*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Μαρτίου

Γιατί Σωκράτη Ξυνίδη ο βιομήχανος Γιώργος Μυλωνάς απέλυσε εν ψυχρώ και μόνο στη Ξάνθη, 42 εργαζόμενους;

02 Μαρτίου
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΛΟΥΜΥΛ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
*Κέρδη 2 εκατ ΕΥΡΩ είχε η ΑΛΟΥΜΥΛ για το 2010! Και ξεκίνησε τις ομαδικές απολύσεις!Στον Πάνο Παπαδόπουλο και στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Radio Life 92.1 fm φιλοξενήθηκε χθες αντιπροσωπεία απολυμένων -πρώην εργαζομένων- της βιομηχανίας «ΑΛΟΥΜΥΛ» στην Ξάνθη, αποτελούμενη από τους Βαλιάνη Ταξιάρχη και Γιαντζελίδη Στέλιο όπου κατήγγειλαν τις ΜΑΖΙΚΕΣ απολύσεις που έγιναν πρόσφατα από τη βιομηχανία και μάλιστα εν μία νυκτί….
Η «ΑΛΟΥΜΥΛ» του Γιώργου Μυλωνά στην Ξάνθη μέχρι πριν λίγο καιρό απασχολούσε 170 εργαζόμενους στη Ξάνθη που στη συνέχεια μειώθηκαν στους 146 στον αριθμό. Ωστόσο κι ενώ ο διευθυντής του εργοστασίου Στάθης Κοτσαμπάσης είχε διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους τον Ιανουάριο του 2001 δεν θα γίνουν μετά την αλλαγή της επωνυμίας στην βιομηχανία, όταν από Αλουμινέφ έγινε Αλουμύλ, ξαφνικά με απόφαση του γνωστού βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, ήρθαν στις 30 Ιανουαρίου 2011 στο εργοστάσιο Ξάνθης δύο διευθυντικά στελέχη και άρχισαν τις μαζικές απολύσεις!
Στις 31/1 απολύθηκαν 21 εργαζόμενοι και τις 1/2/2011 άλλοι 21 με συνοπτικές διαδικασίες και χρηματικές αποζημιώσεις μόλις 714 Ευρώ!!!!
Σημειώνεται ότι στην ΑΛΟΥΜΥΛ δεν υπάρχει Σωματείο διότι την δημιουργία του εμπόδιζε ο βιομήχανος Γιώργος Μυλωνάς απειλώντας τους με…απολύσεις!
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ήδη μέσα στο 2010 ξεκίνησε η διαδικασία συγχώνευσης της «Alumil» με τη μητρική «Alumil» δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον όμιλο να κάνει απολύσεις με βάση το σύνολο των εργαζομένων. Με πρωτοβουλία της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ έγινε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας, τονίζοντας τα παρακάτω: «Πρέπει να ανατραπεί κάθε διάθεση, κάθε προσπάθεια των μεγαλοεργοδοτών και των μονοπωλίων να εφαρμόσουν αυτή την κατάπτυστη νομοθεσία, την οποία πρέπει να καταργήσουμε στην πράξη εμείς οι εργαζόμενοι». Απαράδεκτες και αντεργατικές χαρακτηρίζει και η ΓΣΕΕ τις απολύσεις 42 εργαζομένων της βιομηχανίας Alumil από το εργοστάσιο της Ξάνθης και ζητά την επαναπρόσληψή τους!!!
«Με προκλητικό τρόπο η διοίκηση της επιχείρησης μέσα σ’ ένα μήνα οδήγησε στην ανεργία περίπου το 1/3 του προσωπικού της θυγατρικής Alunef, η οποία από τις 31/12/10 εντάχθηκε στη μητρική Alumil», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.
Παράλληλα κατηγορεί την Alumil ότι «με γραφειοκρατικά τεχνάσματα και κάνοντας αυθαίρετη χρήση της νομοθεσίας κλιμακώνει την επίθεση κατά των εργαζομένων που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια με τη γενικευμένη εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας».
Μετά τις εξελίξεις αυτές, εκπρόσωποι των απολυόμενων εργαζόμενων, αποφάσισαν χθες να καταφύγουν στον Life 92.1 fm και στον Πάνο Παπαδόπουλο, ζητώντας να επιστρέψουν στην δουλειά τους, ενώ το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ξάνθης κατήγγειλε ως παράνομες τις ομαδικές αυτές απολύσεις και κατά της εργοδοσίας, ήδη κατατέθηκαν μηνύσεις από την Εποπτεία εργασίας.
Ο Πάνος Παπαδόπουλος μίλησε με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελο Μπεμπεκίδη ο οποίος τόνισε την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους, ενώ τους πρότεινε να δημιουργήσουν ΣΩΜΑΤΕΙΟ και να διεκδικήσουν ενωμένοι όλοι μαζί τα αιτήματά τους.
Από την δική του πλευρά ο Πάνος Παπαδόπουλος συνέστησε στους εργαζόμενους και στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης να ζητήσουν την συνδρομή στο πρόβλημά τους και του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος Σωκράτη Ξυνίδη που τα λέσι συχνά με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος.
-Το ερώτημα όλων των Ξανθιωτών στον Ξανθιώτη αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης:
-Γιατί Σωκράτη Ξυνίδη ο βιομήχανος Γιώργος Μυλωνάς
απέλυσε εν ψυχρώ και μόνο στη Ξάνθη, 42 εργαζόμενους; Με αποζημιώσεις κοροϊδία των 714 σε όλους; Όταν κέρδη 2 εκατ ΕΥΡΩ είχε η ΑΛΟΥΜΥΛ μόνο για το 2010!;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »