*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Μαρτίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

02 Μαρτίου
*Μπορεί να μην μπόρεσε το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης να εκλέξει «Συμπαραστάτη του Δημότη», στον γειτονικό Δήμο Κομοτηνής ωστόσο έβγαλαν και μάλιστα με την... πρώτη!
Αφού οι υποψήφιοι ήταν μόλις δύο, σε αντίθεση με τον δικό μας Δήμο όπου οι υποψήφιοι ήταν τελικά 24 στον αριθμό!
.
*Συγκεκριμένα ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Δημήτρης Ερελιάδης, εκλέχθηκε προχθές Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Κομοτηνής.

*Ο κ. Ερελιάδης έλαβε 34 ψήφους, έναντι μίας που έλαβε ο κ. Σωτήρης Μπουζάρας και βρέθηκε και ένα λευκό. Οι κύριοι Μαρούδας και Φακιρίδης απείχαν από την διαδικασία εκλογής του Συμπαραστάτη.

*Μετά από μία σειρά έξι ιδιαίτερα επιτυχημένων υλοποιήσεων, τα Πανελλήνια Συνέδρια Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση αποτελούν πλέον θεσμό στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Το 7ο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου 2011, φιλοδοξεί να συνεχίσει αυτήν την επιτυχημένη πορεία.

*Η ενίσχυση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων, η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης των μεταναστών και η εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας για την επανεισδοχή, βρέθηκαν επί τάπητος κατά την χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή στην Τουρκία.

*«Η επίσκεψη γίνεται μετά από πολύ καλά νέα και καλές εξελίξεις γιατί μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υιοθετήσαμε τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για τα θέματα επανεισδοχής των μεταναστών», τόνισε ο υπουργός.
Όπως είπε ο κ. Παπουτσής, «η Τουρκία θα πρέπει να συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών».

*Ο Ελληνοτουρκικός Σύλλογος «Νέα Δάφνη» (“Nea-Dafni”), καλεί φωτογράφους από τις δύο όχθες του Αιγαίου να συμμετάσχουν στον Πέμπτο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Ο διαγωνισμός είναι στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας που θα γίνει τον Ιούνιο του 2011 στο Στρασβούργο.
Όπου υπάρχει διάλογος υπάρχει πολιτισμός και ο πολιτισμός φέρνει ειρήνη, ελευθερία φιλία και συναδέλφωση των ανθρώπων και των λαών.
Η λήξη προθεσμίας συμμετοχής είναι η 5η Μαϊου 2011.
Οι βραβευμένες φωτογραφίες θα πάρουν μέρος σε έκθεση στα πλαίσια του φεστιβάλ.

*Ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 στο κέντρο διασκεδάσεως «ΑΠΟΛΛΩΝ». Τιμή πρόσκλησης: 10 ευρώ (φαγητό και ποτό). Έναρξη: 8:00 μ.μ
Οι προσκλήσεις διατίθενται από το Γραφείο Κοινωνικού Λειτουργού του Κεντρικού Κ.Α.Π.Η. (Καπνεργατών 1) από την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 καθημερινά 9:00- 13:00.
Ο Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η.
Δήμου Ξάνθης
Γεώργιος Παπασταματίου

*Τη δεύτερη υψηλότερη τιμή στην αμόλυβδη και το πετρέλαιο κίνησης μεταξύ των χωρών της Ευρώπης έχει η Ελλάδα το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα τιμών της ΕΛΠΑ. Η μέση τιμή πάντως και για τα δύο καύσιμα παρέμεινε στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα, δηλαδή 1,593 ευρώ για την αμόλυβδη και 1,391 για το ντίζελ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »