*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Μαΐου

«ΑΦΡΟΥΣ» ΕΒΓΑΖΕ ΠΑΛΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΕΠΕΛΗ!

28 Μαΐου
Όταν «τόλμησε» ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βορίδης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να ρωτήσει χθες για τα
αυθαίρετα του ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ στο πρώην «Αρχόντισσα»!Με την φράση «Είσαι εκτός θέματος» ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, έκοψε με οργή την παρέμβαση του Δημήτρη Βορίδη (κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας ζωής του Δήμου) για την εφαρμογής της νομιμότητας σε κάθε αυθαίρετο κτίριο της Ξάνθης. Η παρέμβαση του κ. Βορίδη αφορούσε τις εργασίες που τελούνται στην πρώην Ταβέρνα «Αρχόντισσα», τη στιγμή που υπάρχει μόνον άδεια κατεδάφισης και όχι… ανακατασκευής, θέμα που έχει γίνει σήριαλ και καθώς φαίνεται «εξοργίζει» έντονα τον Δήμαρχο, διότι αφορά τον πλέον στενό συνεργάτη του και «υπαρχηγό» του κατά γενική παραδοχή!!!
Το θέμα της κατεδάφισης αυθαιρέτων κτιρίων, που αφορά κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Παλιά Πόλη, αλλά και οι καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, κυριάρχησε της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, ωστόσο η παρέμβαση του Δημήτρη Βορίδη ηλέκτρισε την «ατμόσφαιρα», καθώς ο ήρεμος συνήθως Δήμαρχος, άρχισε στη κυριολεξία να βγάζει… «αφρούς» και να φωνάζει ενώπιον και των… δημοσιογράφων ότι «είναι εκτός θέματος ο Δημήτρης Βορίδης», προκαλώντας εκτός από πολλά ερωτήματα για την στάση του και τα… μειδιάματα των περισσοτέρων! Ακόμη και δημοτικών συμβούλων της παράταξής του!!!
-Τι είναι αυτό που «δένει» τόσο πολύ τον Δήμαρχο ώστε να «υπερασπίζεται» με τόσο φανατισμό των κύριο Τσέπελη, διαρωτήθηκαν για μια ακόμη φορά όλοι χθες… χωρίς ωστόσο να μπορούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημά τους.
«Μ».
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ»
ΜΟΝΟ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
Εκτός ημερήσιας διάταξης, ένταση επικράτησε ανάμεσα στον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη και τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Βορίδη για το θέμα των αδειοδοτήσεων των Περιπτέρων.
Σύμφωνα με τον κ.Βορίδη πολλοί ιδιοκτήτες Περιπτέρων φέρεται να εξαπατήθηκαν από το Νόμο και «αναπτύχθηκαν» με περισσότερα τ.μ., με αποτέλεσμα να θεωρούνται από το Νόμο… παράνομοι και να μην μπορούν να λάβουν τη σχετική άδεια. Ο κ. Βορίδης ζήτησε την επιείκεια της Δημοτικής Αρχής, ώστε να μην χάσουν τη δουλειά τους οι Περιπτερούχοι.
Ωστόσο, στην απάντησή του, ο Δήμαρχος, υποστήριξε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου η επιείκεια ως προς τα τ.μ. Ξεκαθάρισε λέγοντας ότι μόνο βάσει των όρων που θέτει η σχετική νομοθεσία θα γίνονται δεκτές οι σχετικές αιτήσεις.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΦΕΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ
Την προσωρινή πεζοδρόμηση της Οδού Ορφέως στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης έως το ύψος της Δημοτικής Πινακοθήκης, πρότεινε προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης, ο Δημήτρης Βορίδης.
Πιο συγκεκριμένα πρότεινε την πεζοδρόμηση του εν λόγω δρόμου από τις 8 το βράδυ και έπειτα για ορισμένους μήνες και μέρες, ώστε να κινηθεί από κόσμο η Παλιά Πόλη και να διευκολυνθούν και οι καταστηματάρχες της περιοχής, που έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα εξαιτίας των τραπεζοκαθισμάτων που αναπτύσσουν παραπλεύρως των καταστημάτων τους.
Η πρόταση έγινε δεκτή από την Οικονομική επιτροπή, η οποία θα την εξετάσει λεπτομερώς και θα αποφανθεί στη συνέχεια.

ΒΟΡΙΔΗΣ: ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Το πρώτο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα που αφορούσε την εισήγηση στο Δημοτικό στο Δημοτικό Συμβούλιο για προτεραιότητα κατεδαφίσεων τελεσίδικων αυθαιρέτων, εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Χρήστος Μούρκας.
Ο κ. Μούρκας, ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να βάλει οριστικό τέλος στις αυθαιρεσίες που τελούνται στην πόλη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην κεραία κινητής τηλεφωνίας της οδού Μαυρομιχάλη.
Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δημήτρη Βορίδη, που υποστήριξε ότι η νομιμότητα πρέπει να ισχύσει για όλους. Αναφέρθηκε μάλιστα στο κατάστημα Αρχόντισσα που διαθέτει μόνο άδεια κατεδάφισης, ενώ συνεχίζει τις εργασίες του.
Στο σημείο αυτό τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο Δήμαρχος Ξάνθης επιτέθηκε στον κ. Βορίδη επί προσωπικού, λέγοντας του ότι είναι εκτός θέματος, στην ατυχή προσπάθειά του να «υπερασπιστεί» για μια ακόμη φορά τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη, όταν όμως ο τελευταίος δεν προστατεύει καθόλου τον… εαυτό του!!!
«Δεν μπορείς να έρχεσαι εδώ και να λες ότι σου κατέβει! Κάποτε πρέπει να σεβαστείτε το όργανο! Τέλος! Επί του θέματος! Δεν σας αφήνω να ολοκληρώσετε», είπε χαρακτηριστικά και… δημοκρατικότητα ο κ. Στυλιανίδης και έκλεισε το θέμα με τις παράνομες κεραίες που εγκρίθηκε ομόφωνα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »