*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Σεπτεμβρίου

Θα τα… κάψω, τα ρημάδια τα… χαράτσια!

29 Σεπτεμβρίου
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα παρατηρήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.
Σε τοπικό επίπεδο, μέλη του ΠΑΜΕ, της Π.Α.Σ.ΕΒΕ και του Μ.Α.Σ, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από το κτήριο της Α και Β Δ.Ο.Υ Ξάνθης, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για τις περικοπές μισθών και την εργασιακή εφεδρεία.
Με σύνθημά τους : «Μια διέξοδος υπάρχει. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ» επιδιώκουν να ξεσηκώσουν και να κινητοποιήσουν μαζικά τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις υπηρεσίες, καθώς και τους συνταξιούχους.
Ο Κώστας Βογιατζής, μέλος της Γραμματείας του Π.Α.Μ.Ε, έκανε λόγο για τη φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια που φέρνουν όλο τον εργαζόμενο κόσμο σε απόγνωση. Ο κόσμος δεν έχει και δεν θέλει να πληρώσει.Ο κ. Βογιατζής αναφέρει ότι «όσο πιο μαζική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων στις κινητοποιήσεις, τόσο πιο σημαντικά αποτελέσματα θα προκύψουν. Ο στόχος των λαϊκών συσπειρώσεων είναι τα βασικά μέσα παραγωγής όπως τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, βιομηχανίες, ορυκτός πλούτος της Ελλάδας, να γίνουν περιουσία του λαού».Παράλληλα,, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης αποφάσισε τη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Ξάνθης, το πρωί της Τετάρτης από τις 11 έως και τη λήξη του ωραρίου, εκφράζοντας την αντίθεσή του στα εξοντωτικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόϊκα και με το εκβιαστικό δίλημμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ξάνθης Δημήτρης Γαλανόπουλος αναφέρθηκε στην πανελλαδική κατάληψη των δημαρχείων, τονίζοντας ότι συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις τους τις προσεχείς ημέρες, αφού θα απέχουν από τις εργασίες τους το Σαβ/κο, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη αποχή για το «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και θα κλιμακωθούν από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου με κλείσιμο όλων των ΧΥΤΑ και γκαράζ της χώρας μέχρι και την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Ο κ. Γαλανόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης στηρίζει την απόφαση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του Ν. Ξάνθης να απέχουν από την εργασία τους διότι είναι ενάντια στις απολύσεις των υπαλλήλων, δεδομένου ότι ο Δήμος της Ξάνθης δεν είχε πλεονάζον προσωπικό. Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Δήμος Ξάνθης έχει το λιγότερο προσωπικό σε σχέση με τους όμορους δήμους!!!
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε πως η κυβέρνηση εξήγγειλε ότι η εργασιακή εφεδρεία θα επέλθει και στους ΟΤΑ με ποσοστό 5%, αλλά όσον αφορά το Δήμο Ξάνθης πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι χρεοκοπημένος και θεωρείται από τους πιο εύρωστους οικονομικά δήμους της Βόρειας Ελλάδας. Τέλος ο κ. Γαλανόπουλος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και μη, από όλους τους κλάδους, σε έναν δίκαιο κοινό αγώνα.
Στις 12 το μεσημέρι, όλα τα μέλη του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης καθώς και τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης, παραβρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης όπου προχώρησαν σε κάψιμο των ειδοποιητηρίων του Υπουργείου Οικονομικών για τον κεφαλικό φόρο, τα γνωστά «χαράτσια» για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »