*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

Δική σου η «ντροπή» κύριε Δήμαρχε που αύξησες τα παράβολα των πολιτικών γάμων από τα 50 Ευρώ στα 100 Ευρώ γιατί δεν… βγαίνετε!

31 Μαρτίου
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «Μ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΕΠΙΘΕΣΗ κατά του «Μαχητή» εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Ξάνθης με αφορμή τις καθαρές θέσεις που πήρε στο θέμα των νέων αυξήσεων από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή για όλους τους πολίτες.
Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Τρίτη στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ με προτάσεις μάλιστα του ιδίου του Δημάρχου, υπήρξαν αυξήσεις 50-100% στα παρκόμετρα, στους πολιτικούς γάμους αλλά και στα…πρόστιμα κατά των πολιτών, καθώς με εισπραχτικούς όρους επιχειρεί ο Δήμαρχος να «λύσει»το κυκλοφοριακό στη πόλη!!!
Συγκεκριμένα η τιμή της ωριαίας στάθμευσης καθορίζεται πλέον στα 70 λεπτά (προσαυξημένα κατά 10 λεπτά), ενώ καταργήθηκε η δυνατότητα αγοράς μηνιαίας κάρτας που κόστιζε 60 ευρώ καθώς κρίθηκε ασύμφορη!!!
Τέλος η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε και την αύξηση 100% στα ποσά που καταβάλλουν όσοι παντρεύονται με πολιτικό γάμο στο Δήμο Ξάνθης. Έτσι από δω και πέρα, το ειδικό τέλος (παράβολο) που θα πρέπει καταβάλλουν στο Δήμο Ξάνθης οι νεόνυμφοι από τα 50 αυξάνεται στα 100 ευρώ!!! (Σ. Σ. Μπορούν πάντως στη περίπτωση αυτή οι νεόνυμφοι να πάνε να παντρευτούν στον Δήμο Αβδήρων όπου το παράβολο στοιχίζει 30 Ευρώ συν ένα δωράκι από την ΕΝΔΥΩ ή στον Δήμο Τοπείρου όπου τα παράβολα είναι 36 Ευρώ!).

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ…!»
Ωστόσο τα δημοσιεύματα του «Μαχητή» προκάλεσαν την περίεργη οργή του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη ο οποίος χωρίς λόγο επετέθη στην εφημερίδα μας, μιλώντας για… ΝΤΡΟΠΗ (δική μας), επειδή υποστηρίξαμε τους πολίτες!
Συγκεκριμένα μιλώντας στην εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ» και αναφερόμενος στα δημοσιεύματά μας, ο κ. Στυλιανίδης ήταν ιδιαίτερα καυστικός απέναντί μας, θεωρώντας ότι, καλύψαμε με… μελανά χρώματα την είδηση και τονίζοντας ότι «είναι ντροπή αυτό που συνέβη…»!
Μάλιστα για τον ίδιο τον Δήμαρχο «οι αυξήσεις που αποφασίστηκαν στα τέλη στάθμευσης, στο κόστος χρήσης του δημοτικού πάρκινγκ και στα πρόστιμα είναι… αμελητέες (!!!) ενώ ακόμη και με τα έσοδα από τις αυξήσεις στο κόστος των πολιτικών γάμων δεν αγγίζουν καν το ένα χιλιοστό των εσόδων του δήμου από τους δημότες του!!!
Και κατέληξε ο Δήμαρχος Ξάνθης νομίζοντας ότι απευθύνεται προφανώς σε….Καρδιτσιώτες πολίτες!
«Για τους τελευταίους (πολιτικούς γάμους) μάλιστα πρέπει να πω ότι μια τέτοια αύξηση ήταν και επιβεβλημένη δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν, μόνο για την υπάλληλο του δήμου που θα παραβρίσκεται στην διαδικασία τέλεσης ενός πολιτικού γάμου ο δήμος να πληρώνει 60ή 70 ευρώ, απασχολώντας την ακόμη και υπερωριακά, απογεύματα ή Σάββατα, ενώ από την άλλη να εισπράττει μόλις 50 ευρώ!!!»
Και κατέληξε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις κατά του «Μαχητή»:
«Το να κάνουμε όμως ολόκληρο θέμα για την στάθμευση και τους πολιτικούς γάμους στερείται απλά σοβαρότητας, όταν μάλιστα υπάρχουν τόσα άλλα σοβαρά ζητήματα που «τρέχουν» παράλληλα…»!!!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
1. Ο προνομιούχος και υψηλόμισθος Καλλικρατικός Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης εξ’ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Θεωρεί το ποσόν των 100 Ευρώ για ένα νέο ζευγάρι… μηδαμινό! Για τον ίδιο ή τον «υπαρχηγό»του κύριο Τσέπελη, μπορεί πράγματι αυτό να ισχύει… Για τα περισσότερα φτωχαδάκια που παντρεύονται με πολιτικό γάμο όμως, όχι!!!
2. Σε μια εποχή που η Ελλάδα τείνει να γίνει χώρα των γερόντων και η Εκκλησία επιδοτεί ζευγάρια να κάνουν παιδιά ώστε η χώρα μας να μην γίνει χώρα… μεταναστών, Πακιστανών κλπ αντί ο Δήμαρχος Ξάνθης αντί να δει ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ το θέμα και να παντρεύει τα ζευγάρια ΔΩΡΕΑΝ δίνοντας ένα επί πλέον κίνητρο να κάνουν παιδιά για την Ελλάδα, αυτός επέβαλε αύξηση 100% στα παράβολα!!!
-«Αποκαλύπτοντας» ότι οι υπάλληλοι παίρνουν υπερωρίες των….60-70 Ευρώ και δεν βγαίνει ο Δήμος Ξάνθης!!!
3. Δηλαδή πως «βγαίνουν»οι Δήμοι Αβδήρων και Τοπείρου που έχουν τα παράβολα των πολιτικών γάμων 30 και 36 ευρώ αντίστοιχα και δεν μπορεί να βγει ο Δήμος Ξάνθης; Εκεί δεν πληρώνουν υπερωρίες;
4. Γιατί ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν κόβει τις «σπατάλες» των κινητών της ΔΕΥΑΞ ή τις μετακινήσεις αντιδημάρχων και υπαλλήλων με τα πολυτελή τζιπ του Δήμου; Ασκώντας κοινωνική πολιτική απέναντι στα νέα ζευγάρια; Εμπαίζοντας με τον τρόπο αυτό τη νοημοσύνη όλων;
5. Δηλαδή ποια είναι τα… σοβαρά ζητήματα κύριε Δήμαρχε που «τρέχουν» κι εμείς δεν ασχολούμαστε; Και σε ενοχλεί που κάναμε ολόκληρο θέμα για την στάθμευση όταν σε παρκόμετρα και πρόστιμα οι αυξήσεις αυτές είναι της τάξης του 50%;
6. Είναι λίγο δηλαδή το πρόστιμο των 20 Ευρώ να γίνεται ως… δια μαγείας 30 Ευρώ; Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνεις για να ΔΙΩΞΕΙΣ όλους τους πολίτες από το κέντρο της πόλης και να τους στείλεις στα εμπορικά κέντρα, όταν μετά την πλατεία-ΤΕΡΑΣ τους «βομβαρδίζεις» τώρα με ακόμη ποιο υψηλά πρόστιμα;
7. Όταν μιλάς για «Ντροπή» κύριε Δήμαρχε για μας, οφείλεις πρώτα να κάνεις τη δική σου αυτοκριτική… και να μη προκαλείς τη νοημοσύνη των πολιτών με τέτοιες δηλώσεις.
8. Και στο φινάλε, ΝΤΡΟΠΗ δική σου κύριε Δήμαρχε να βάζεις συνεχώς αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΞ, στα παρκόμετρα, τα πρόστιμα και στους πολιτικούς γάμους και να «κλείνεις» τόσα χρόνια τα μάτια για τα αστικά λεωφορεία που δεν έχουν δώσει ΔΡΑΧΜΗ στον Δήμο για τα τέλη κινητής διαφήμισης… επειδή μεγαλομέτοχος εκεί είναι ο στενός συνεργάτης σου και «υπαρχηγός» σου κύριος Τσέπελης!!!!
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »