*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Μαρτίου

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Από το 2007 «κάλυπτε» ο Δήμος!

05 Μαρτίου
Από το 1999 ξεκινάει η «αμαρτωλή» ιστορία της πρώην ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑΣ και το κλείσιμο του υπαίθριου χώρου για να αναπτύξει 26 επί πλέον καθίσματα!!!
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ;
*Στο αρχείο της Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας δεν ανευρέθη αντίγραφο της άδειας λειτουργίας του καταστήματος!!!! Στον Εισαγγελέα εστάλησαν τα νέα ντοκουμέντα, «ύποπτη» κωλυσιεργία από τον Δήμο ΞάνθηςΤΑ… «ΧΩΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΛΗ!
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Μούρκα, αυτή είναι η
κάτοψη του μαγαζιού. Είναι έτσι τώρα;;;
Τελικά ως εφημερίδα, δεν είμαστε οι «πρώτοι» καταγγέλλοντες την ΠΑΡΑΝΟΜΗ πρώην «Αρχόντισσα». Είμαστε μάλλον οι…»δεύτεροι» και «καταϊδρωμένοι», σύμφωνα με την απάντηση που μας έδωσε χθες ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ.Ανδρέας Νεάρχου και ήδη βρίσκεται μάλιστα το έχει κοινοποιήσει ο ίδιος και στην Εισαγγελική Αρχή Ξάνθης, αλλά και στην Πυροσβεστική υπηρεσία όπως και στον Δήμο Ξάνθης.
Σύμφωνα λοιπόν με τα έγγραφα ντοκουμέντα που μας έχει αποστείλει ο κύριος Νεάρχου, «από το 1999 ξεκινάει η «αμαρτωλή» ιστορία της πρώην ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑΣ και το κλείσιμο του υπαίθριου χώρου για να αναπτύξει 26 επί πλέον καθίσματα στη Παλιά Πόλη με στόχο το κέρδος!!!»
Από τη σειρά των εγγράφων, προκύπτουν σαφέστατες πλέον ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ στη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες της, αφού αποδεικνύεται από αυτά η πλήρης κάλυψη του καταστήματος από το 2007, μολονότι οι ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ αυτές φαίνεται να «καλύπτονται» από τον Δήμο Ξάνθης αλλά και την αστυνομία, από το έτος 1999 που τους διαβιβάζονταν επανειλημμένα με έγραφα της διεύθυνσης Υγιεινής!!!
Σημειώνεται οτι στο αρχείο της Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας δεν ανευρέθη αντίγραφο της άδειας λειτουργίας του καταστήματος!!!! Στον Εισαγγελέα εστάλησαν τα νέα ντοκουμέντα που καθιστούν ιδιαίτερα …«ύποπτη», την κωλυσιεργία και ΚΑΛΥΨΗ από τον Δήμο Ξάνθης για την λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος.
Από την ερχόμενη εβδομάδα θα επανέρθουμε στο θέμα και θα ασχοληθούμε και με τα περιβόητα ….«χώματα» που κατά τον Δήμαρχο Ξάνθης ήταν οι μόνες «εργασίες» του κυρίου Τσέπελη στο εν λόγω μαγαζί αλλά και θα σας παρουσιάσουμε ακριβή στοιχεία για το αν μπορεί και πως να «πάρει» άδεια ο κύριος Τσέπελης στο εν λόγω κατάστημα, αφού ενώ το πρώτο πράγμα που όφειλε νοικιάζοντας εν γνώσει του το συγκεκριμένο ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΑΓΑΖΙ να ενημερώσει για τυχόν…παρανομίες που προϋπήρχαν, αυτός….προχώρησε σε παράνομες εργασίες!!!! Γεμίζοντας μάλιστα τουλάχιστον 2-3 φορές τον τεράστιο κάδο που τοποθέτησε απέναντι με τεράστιο…όγκο μπάζων!!!!

ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟ «Μ»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΛΑ!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑ&
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΤΜΗΜΑ: ΠΕΡ/ΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
& ΥΓΕΙΟΝ. ΕΛΕΓΧΟΥ
Ξάνθη 25 Φεβρουαρίου 2011
Αριθ. Πρωτ.
Δ.Υ 939

Ταχ Δ/νση: Διοικητήριο
Ταχ. Κώδικας: 67100
Πληροφορίες : Γ. Αλατζάς
Τηλέφωνο: 2541350132
Fax: 2541065734
E-mail: healthdpt@xanthi.gr

ΠΡΟΣ: Την Εφημερίδα Μαχητής
67100 Ξάνθη

ΘΕΜΑ: « Δίνονται πληροφορίες»
ΣΧΕΤ.: Το με αριθ. πρωτ. 23-2-2011 έγγραφο σας.
Σε απάντηση σχετικού σας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
α) Στις 21-12-1989 γνωμοδότησε η Υπηρεσία μας προς το Α.Τ. Ξάνθης προκειμένου να χορηγηθεί άδεια λειτουργίας καταστήματος ΣΝΑΚ- ΜΠΑΡ στην οδό Παλαιολόγου 1 στην κα Πρεμένη Ζωή, με δυνατότητα ανάπτυξης 13 καθισμάτων στην κλειστή αίθουσα πελατών και 18 καθισμάτων στον υπαίθριο χώρο. Ο στεγασμένος χώρος (αίθουσα πελατών, παρασκευαστήριο, αποχωρητήριο) είχε καθαρό εμβαδόν χωρίς την τοιχοποιία 18,90 τ.μ και μικτή επιφάνεια 22,67 τ.μ.
β) Με το άρθρο 11 του Ν. 2307/93 η αρμοδιότητα χορήγησης αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ασκείται από τους κατά τόπους ΟΤΑ.
γ) Από τον Ιανουάριο του 1999 διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω , ΠΡΕΜΕΝΗ ΖΩΗ , είχε προβεί σε περιορισμό- κλείσιμο του υπαιθρίου χώρου μπροστά από το κατάστημα της και υπάρχει σχετική αλληλογραφία με τον Δήμο Ξάνθης προκειμένου είτε να επανέλθει το κατάστημα στην αρχική του μορφή είτε να νομιμοποιηθούν οι πρόσθετες κατασκευές και σε αντίθετη περίπτωση να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.
δ) Τα ανωτέρω διαβιβάστηκαν επανειλημμένα μέχρι το 2008 εγγράφως στον Δήμο Ξάνθης έχοντας κατά το νόμο την αρμοδιότητα για την λειτουργία του καταστήματος.
ε) Στο αρχείο της υπηρεσίας μας δεν ανευρέθη αντίγραφο της άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Σας διαβιβάζουμε κάτοψη του καταστήματος με ημερομηνία θεώρησης 21-12-1989 και τέσσερα έγγραφα της Υπηρεσίας μας σχετικά με την υπόθεση.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης
2. Δήμο Ξάνθης
Τμήμα θεώρησης κατ/των Υγειον. Ενδιαφέροντος
3. Πυροσβεστική Υπηρεσία
4. Εσωτερική Διανομή
1. Τμήμα Περιβαλλ. Υγιεινής
& Υγειονομικού Ελέγχου
2. Ενημέρωση φακέλου
Φ. 803

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης
Ανδρέας Νεάρχου

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΘΟΥΜΕ…
-Κύριε Δήμαρχε, κύριε Μούρκα, αυτή είναι η κάτοψη του μαγαζιού με την μία και μοναδική άδεια λειτουργίας που εξεδόθη από το 1989 και εντεύθεν…
-Αλήθεια, τα ΥΨΟΜΕΤΡΑ του υπαίθριου χώρου και του καταστήματος, είναι σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας που εκδόθηκε το 1989;
-Μπορείτε να μας πείτε πως θα πάρει άδεια με βάση τα νόμιμα τετραγωνικά του…νομίμου καταστήματος;
Και από την ερχόμενη εβδομάδα….με νεότερα!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »