*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Οκτωβρίου

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ουδέποτε η κ. Κιούση επικοινώνησε μαζί μου!

28 Οκτωβρίου
Επιτρέπεται η Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης να λέει ψέματα; Αντί να έχει ήδη παραιτηθεί, να προκαλεί κι όλας τη νοημοσύνη μας;!

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ «ΑΓΩΝΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑ ΜΑΣ… ΚΡΙΤΙΚΗ!
*Η κυρία Κιούση ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ζήτησε τη συνδρομή όλων των βουλευτών της Περιφέρειας, αλλά η λιτή δήλωση του Αλέκου Κοντού την διαψεύδει! Ζήτησε τη συνδρομή μόνο των βουλευτών του… Μνημονίου και του κόμματός της!!!
Επιτρέπεται η Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Κιούση να λέει ψέματα; Αντί να έχει ήδη παραιτηθεί, να προκαλεί κιόλας τη νοημοσύνη μας;!
Κι όμως χθες το είδαμε κι αυτό…


Συγκεκριμένα η κυρία Κιούση, αν και την κριτική για την απαράδεκτη στάση της άσκησε ο «ΜΑΧΗΤΗΣ» -προκειμένου να μη «δυσαρεστήσει» το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανήκει ή τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σωκράτη Ξυνίδη, σιώπησε όχι μόνο για την φημολογούμενη κατάργηση του Στρατοδικείου, αλλά και γενικότερα τα καυτά προβλήματα και θέματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο της Ξάνθης.
Τι έκανε χθες η κυρία Κιούση;
Έδωσε λοιπόν συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγώνας» που πρόσκειται στο ίδιο κόμμα με την ίδια, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι «ζήτησε τη συνδρομή όλων των βουλευτών της Περιφέρειας στα αιτήματα των δικηγόρων», ωστόσο η λιτή δήλωση του Αλέκου Κοντού την διαψεύδει! Ζήτησε τη συνδρομή μόνο των βουλευτών του… Μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ και είπε ΨΕΜΑΤΑ στους πολίτες της Ξάνθης!!!
Δημοσιεύουμε το επίμαχο απόσπασμα της εφημερίδας «Αγώνας» που ζητεί από την κυρία Κιούση να σχολιάσει τις βολές και την κριτική του «Μ» απέναντί της. Απολαύστε το μαζί με την ερώτηση του δημοσιογράφου:
ΑΓΩΝΑΣ: Δημοσιεύματα σας «έστησαν στον τοίχο» (κ. Κιούση) για το θέμα του Στρατοδικείου της Ξάνθης. Που βρίσκεται το θέμα;
ΚΙΟΥΣΗ: «Στα πλαίσια της εξοικονόμησης των πόρων από την πλευρά της πολιτείας, υπήρξε κάποια σκέψη να κλείσουν ορισμένα στρατοδικεία. Σε αυτές τις σκέψεις όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι του εφετείου Θράκης αντέδρασαν δυναμικά. Με δικιά μου πρωτοβουλία κλήθηκαν οι δικηγορικοί σύλλογοι του Εφετείου στην Ξάνθη και δώσαμε όπως θα θυμάστε κοινή συνέντευξη τύπου. Εγώ προσωπικά έστειλα επιστολή στον κ. Μπεγλίτη. Ζητήσαμε τη συνδρομή των κομμάτων και όλων των βουλευτών της Περιφέρειας»…!!

ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΟΝΤΟΥ
Ο βουλευτής Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός με αφορμή τις δηλώσεις της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου έκανε την εξής δήλωση:
Υπενθυμίζω στην κα. Κιούση ότι το θέμα για το κλείσιμο του Στρατοδικείου Ξάνθης αναδείχτηκε έπειτα από την παρέμβασή μου στη Βουλή και παρότι πήρε σημαντική δημοσιότητα στο Νομό Ξάνθης, ουδεμία επικοινωνία είχε μαζί μου προκειμένου να ζητηθεί η συνδρομή μου!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη
ΘΕΜΑ: Κατάργηση του στρατοδικείου Ξάνθης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως τις 1 Αυγούστου, θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην κατάργηση του Στρατοδικείου Ξάνθης.
Με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ παρατηρούμε τη συστηματική αποψίλωση των στρατιωτικών υπηρεσιών του νομού Ξάνθης, όπου εδρεύει και το Δ΄ΣΣ, μη λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην διατήρηση του κοινωνικοοικονομικού ιστού μιας ευαίσθητης και ακριτικής περιοχής.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ήδη καταργήθηκε το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Σταυρούπολη, υποβαθμίστηκε το Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πρόκειται να μεταφερθεί η έδρα του Στρατολογικού Γραφείου στην Κομοτηνή.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Θα καταργηθεί το Στρατοδικείο Ξάνθης συνεχίζοντας την αποδυνάμωση του Δ΄.Σ.Σ.;
2. Η κάθε μορφή υπηρεσιακής αποδυνάμωσης δεν οδηγεί παράλληλα και σε διάτρηση της αμυντικής θωράκισης της περιοχής;
Αθήνα, 26 Ιουλίου 2011
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης
-Τα σχόλια φίλοι αναγνώστες για σας…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »