σε μια πρόκληση εξερεύνησης νέων γαλαξιών. Κατασκευές πλανητών, ξενάγηση στο διαστημόπλοιο που θα μας ταξιδέψει και τέλος «Αστροναυτική γυμναστική».
Προϋποθέσεις: παιδιά από 4 ετών με αγάπη για παιχνίδι και συνεργασία
Επιμέλεια: Χριστίνα Καραμπατζάκη, νηπιαγωγός, Μαρία Παπαδόπουλου, ψυχολόγος, Νατάσα Ράνου, νηπιαγωγός
......
*Στις 3 Σεπτεμβρίου ξεκινά στον Έβρο η λειτουργία της Σχολής Γονέων από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και θρησκευμάτων. Το εν λόγω έργο εντάσσεται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο. Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
……
*Στην τοποθεσία Αλάν Τεπέ, στην κοινότητα Οργάνης κοντά στο χωριό Κάτω Βυρσίνη στην ορεινή Ροδόπη αναβιώνει φέτος το πανηγύρι του Αλάν Τεπέ. Αρχικά στο πανηγύρι, εκτός των εκδηλώσεων πάλης, υπήρχε ένα τεράστιο υπαίθριο παζάρι όπου δινόταν η ευκαιρία να συναντηθούν οι κάτοικοι της περιοχής και να ανταλλάξουν νέα και να συζητήσουν τα προβλήματά τους. Σήμερα το πανηγύρι έχει εξελιχθεί σε χώρο προβολής πολιτιστικών εκδηλώσεων και αγώνων πάλης. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνουν παλαιστικούς αγώνες, χορούς από συγκροτήματα της Ελλάδας και της Τουρκίας και συναυλίες.
......
*Το παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και με την υποστήριξη του προσωπικού του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη σήμερα Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 10 το πρωί στα γραφεία του παραρτήματός για την αντιμετώπιση του φαινομένου της καύσης των καλαμιών στην πεδιάδα των Τεναγών Φιλίππων. Στα πλαίσια αυτά θα προγραμματιστούν δράσεις ενόψει της έναρξης συγκομιδής του αραβοσίτου στην περιοχή των Τεναγών, έτσι ώστε φέτος οι αγρότες να συμμορφωθούν με την κείμενη νομοθεσία και να μην προβούν στο κάψιμο των σιτοκαλαμιών που προκαλεί τεράστια προβλήματα με την καθίζηση του εδάφους αλλά και αναπνευστικά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή
……
*Μια βραδιά «Νότες με Πανσέληνο» θα χαρίσουν στο κοινό η Μαρία Μουρατίδου (τραγούδι) και ο Θανάσης Παρμενίδης (πιάνο), υπό τη διοργάνωση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 στις 9:30 το βράδυ στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων (Βασιλική Α΄) με ελεύθερη είσοδο. Θα προλογίσει η φιλόλογος Δέσποινα Κωνσταντινίδου.
......
*Την έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Καβάλας, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, Νίκος Καραπιπερίδης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων – Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Προκόπιος. Όπως επισημάνθηκε, το σκεπτικό των εκδηλώσεων επικεντρώνεται στα τέσσερα ρήματα “γιορτάζω”, “συμμετέχω”, “μαθαίνω”, “δημιουργώ”. Κυρίαρχο ρόλο στις εκδηλώσεις θα έχουν τα «Σεμινάρια Ιστορίας», καθώς επίσης και οι βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν προσφέρει στον τόπο. Μια τιμητική εκδήλωση για το Βασίλη Βασιλικό θα «ανοίξει» τον κύκλο των εκδηλώσεων τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στην «Παλιά Μουσική». Για τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι Διαμαντής Αξιώτης, Ανδρομάχη Καρατζαφέρη, Κοσμάς Χαρπαντίδης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »