*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Μαρτίου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

05 Μαρτίου
Στην Ξάνθη έρχεται στις 16 Απριλίου το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας με μια πρωτότυπη παράσταση. Επέλεξε τα γνωστά μονόπρακτα του Αντον Τσέχοφ - (την «Πρόταση γάμου», την «Αρκούδα» και τις «Βλαβερές συνέπειες του καπνού»), τα συνέδεσε σε μία παράσταση υπό το γενικό τίτλο…» Ιστορίες για αρκούδες» συνέστησε ένα ευέλικτο σχήμα ηθοποιών και συντελεστών και ξεκινά από την επόμενη Πέμπτη σειρά είκοσι και πλέον παραστάσεων που θα ολοκληρωθούν στα τέλη του ερχόμενου Απριλίου. Θεατρόφιλοι, σε αναμονή...

Το Spaghetti company σε έναν πραγματικά πανέμορφο και εντυπωσιακό χώρο στην οδό Βενιζέλου 84, πίσω από το διοικητήριο, μπήκε πλέον στη ζωή μας...
Για πρώτη φορά το φρέσκο μακαρόνι έρχεται στα σπίτια μας και μάλιστα και με delivery στο 25410/65.555.

*Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το Όνειρο» της Φωτογραφικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα», παρατείνεται, μετά από απαίτηση του εικαστικού κοινού της Θράκης, μέχρι και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011.Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, «Λίλιαν Βουδούρη», στην οδό 12 Αποστόλων & Οδυσσέως Ανδρούτσου στην περιοχή των παλαιών καπναποθηκών Ξάνθης και είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00 και Τετάρτη και Πέμπτη 17:00-19.00.

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Μεροπούλου-Ζυμαρίτου και του Χρήστου Λασπίδη με τίτλο: «σοφία ζυμαρίτου και χρήστος λασπίδης εποίησαν…»
Η έκθεση πραγματοποιείται με την χορηγία της μεταξουργίας «Τσιακίρη» και την ευγενική υποστήριξη του κτήματος «Βουρβουκέλη», στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» στην οδό Kαπνεργατών 9 στην Ξάνθη.
Ώρες επισκέψεως: Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-21:00 και τις πρωινές ώρες κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 25410 29282.
Κάθε Σάββατο η έκθεση θα είναι επισκέψιμη 10:00-14:00.

Την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011 , στις 20:00 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης πραγματοποιούν εκδήλωση - αφιέρωμα στην Κύπρο: «Κύπριδα γη αγγελόκτιστη, χρυσοπελετζημένη»!
Συμμετέχουν: το Φοιτητικό Σχήμα «Βουβό χειροκρότημα» της Θεσσαλονίκης, Κύπριοι Φοιτητές της Κομοτηνής, η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Φοιτητών και Φίλων Ξάνθης καθώς και το χορευτικό του Συλλόγου Κυπρίων.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στη Βόρεια Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη «Π» στην οδό Kαπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Μετά από μία σειρά έξι ιδιαίτερα επιτυχημένων υλοποιήσεων, τα Πανελλήνια Συνέδρια Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση αποτελούν πλέον θεσμό στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Το 7ο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου 2011, φιλοδοξεί να συνεχίσει αυτήν την επιτυχημένη πορεία.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »