*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Σεπτεμβρίου

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕΚΑΠ Πριν την πώληση της εταιρείας, ΑΠΑΙΤΟΥΝ νέα Σ.Σ.Ε. από τους νυν!

29 Σεπτεμβρίου
Απειλούν ΑΤΕbank-Πράτσο με κινητοποιήσεις, δυναμιτίζουν το κλίμα με στόχο να «εκφοβίζουν» τους επίδοξους αγοραστές της εταιρείας, ρίχνουν λάσπη στη ΣΕΚΕ …προφάσεις εν αμαρτίες!

ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΕΚΑΠ;;;«Κουβέντα» δεν λένε τα σωματεία για τους ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ και τα ΠΡΟΝΟΜΙΑ που απολαμβάνουν τόσα χρόνια στην ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ εταιρεία… Περίεργα «παιχνίδια» σε βάρος των απλών εργαζομένων.

«Περίεργα» παιχνίδια εξακολουθούν δυστυχώς να παίζουν οι γνωστοί «συνδικαλιστικοί»κύκλοι που οι ενέργειές τους εξακολουθούν να υπαγορεύεται από κομματικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και έχουν ως απώτερο στόχο και σκοπό την στήριξη συντεχνιακών συμφερόντων και κυρίως να δυναμιτίσουν το κλίμα με στόχο να «εκφοβίσουν» τους επίδοξους αγοραστές της καταχρεωμένης ΚΡΑΤΙΚΗΣ εταιρείας που ακούει στο όνομα ΣΕΚΑΠ…!
Κύκλοι της Τράπεζας μάλιστα μας έδωσαν «τελεσίγραφο» των δύο σωματείων που ενώ η εταιρεία είναι αυτή τη στιγμή «προς πώληση», διότι χρειάζεται ΡΕΥΣΤΟ χρήμα για να μπορέσει να κινηθεί, αυτοί απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργίες, απαιτώντας η νυν διοίκηση, να τους… διασφαλίσει την επόμενη 2ετία και όλα τα κεκτημένα… επιδόματα και προνόμια που είχαν μέχρι σήμερα!!!
Στον χορό των μεθοδεύσεων κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αντί να ασχοληθούν μάλιστα με το πρόβλημα ή τους… υψηλόμισθους της εταιρείας (των οποίων επίσης τα συμφέροντα κινδυνεύουν φυσικά, καθώς τους βολεύει η όλη κατάσταση…), ρίχνουν μάλιστα και… «λάσπη» στη ΣΕΚΕ, επειδή η διοίκησή της προέβη σε περικοπές και προσπαθεί να κρατηθεί όρθια! Χαρακτηριστική ήταν χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» η θέση που διατύπωσε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Κεσίσογλου μεταφέροντας απόψεις συνδικαλιστών της ΣΕΚΑΠ που κατά πάγια τακτική και «προφάσεις εν αμαρτίες…», προσπαθούν πλέον να μεταφέρουν ένα κλίμα εκφοβισμού και ανασφάλειας, με απώτερο σκοπό να μη μπει ο στρατηγός επενδυτής στην εταιρεία…
-Τι ακριβώς θέλουν οι συνδικαλιστές των σωματείων;
-Απαιτούν από την Διοίκηση της ΑΤΕbank νέα Συλλογική Σύμβαση ΠΡΙΝ την πώληση της εταιρείας, ώστε να δεσμεύσουν τον νέο αγοραστεί για την επόμενη 2ετία!
-Αποτέλεσμα; Να κινδυνεύει φυσικά να «κλείσει» η ΣΕΚΑΠ αφού η ΑΤΕbank δεν δέχεται να δώσει νέες χρηματοδοτήσεις…
Επίσης εντύπωση προκαλεί ότι, ««Κουβέντα» δεν λένε τα σωματεία για τους ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ και τα ΠΡΟΝΟΜΙΑ που απολαμβάνουν τόσα χρόνια στην ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ εταιρεία…!!!
-Ποιος όμως αγοραστής θα επένδυε 25 εκατομμύρια Ευρώ σε μια εταιρεία, όταν δεν θα είχε την δυνατότητα να κάνει κουμάντο αυτός, αλλά θα βρίσκονταν προ τετελεσμένων γεγονότων;
Ο «Μαχητής» αποκαλύπτει και δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-έγγραφο που απέκρυψαν να κοινοποιήσουν στον Τύπο και τα ΜΜΕ τα δύο σωματεία, προκειμένου να μη ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη για τις πρωτόγνωρες απαιτήσεις τους!!!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ
ΑΙΤΗΣΗ
1) Του σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος ΣΕΚΑΠ Α.Ε. Ξάνθης
2) Του Σωματείου Υπαλλήλων- Εργαζομένων Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
ΠΡΟΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ Α.Ε., η οποία εδρεύει στην Ξάνθη και εκπροσωπείται νόμιμα
ΘΕΜΑ: Κατάρτιση Επιχειρησιακής ΣΣΕ
Παρακαλώ να πρωτοκολληθεί η παρούσα, να διανεμηθεί σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως
Ξάνθη, 5.9.2011

Αξιότιμε Πρόεδρε του ΔΣ, αξιότιμα μέλη,
Όπως γνωρίζετε, εμείς και τα μέλη μας στηρίξαμε και στηρίζουμε την επιχείρηση, ενόψει των διαφόρων δυσκολιών που διήλθαμε τα τελευταία έτη.
Παράλληλα γνωρίζετε ότι η επιχείρηση σας, ανέκαθεν και έως και σήμερα, τόσο ως συνεταιριστική οργάνωση, όσο και εν συνεχεία ως Ανώνυμη Εταιρία, εφήρμοζε, ως προς τις εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις της με το προσωπικό, την Συλλογική Σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας του εν γένει Προσωπικού των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων. Παράλληλα δε, και συμπληρωματικά, με αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου, χορηγούσε και χορηγεί κάποια πρόσθετα επιδόματα, τα οποία άρμοζαν στην ΣΕΚΑΠ. Μάλιστα, εξαιτίας της μακροχρόνιας εφαρμογής, οι πρόσθετες αυτές παροχές, έχουν καταστεί επιχειρησιακή συνήθεια.
Και ενώ μέχρι σήμερα η εφαρμογή της εκάστοτε ισχύουσας ΣΕΕ Αγροτικών Συνεταιρισμών ήταν αυτονόητη, εν όψει της αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης της εταιρίας δια της πωλήσεως σε τρίτο επενδυτή, έχει δημιουργηθεί σοβαρή ανησυχία στο σύνολο των εργαζομένων- μελών μας. Επικρατεί και είναι βάσιμος ο φόβος να υπάρξει απόπειρα τροποποίησης των υφιστάμενων και δεδομένων όρων εργασίας και αμοιβής μας, αλλά και κατάργηση των επιχειρησιακών συνηθειών. Όπως αντιλαμβάνεσθε, η βάσιμη αυτή ανησυχία είναι πλέον πιθανό να δυναμιτίσει το εργασιακό κλίμα, σε μια περίσταση κρίσιμη για την επιχείρηση.
Στα πλαίσια αυτά, και προκειμένω να διατηρηθεί η εργασιακή ειρήνη, καλούμε την Διοίκηση της Εταιρείας όπως συνυπογράψει με τα Σωματεία μας, που αντιπροσωπεύουμε το σύνολο των εργαζομένων της εταιρίας, Επιχειρησιακή ΣΕΕ η οποία να αντανακλά τους υφιστάμενους όρους εργασίας μας, όπως προβλέπονται από την κλαδική ΣΣΕ ΠΑΣΕΓΕΣ που όλα αυτά τα χρόνια εφαρμόζεται, παράλληλα με τις αποφάσεις ΔΣ που έχουν δημιουργήσει επιχειρησιακή συνήθεια. Παράλληλα, και προκειμένω να στηρίξουμε και πάλι την εταιρία, δεν αιτούμαστε μισθολογικές αυξήσεις με την επιχειρησιακή ΣΣΕ, όμως ζητούμε- και είμαστε ανυποχώρητοι σ’ αυτό- διασφάλιση των ελαχίστων όρων εργασίας μας, και των αμοιβών μας.
Σας καλούμε δια να αρχίσουμε άμεσα διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση Επιχειρησιακής ΣΣΕ, η οποία αν μη τι άλλο θα διασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την πώληση της εταιρίας. Αντιλαμβανόσαστε δε τις ειδικότερες κοινωνικές προεκτάσεις και αντιδράσεις που μπορεί να συνοδεύει μια άρνηση στο δίκαιο και εύλογο αίτημα μας, τόσο στην κοινωνία της Ξάνθης, όσο και ευρύτερα.
Τέλος, σας καλούμε να μας γνωστοποιήσετε εγγράφως, βάσει του διεθνούς διαγωνισμού τον οποίο έχετε προκηρύξει, τι έχει προβλέψει η εταιρία σας, σε σχέση με το υπάρχον και μέλλον μισθολογικό κόστος και σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού. Αντιλαμβανόσαστε ότι έχουμε προφανές έννομο συμφέρον να λάβουμε γνώση των στοιχείων αυτών, ώστε να γνωρίζουμε με ποιους όρους θα αναλάβει την εταιρία ο αγοραστής που τελικώς θα επιλεγεί.

Με απόφαση Δ.Σ.

1) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
Ο Πρόεδρος
Γαβριηλίδης Κων/νος
Ο Γενικός Γραμματέας
Σταυρίδης Στέργιος

2) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝ/ΚΗΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
Ο Πρόεδρος
Ζαπτής Ιωάννης
Ο Γενικός Γραμματέας
Καρακάσης Βασίλειος

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »