*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Μαρτίου

Ω ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ!!!

02 Μαρτίου
-Το γουστάρω πολύ να βλέπω κομμουνιστές να στηρίζουν δεξιούς ή μεγαλοαστούς και καπιταλιστές αποφοίτους δημοτικού, να μεγαλουργούν διοικώντας βιομηχανίες με ειδικούς καθηγητάδες και προοδευτικούς...
......
-Από την άποψη αυτή, ο αφανής εταίρος κύριος Τσέπελης, δεν έκανε δα και κάποια πρωτοτυπία...
-Απλά αντέγραψε τον μεγάλο του «μέντορα», τον Αείμνηστο Δήμαρχο Φίλιππα Αμοιρίδη...
-Εκείνος άλλωστε είναι ο πρώτος διδάξας, όχι μόνο στις αναθέσεις ή στο Πόθεν έσχες το οποίο ακόμη αναζητεί ο Γιώργος Ροδίου με το αειμνήστου τύχης εκείνο «Εγχειρίδιο» και απλά οι «μαθητές» Τσέπελης και Θεολόγος ακολούθησαν...
......
-Το «γούσταρα» πολύ δηλαδή όταν άκουσα τον αξιότιμο καθηγητή και μάλιστα ειδικό... συγκοινωνιολόγο κύριο Κολλάρο, σύντροφο του ΚΚΕ να διατυπώνει την ευγενή και δημοκρατική άποψη, «μην ασχολείστε μη τις προσωπικές υποθέσεις του κυρίου Τσέπελη διότι ευτελίζετε τους... θεσμούς»!
-Καθότι πράγματι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία μια τέτοια θέση...
-Να μην ευτελίζουν τους θεσμούς οι πλουτίσαντες από αυτούς, αλλά οι δημοσιογράφοι κι όσοι επιζητούν διαφάνεια που αποτελεί το οξυγόνο της δημοκρατίας.
......
-Μην ασχολείστε δηλαδή αν ο κύριος Τσέπελης «μπαζώνει» δημόσια... ρέματα ή καταπατάει δημόσια κτήματα στη Παλιά Χρύσα...ή δίδει ΨΕΥΔΕΙΣ βεβαιώσεις υπογράφοντας αντ’ αυτού του Δημάρχου Ξάνθη!
-Και επίσης μην ασχολείστε αν ο κύριος Τσέπελης εν μια νυκτί εμφανίζεται... αφανής εταίρος στο Elisso Hotel ή «απομονώνει» μαζί με τον κύριο Φανουράκη τις καντίνες των μικροπωλητών στο... Λημνίο και στην πισίνα!
Για να βάλουν τις δικές τους καντίνες και να τα οικονομήσουν!
-Διότι είναι προσωπικές του... υποθέσεις!!!
……
-Διότι έχουν μάθει οι άνθρωποι να τα ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ σ’ αυτήν την πόλη ωσάν να την θεωρούν φέουδό τους, διότι ο Δήμος είναι ΑΥΤΟΙ!
-Κάπως έτσι έλεγαν και οι Λουδοβίκοι στη Γαλλία πριν ακουστεί το... λιμπερτά!
-Κι οι επαναστατημένοι στείλουν τα λαμόγια στην λαιμητόμο!
......
-Από αυτήν την άποψη λοιπόν, πολύ τον γουστάρω αυτόν τον καθηγητή του ΚΚΕ κύριο Κολλάρο, διότι από υπερασπιστής του φτωχού εργάτη όπως μου είπε και ο φαρμακοποιός Μπάμπης Φωτιάδης...
-Αναβαθμίστηκε σε υπερασπιστή του... «πλουτίσαντος» υπαρχηγού του Δημάρχου Ξάνθης που όλοι τον πολεμάνε γιατί θέλει…. ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ να αυξήσει τα πλούτη του!
-Με μοναδικό προσόν το θράσος αλλά και την εξυπνάδα με την οποίο κατόρθωνε να μεταλλάσετε, από κολλητός του Αμοιρίδη, του Σαλτούρου, της Λαφτσή και του Κώστα Σολομώτα, σε αυτοκόλλητο του Λάκη Στυλιανίδη!
.......
-Ο Τσέπελης είναι ένας... Δήμος, μου είπε σε κάποια στιγμή προσωπικής έκρηξης ο εξαίρετος κατά τα άλλα Λάκης Στυλιανίδης και κέρδισε την κατανόησή μου... όχι όμως την εκτίμησή μου! Την οποία έχει χάσει προ πολλού!
-Σωστός ο Λάκης…Όταν δεν υπάρχει Δήμαρχος... όλα μπορούν να συμβούν!
-Ακόμη και να το κουμαντάρει μια πόλη, ένας απόφοιτος δημοτικού!
......
-Από αυτή την άποψη λοιπόν, την «γουστάρω» πολύ αυτήν την αλληλοϋποστήριξη των νεόπλουτων αστών με τους κομμουνιστές... και τανάπαλι... που κάποιοι ΑΧΡΕΙΟΙ, όπως εγώ για παράδειγμα...
-Ταύτισαν χυδαιότατα με τη λέξη διαπλοκή!
......
-Διότι μπορεί να μην είναι «Τσε» της επανάστασης του λαού ο κύριος Τσέπελης, είναι όμως «Τσε» της... απληστίας!
-Κι ένας «Τσε» μόνο την συμπάθεια του ΚΚΕ μπορεί να έχει!
-Ασχέτως αν κινδυνεύει έτσι να μετεξελιχτεί ακόμη και σε... ΤΣΑ...
-Να όπως λέμε «τσάτσος»!
......
-Σκηνές απείρου κάλλους το βράδυ της Δευτέρας στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη...
-Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 24 οι υποψήφιοι παρακαλώ!
-Αν είχαμε κάνει Καλλιστεία Συμπαραστατών, θα είχαμε μια δωδεκάδα πανέτοιμη συν την δωδεκάδα των αναπληρωματικών...!
......
-Ωστόσο αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις και πάλι, ήταν ο κύριος Θανάσης Ξυνίδης, ο οποίος ζήτησε παράταση χρόνου για καλύτερη επιλογή από το δημοτικό συμβούλιο!
-Δηλαδή όλοι οι υποψήφιοι να είναι παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο για να τους... γνωρίσουνε, να τους... αξιολογήσουνε και στη συνέχεια να τους... κρίνουνε!
…..
-Απίστευτος ο Θανάσης και υπό την άποψη αυτή και με πηγαίο χιούμορ...
-Στο κάτω κάτω, δεν τους ζήτησε να κάνουν και πασαρέλα!
-Μια απλή γνωριμία, αφού ο Δήμος Ξάνθης δεν διαθέτει και «090….»
......
-Η ένστασή μου για την πρόταση του Θανάση Ξυνίδη…
-Άντε δηλαδή τον δικηγόρο Κώστα Κουρτίδη δεν τον γνωρίζει και δεν μπορεί να τον αξιολογήσει και πρέπει να τον μελετήσει από κοντά...
-Κι άντε δεν γνωρίζει και τον δικηγόρο κύριο Δαλίδη ή τον Γιάννη Λάππα ή τον αξιότιμο Παναγιώτη Πεντζουρίδη και σωστά τοποθετείται!
-Να μάθει άλλωστε ο Π.Β.Π. να στηρίζει στις εθνικές εκλογές, Τριαντάφυλλο Παπαδόπουλο!
-Δεν γνωρίζει όμως και την αξιότιμη κυρία Χατζηφωτιάδου Δέσποινα;
-Αυτό πάει πολύ! Και με θίγει και προσωπικώς...
......
-Είναι δυνατόν να μη μπορεί να κρίνει ο Θανάσης Ξυνίδης και τις πρώην …..ασκούμενές του; Μία ψήφο περίμενε κι η Δέσποινα κι αυτή δεν ήρθε! Έλεος! Παραιτούμαι...
-Και σε ένδειξη συμπαράστασης, πρώτον δεν θα πιώ ποτέ μπύρα με τον Θανάση αλλά μόνο Jonnie, χώρια που θα καταθέσω κι εγώ μια αίτηση!
-Ως Συμπαραστάτης στους 24... υποψήφιους συμπαραστάτες του Δημότη που δεν αντιλήφθηκαν ούτε την ύστατη στιγμή...
-Σε τι βαθμό «γελοιοποίησης» τους οδήγησαν αυτοί που πρώτα τους ενθάρρυναν να κάνουν αιτήσεις και στη συνέχεια, δεν είχαν το θάρρος ούτε... παρόντες να είναι στη συνεδρίαση!
Και εμφανέστατα με αυτό που γράφω εννοώ ευθέως τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »