*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Μαρτίου

Δήμαρχε μας… «τελείωσες»! Αλλαγές πριν είναι πολύ αργά για όλους!

02 Μαρτίου
Γράφουμε την ΙΣΤΟΡΙΑ στη Ξάνθη, γιατί αυτά που εμείς λέγαμε δώδεκα χρόνια πριν για το ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ενοποίησης πλατειών, επιβεβαιώθηκαν ΟΛΑ (δυστυχώς…) από το χρόνο!

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Απομάκρυνες τον κόσμο από την αγορά, ερήμωσες το κέντρο, είναι απαραίτητο να επανεξετάσουμε την λειτουργικότητα του όλου εγχειρήματος, πριν να είναι πάρα πολύ αργά, για όλους εμάς. Ως εκ τούτου προτείνουμε τα παρακάτω!
«Απομάκρυνες τον κόσμο από την αγορά, ερήμωσες το κέντρο, είναι απαραίτητο να επανεξετάσουμε την λειτουργικότητα του όλου εγχειρήματος, πριν να είναι πάρα πολύ αργά, για όλους εμάς!!!!»
Δεν είναι δικά μας λόγια, αλλά των εμπόρων και της αγοράς της πόλης, για το ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ενοποίησης πλατειών! Το έργο που ήδη σημαδεύει αρνητικά όλη την ανάπτυξη της πόλης και ταλαιπωρεί καθημερινά τους πολίτες…Το έργο που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ «διώχνει» πολίτες-καταναλωτές ακόμη και επισκέπτες (τα τουριστικά λεωφορεία αποτελούν πλέον…δυσεύρετο είδος για τη Ξάνθη) στα ΕΜΠΟΡΙΚΑ κέντρα και σε άλλες αγορές!!!
-Χθες ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, αυτός που επί χρόνια σιωπούσε όταν εμείς τα γράφαμε και τα καταγγέλλαμε, ξεσηκώθηκε πλέον για την πλατεία-ΤΕΡΑΣ και ζητάει αλλαγές εδώ και νέες ρυθμίσεις εδώ και τώρα πριν είναι πολύ….αργά!
-Δηλαδή έρχεται και δυστυχώς και ταυτίζεται με τις θέσεις που εμείς υποστηρίζουμε και μαχόμαστε εδώ και 12 χρόνια….Γιατί επί Αειμνήστου Φίλιππα Αμοιρίδη εμείς εκφράσαμε τις ξεκάθαρες αντίθετες απόψεις με το συγκεκριμένο έργο που κόστισε 4 εκατομμύρια Ευρώ κι αντί να φέρει ανάπτυξη στη πόλη, χειροτέρεψε εντελώς τα πράγματα!!!
Σημειώνουμε ότι για την επικρατούσα σημερινή κατάσταση πλην του Δημάρχου Ξάνθης, συν-ΥΠΕΥΘΥΝΗ είναι και η αντιπολίτευση!!!!! Κι αυτή «σιωπούσε» και εξακολουθεί να σιωπά και σήμερα, επειδή προφανώς θεωρεί ότι έτσι, «δικαιώνει τον «Μ» που είχε την τόλμη και το πάλεψε από την αρχή…

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!
Ξάνθη 25 Φεβρουαρίου 2011-03-01 Αρ. πρ. 278
Προς: Δήμαρχο Ξάνθης
κ. Μιχάλη Στυλιανίδη
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο
Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Ξάνθης
κ. Χρήστο Πούλιο
Αρχηγούς Αντιπολιτευόμενων Παρατάξεων
κ. Νίκο Ανταμπούφη
κ. Γιώργο Κολλάρο
Μ.Μ.Ε.

Κύριε Δήμαρχε,
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, δια του Διοικητικού του Συμβουλίου ομόφωνα υπερψήφισε την πρόταση του Αντιπροέδρου του, κ. Γιάννη Κοκκαλίδη, σχετικά με την εύρεση λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα και όπως αυτό προέκυψε με την σημερινή πραγματικότητα μετά το έργο της ενοποίησης των πλατειών. Η παρούσα κατάσταση- παρά τις προσδοκίες πολλών- κατάφερε να απομακρύνει τον κόσμο από την αγορά, κάποιους δε δρόμους να τους ερημώσει ολοκληρωτικά. Είναι απαραίτητο να επανεξετάσουμε την λειτουργικότητα του όλου εγχειρήματος, πριν να είναι πάρα πολύ αργά, για όλους εμάς. Ως εκ τούτου προτείνουμε τα παρακάτω.
1) Να δοθεί στην κυκλοφορία η οδός Μ. Βόγδου (διπλής κατεύθυνσης)
2) Να δοθεί σε κυκλοφορία η οδός ΗΡΩΩΝ (Μονόδρομος) ως είχε.
3) Να δοθεί σε κυκλοφορία η οδός ΠΕΣΟΝΤΩΝ (Μονόδρομος) ως είχε
4) Να γίνει πεζοδρόμος της 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ από Πλατεία Ελευθερίας Έως Κεντρική Πλατεία.
5) Να απομακρυνθούν οι αφετηρίες των Αστικών Λεωφορείων στα άκρα της πόλης (όπως π.χ Τέρμα Καλλιθέα- Γήπεδο Ασπίδας, Δημοτικό Άλσος- Νεκροταφεία και Σιδηροδρομικός Σταθμός) και να είναι διερχόμενα μέσα στην πόλη.
6) Τα ταξί να επανέλθουν στις γνωστές «πιάτσες ταξί» όπως είχαν πάντα πριν την ενοποίηση της πλατείας.
7) Να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης τουλάχιστον πέντε (5) λεωφορείων στην πλατεία Διοικητηρίου προς διευκόλυνση τουριστικών λεωφορείων, τα οποία. –ας σημειωθεί – σήμερα σταθμεύουν στο γήπεδο του ΑΟΞ, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να μην φτάνουν σχεδόν ποτέ στην αγορά μας.
Σας ευχαριστούμε
Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης
Ο Πρόεδρος
Ευθύμιος Μίλκογλου
Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Αλεξόπουλος

(Σ.Σ. Γράφουμε την ΙΣΤΟΡΙΑ στη Ξάνθη, γιατί αυτά που εμείς λέγαμε δώδεκα χρόνια πριν για το ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ενοποίησης πλατειών, επιβεβαιώθηκαν ΟΛΑ (δυστυχώς…) από το χρόνο!!! Το συγκεκριμένο έργο το «εμπνεύστηκε» ο Αείμνηστος Φίλιππος Αμοιρίδης με τους τότε υπαρχηγούς του, Θεολόγο Καλαϊτζή και Μανώλη Τσέπελη και το ΕΜΠΟΔΙΣΑΜΕ εμείς! Για να το υλοποιήσει τελικά ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης….βάζοντας με αυτό ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ στη κεντρική αγορά, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό της πόλης αφού κατασκευάστηκε χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη και κυρίως…χωρίς ΚΑΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ απέναντι στους δημότες!!! Τι να την κάνουμε όμως την δικαίωση, όταν ήδη το κακό έχει γίνει… Όταν ο Δήμαρχος για να κάνει το δικό του, δεν σεβάστηκε, δεν ρώτησε κανέναν από τους δημότες, προδίδοντας την εμπιστοσύνη τους;;;; Π.Π.).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »