*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαΐου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

31 Μαΐου
*Ως δια «μαγείας», το Σάββατο «εξαφανίστηκαν» άπαντες οι... «Αγανακτισμένοι» από την κ. πλατεία της Ξάνθης. Προφανώς θα προτίμησαν τον τελικό του Champions League Μπαρτσελώνα - Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

*Μόνο η παραλία των Μαγγάνων πήγε «Γαλάζια σημαία» στο Νομό μας, γεγονός που σίγουρα δίνει πόντους στο Goa Beach bar του Τάκη Μπέρτου και του «Παναγιώταρου»...
Απόδειξη και ο πολύς κόσμος που το Σαββατοκύριακο προτίμησε Μάγγανα για τις πρώτες βουτιές του...

*Από την άλλη μόνο 13 γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος στις παραλίες του νομού Καβάλας, στο ηπειρωτικό τμήμα και στη Θάσο, αντί για 16 που είχαν εξασφαλιστεί πέρυσι.
Άντε του χρόνου να δούμε και καμιά άλλη γαλάζια σημαία σε παραλία του Νομού μας...

Τέλος οι ΝΟΤΕΣ αφού λύθηκε η σύμβαση συνεργασία των ιδιοκτητών του μαγαζιού με τον Βασίλη Κυριακίδη από την Χρυσούπολη. Ο τελευταίος φεύγοντας έχει αφήσει πάντως αρκετές εκκρεμότητες, ενώ το μαγαζί θα λειτουργήσει την ερχόμενη χειμερινή σαιζόν σαν club.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανακαίνιση του pool bar του ξενοδοχείου Le chalet με αδιακόσμητη τον Πέτρο Κονταρίδη.
Η επίσημη πρεμιέρα έχει ήδη αναγγελθεί για την Παρασκευή 3 Ιουνίου και θα είναι σίγουρα το γεγονός… ειδικά για τους μικρούς φίλους, με την δημιουργία των πισινών και των παιδότοπων.

*Μετά από 20 χρόνια διοργανώσεων και ακόμη δεν ξεκαθαρίσαμε αν η έκθεση Θράκη είναι διεθνής, πανελλαδική, διαβαλκανική, περιφερειακή, τοπική ή απλώς την βαφτίζουμε ανάλογα με τις συμμετοχές, αναφέρει η εφημερίδα «Χρόνος» Κομοτηνής και συνεχίζει με νόημα:
«Είναι η κλασική αδυναμία των εκθέσεων αυτού του είδους που με ελάχιστο κόστος λόγω υποχρηματοδότησης και με ατομικές προσπάθειες, προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανές, παρουσιάζοντας ως επιτεύγματα τον αριθμό των επισκεπτών, περίεργων ή μη, της εντόπιας κατανάλωσης από τους ξένους επισκέπτες και την συμμετοχή των εκθετών που όσο πάει δελεάζονται μόνο με κίνητρα.
-Και συνήθως ακούμε ευχολόγια, σχεδιασμούς από την επόμενη μέρα για τον επόμενο χρόνο, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι όλα γίνονται με την ψυχή στα δόντια για μια μίνιμουμ αξιοπρεπή παρουσία.
-Και προβάλλονται κατά κόρον αυτοί που κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων, οι αισιόδοξοι χωρίς αντίκρισμα λόγοι των πολιτικών, αλλά κανείς δεν θυμάται να μας αναλύσει το ανταποδοτικό όφελος, ποιες άραγε επαγγελματικές συμφωνίες κλείστηκαν, ποιο είναι το κέρδος που αποκόμισε ένας επιχειρηματίας που συμμετείχε για να ξανάρθει και του χρόνου και αν οι περισσότεροι επισκέπτες δεν έκαναν απλώς την βόλτα τους από περιέργεια».
Συμφωνούμε απόλυτα και συνυπογράφουμε... Καλοί οι επισκέπτες, αλλά επί της ουσίας, οι συμμετέχοντες στην «Έκθεση ΘΡΑΚΗ», τι κέρδισαν... Αυτό έχει «σημασία»!

*Τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη πήρε η υπόθεση του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Superior Travel» στη Θεσσαλονίκη, που εξαπάτησε συνολικά 11 σχολεία της βόρειας Ελλάδας, αποκομίζοντας 86.000 ευρώ από προκαταβολές για σχολικές εκδρομές που ουδέποτε έγιναν.
Από το τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο υπεύθυνων του πρακτορείου, ηλικίας 42 και 54 χρόνων, με την κατηγορία της απάτης κακουργηματικής μορφής.

*Τουλάχιστον 11 σχολεία -μέσω εκπροσώπων τους- δελεάστηκαν από τις προσφορές και υπέγραψαν ιδιωτικά συμφωνητικά με τους υπεύθυνους του πρακτορείου, δίνονταν προκαταβολές που έφταναν συνολικά σε 86.000 ευρώ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »