*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Ιουνίου

SEE THROUGH

20 Ιουνίου
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΝΚΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
Για Παρατηρητήριο τιμών ετοιμάζεται η Ένωση Καταναλωτών (ΕΝΚΑ) Ροδόπης, το οποίο, θα είναι έτοιμο το Φθινόπωρο. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αξιοποιώντας πλήρως και άμεσα τα τρία νέα παιδιά που προσλήφθηκαν στην ΕΝΚΑ, βάσει του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.
Πρόκειται για έναν οικονομολόγο, κοινωνικό λειτουργό και έναν προγραμματιστή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, οι οποίοι θα συμπληρώσουν με τη δυναμική τους και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, το εθελοντικό κίνημα προσφοράς ανθρώπων, που δίνουν τη μάχη για έξυπνους καταναλωτές και κερδισμένους πολίτες. Το παρατηρητήριο τιμών θα περιέχει σε πιο τακτική βάση, καταγεγραμμένες τιμές των ειδών της αγοράς. Θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα , τι θα πρέπει να προτιμούν οι καταναλωτές και σε ποιο κατάστημα υπάρχουν οι πιο φθηνές τιμές. Στην ιστοσελίδα, που θα δημιουργηθεί, θα υπάρχει η δυνατότητα να συνδέεται και με άλλες ιστοσελίδες με ομοειδές αντικείμενο, αλλά και να συνεργασθεί και με άλλους φορείς της πόλης, με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών. «Ίσως αυτό να είναι και ένα μέσο πίεσης για να πέσουν οι τιμές των καταστημάτων, μια και τα εισοδήματα μειώνονται, αλλά οι τιμές εξακολουθούν να είναι στα ψηλά», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο πρόεδρος της ΕΝΚΑ, Κώστας Αραμπατζής.
.......

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, ένας 23χρονος, κατηγορούμενος για παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης, εντόπισαν μια ξύλινη ράβδο, μήκους 60 εκατοστών, η οποία και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.
......

Αποκάλυψη -STAR: Ο Γιωργάκης έβγαλε τα χρήματά του στην Τουρκία
Ακόμη και στην Τουρκία φαίνεται πως έχουν βγάλει τα χρήματά τους εκατοντάδες Έλληνες που φοβούνται πως μετά τις εκλογές ενδέχεται να επικρατήσουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα STAR η οποία έχει τίτλο «Ο Γιώργος μετέφερε τα χρήματα του στην Τουρκία» , τις τελευταίες ημέρες 400 εκατομμύρια Ευρώ καταθέσεων μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία.
Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως τα χρήματα από την Ελλάδα στην Τουρκία έχουν μεταφερθεί και μέσω ελληνικών τραπεζών αλλά και μέσω ξένων τραπεζών. Πολλοί Έλληνες θεωρούν ασφαλές καταφύγιο της τουρκικές τράπεζες λόγω της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και επειδή οι τουρκικές τράπεζες δεν έχουν «πόθεν έσχες» ούτε ρωτούν την πηγή των χρημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες η ροή των χρημάτων προς την Τουρκία αυξάνεται καθημερινά.
……

Κατασχέθηκαν 2.500 σπρέι με παραισθησιογόνα στον Έβρο
Σε κρύπτη μέσα σε ένα Ι.Χ ήταν κρυμμένο ένα φορτίο από 2.500 σπρέι με παραισθησιογόνες ουσίες, που κατασχέθηκε στις Καστανιές Έβρου, ενώ συνελήφθησαν και οι δύο Βούλγαροι που επέβαιναν στο όχημα.
Το ασυνήθιστο φορτίο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εξονυχιστικού ελέγχου που έκαναν οι τελωνειακοί και οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο το οποίο πέρασε τα σύνορα από τη Βουλγαρία και, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν στην προανάκριση οι δυο επιβάτες του, είχε τελικό προορισμό την Τουρκία.
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την περιοχή που θα κατέληγε τα παράνομο φορτίο, δείγμα του οποίου εστάλη στο χημείο για να διερευνηθεί αν τα σπρέι μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αναισθητικά σε παράνομες ενέργειες και ποιες ουσίες περιέχουν.
.....

Κοντά στην Στουτγάρδη ο Βασίλης Τοροσίδης!!!
Πολύ κοντά στην απόφαση να επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της για τον Βασίλη Τοροσίδη είναι η Στουτγκάρδη.
Η γερμανική ομάδα παρακολουθεί στενά μέσω εκπροσώπου της την παρουσία του ερυθρόλευκου άσου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η απόδοση του Τοροσίδη στο ματς με την Ρωσία αύξησε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες να γίνει η τελική κίνηση για τη μεταγραφή του.
Εξελίξεις αναμένονται μετά τον προημιτελικό της Παρασκευής αλλά είναι πια δεδομένο ότι η Στουτγκάρδη έχει τον Τοροσίδη πρώτο στη λίστα της για τη δεξιά πλευρά της άμυνας.
Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έχει από καιρό μπει σε αναζήτηση ενός δεξιού μπακ πρώτης γραμμής ώστε να είναι έτοιμος σε περίπτωση που υπάρξει τελικά πώληση του Τοροσίδη στο εξωτερικό. Και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρωταθλητής, ένας από τους παίκτες που έχουν μπει στο στόχαστρο του Ολυμπιακού είναι ο 27χρονος Ουρουγουανός Φουσίλε που ανήκει στην Πόρτο και τον ξέρει πολύ καλά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.
......

Καταστράφηκε βιοτεχνία επεξεργασίας
ξύλου από πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη
Καταστράφηκαν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις ισόγειας βιοτεχνίας επεξεργασίας ξύλου στην περιοχή Παλαγίας Αλεξανδρούπολης από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Λόγω των εύφλεκτων υλικών η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις τόσο στο χώρο του μηχανολογικού εξοπλισμού, όσο και στις αποθήκες.
Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν εννέα πυροσβεστικά οχήματα με 37 άνδρες, που κατόρθωσαν να αποτρέψουν την επέκτασή της στη γύρω περιοχή.
Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »