*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Σεπτεμβρίου

Θόδωρος Καλλιοντζής: Κόλαφος η αθώωσή μου για όσους με πολέμησαν!

29 Σεπτεμβρίου
Αντεπίθεση του τ. Νομάρχη Καβάλας κατά των αντιπάλων του*Όλοι θυμούνται τις πολλαπλές κομματικές τοπικές συσκέψεις, συμμετέχοντος και του κ. Σιμιτσή, για το αν και πότε θα τεθώ σε αργία, ώστε αυτό να αξιοποιηθεί κατά την προεκλογική περίοδο, εφόσον ήμουν υποψήφιος δήμαρχος
Η αθώωση του Θεόδωρου Καλλιοντζή την Δευτέρα στο Εφετείο Κομοτηνής, από την κατηγορία παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση της «ελληνοποίησης» αμνοεριφίων με ευθύνη υφισταμένων του κτηνιάτρων, έδωσε το έναυσμα αντεπίθεσης του τέως νομάρχη Καβάλας κατά των πολιτικών του αντιπάλων, στους οποίους καταλόγισε «χυδαιότητα» και «άγρια εκμετάλλευση» επικεντρώνοντας ιδίως στον δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, νωρίς την Τρίτη το μεσημέρι (27/9), ο κ. Καλλιοντζής δήλωσε δικαιωμένος από τη δικαστική εξέλιξη, αλλά υπογράμμισε το πόσο του κόστισε η όλη εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ηθικά, οικονομικά και πολιτικά.
Υπενθυμίζοντας πως η πρώην περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης Θεοδώρα Κόκλα τον έθεσε για ένα εξάμηνο σε αργία (αφήνοντάς τον χωρίς μισθό), υιοθετώντας τις εις βάρος του κατηγορίες, ο τέως νομάρχης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Καβάλας έστρεψε τα πυρά του στον δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή:
«Όλοι θυμούνται τις πολλαπλές κομματικές τοπικές συσκέψεις, συμμετέχοντος και του κ. Σιμιτσή, για το αν και πότε θα τεθώ σε αργία, ώστε αυτό να αξιοποιηθεί κατά την προεκλογική περίοδο, εφόσον ήμουν υποψήφιος δήμαρχος. Κατηγορήθηκα γιατί δεν άσκησα ποινική δίωξη εις βάρος τεσσάρων κτηνιάτρων για κάποιες παραβάσεις, δεν τους αφαίρεσα το συγκεκριμένο αντικείμενο από τις αρμοδιότητές τους. Αυτό είναι αναληθές, ψευδές, πλαστό και πραγματικά ήθελε πολύ μεγάλη φαντασία και από την τότε αντεισαγγελέα και από όσους προώθησαν αυτή τη δίκη με κατηγορούμενο εμένα και άλλους εννέα συγκατηγορουμένους. Εγώ είχα πράξει το καθήκον μου, στέλνοντας και τους τέσσερις κτηνιάτρους με αυστηρό τρόπο, κατηγορούμενους για παράβαση καθήκοντος στο πειθαρχικό συμβούλιο. Κατηγορία η οποία μπορούσα να επισύρει ακόμα και την παύση τους από δημοσίους υπαλλήλους» τόνισε χθες ο κ. Καλλιοντζής.
Επισημαίνοντας τη βεβαιότητα που είχε πάντα για την αθώωσή του, ο τέως νομάρχης εξέφρασε την πικρία του για τις συνέπειες της εμπλοκής του στην υπόθεση:
«Ήταν αναμενόμενο ότι θα ήμουν ομόφωνα αθώος. Όμως αυτό πληρώθηκε πάρα πολύ ακριβά. Έγινα αντικείμενο χυδαίας και άγριας εκμετάλλευσης από τον Σιμιτσή, από συνυποψηφίους του, από τοπικά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και από την κυρία Κόκλα…».
Ο Θεόδωρος Καλλιοντζής απέδωσε ουσιαστικά την ήττα του στις δημοτικές εκλογές του 2010 στην εκμετάλλευση της υπόθεσης της παραπομπής του σε δίκη για την υπόθεση των αμνοεριφίων από τους κομματικούς του αντιπάλους:
«Μου είχαν αποδοθεί κατηγορίες για θέματα που είχαν σχέση με τη διοίκηση της νομαρχίας Καβάλας. Όλες αυτές οι υποθέσεις εκδικάστηκαν πρωτόδικα και ήταν πανηγυρικά και παμψηφεί θετικές. Κατά έναν ιδιαίτερα περίεργο τρόπο βρέθηκα κατηγορούμενος και κατά έναν ιδιαίτερα περίεργο τρόπο που προκαλεί ερωτηματικά, με ειδική διαδικασία παραπέμφθηκα κατηγορούμενος, ώστε να έχει το δικαίωμα η τότε Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. κ. Κόκλα οποιοδήποτε στιγμή, να αξιοποιήσει σύμφωνα με τα δικαιώματα που είχε το να με θέσει ή όχι σε αργία.
Με λύπησε το γεγονός γιατί 12 ολόκληρα χρόνια ως νομάρχης έδωσα πάρα πολλά και έκλεισα τη θητεία μου ευρισκόμενος σε αργία και μάλιστα με ένα τρόπο που με έβλαπτε ηθικά…».

«Μία συγγνώμη»
Ο τέως νομάρχης εξέφρασε το παράπονό του για το ότι μετά την αθώωσή του οι πολιτικοί του αντίπαλοι απέφυγαν να του ζητήσουν συγγνώμη:
«Ουδείς από όσους μίλησαν για «βρόμικα χέρια», που μίλησαν με βαριές κουβέντες για τόσα πολλά εις βάρος μου, δεν βρέθηκε αυτές τις τρεις μέρες να πει μια συγγνώμη για όσα μου είχε απευθύνει με τόση ελαφρότητα, με τόση ευκολία. Αυτή η «Καλημέρα», που και ο κ. Σιμιτσής επικαλείται ότι όταν τη λέει την εννοεί, αποδεικνύεται ότι ούτε και κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν είχε το θάρρος να πει μια κουβέντα για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Η υπόθεση αυτή έγινε μπούμερανγκ εις βάρος του, η αθώωσή μου είναι ένας κόλαφος για όλους αυτούς τους κατήγορους, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν με βρόμικο τρόπο μια υπόθεση διοικητικής φύσεως».
Τέλος, ευχαρίστησε όσους πολίτες δεν αμφέβαλαν πως ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια έκανε το καθήκον του και δεν πίστεψαν αυτούς που «με καθαρά χέρια» κατηγορούσαν τον ίδιο με «τα βρόμικα χέρια».
Η αθώωση του Θεόδωρου Καλλιοντζή από κάθε κατηγορία μπορεί να είναι μια ηθική δικαίωση για τον ίδιο, όμως ταυτόχρονα φαίνεται να λειτουργεί ως προθάλαμος για το επόμενο πολιτικό βήμα του. Τη βουλευτική υποψηφιότητα –όποτε διεξαχθούν οι επόμενες γενικές εκλογές.
Αν και απαντώντας σε χθεσινή ερώτηση ο τέως νομάρχης προτίμησε να παρακάμψει τον «σκόπελο», με την φράση «δεν είναι του παρόντος», είναι κοινό μυστικό πως οι βλέψεις του Θεόδωρου Καλλιοντζή στρέφονται πλέον προς το Κοινοβούλιο. Και χωρίς τα βαρίδια εμπλοκών με τη Δικαιοσύνη, ο δρόμος δείχνει ακόμα περισσότερο ανοιχτός γι’ αυτόν…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »