*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Δεκεμβρίου

Τουρκικό «χαρμάνι»!!! Ο Τούρκος καπνοβιομήχανος, Turker Kilic αγοράζει τη ΣΕΚΑΠ!

04 Δεκεμβρίου
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της DEAL NEWS, την ώρα που ο Πράτσος καλούσε τις διοικήσεις να μην «κλέβουν» τις συνεταιριστικές εταιρείες…*Ο Στρατηγικός επενδυτής που θα αγοράσει το 51% της ΣΕΚΑΠ (με έδρα τη Θράκη), φαίνεται πως έχει βρεθεί στο πρόσωπο ενός από τους μεγαλύτερους Τούρκους καπνοβιομήχανους, του Turker Kilic, ο οποίος εξάγει τα προϊόντα του σε πολλές χώρες του εξωτερικού και εδώ και καιρό έψαχνε τρόπο να… βάλει πόδι στην ελληνική αγοράΑπίστευτο κι όμως αληθινό…
Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «DEAL NEWS» -το αποκάλυψε χθες με πρωτοσέλιδο αποκλειστικό δημοσίευμά της-οι Τούρκοι «εισβάλουν» πλέον στην Ελληνική Θράκη, αλλά ως… επενδυτές και… «σωτήρες» της Εθνικής μας οικονομίας που βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξένων παρατηρητών του Δ.Ν.Τ…
Σύμφωνα λοιπόν με την DEAL News, o Τούρκος καπνοβιομήχανος, Turker Kilic αγοράζει από τη ΣΕΚΑΠ το 51% των μετοχών από την ΑΤΕ και γίνεται ο Στρατηγικός επενδυτής της κορυφαίας Συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας που οραματίστηκε ο Αείμνηστος Αλέξανδρος Μπαλτατζής και τελικά φαίνεται πως θα πουλιέται σύντομα με… «Τουρκικό χαρμάνι»!!!
Την ίδια ώρα –λες κι είναι συνεννοοιμένη!- ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Εταιρείας και υπάλληλος της ΑΤΕ κύριος Δημήτρης Πράτσος που εισέπραττε διπλούς και τριπλούς μισθούς, συμμετέχοντας ως Πρόεδρος ή μέλος σε Συνεταιριστικές εταιρείες, καλούσε τις διοικήσεις να μην… «κλέβουν» τις συνεταιριστικές εταιρείες… με δηλώσεις του που χθες διαβάσαμε στην εφημερίδα «ΑΓΩΝΑΣ» και προκάλεσαν περισσότερο θυμηδία παρά, για τη «χρονική» περίοδο που επιλέχτηκε να γίνουν!!! (Σ.Σ. Την ώρα δηλαδή που η ΑΤΕ ήδη κάνει πως και πώς να «απαλλαχτεί» από αυτήν… Τόσα χρόνια ΣΙΩΠΟΥΣΕ ο ίδιος για τις κακοδιοικήσεις των πράσινων και γαλάζιων συνεταιριστών!!!).
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Δημήτρης Πράτσος σύμφωνα με το χθεσινό ΑΓΩΝΑ κάνοντας μαθήματα… διαφάνειας και υγιούς διαχείρισης δήλωνε τα εξής πρωτάκουστα αφήνοντας «σκιές» για όλες τις προηγούμενες διοικήσεις των συνεταιριστικών εταιρειών, χωρίς να λέει όμως ονόματα…:
«Πρέπει να μάθουμε να διοικούμε τις επιχειρήσεις μας. Δεν τις κομματικοποιούμε, δεν τις κλέβουμε και μόνο τότε οι επιχειρήσεις θα πηγαίνουν μπροστά και σωστά»!
Δηλαδή κύριε Μπράτσο, ποιοι τις… έκλεβαν κι από πού κι ως που έγιναν «οι επιχειρήσεις σας»;;;

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «DEAL NEWS»
Το αποκαλυπτικό χθεσινό δημοσίευμα της «DEAL NEWS» αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:
ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ
Τουρκική εισβολή στην Ελληνική αγορά.
ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΕΚΑΠ
Ο K. TURKER ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ 51% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
Τουρκικό «χαρμάνι» θα καπνίζει η ΣΕΚΑΠ
Τουρκικό «χαρμάνι» θα… καπνίζει σε λίγες μέρες στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ. Η αντίστροφη μέτρηση για το «διαζύγιο» της ATE Bank με τις χρηματοοικονομικού χώρου θυγατρικές της εταιρείες που τη «βαραίνουν» με επιπρόσθετα έξοδα και τον ισολογισμό της με ζημίες, έχει ξεκινήσει και πρώτες στη λίστα της αποδέσμευσης από το τραπεζικό ίδρυμα είναι οι ζημιογόνες Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και ΣΕΚΑΠ.
Και μπορεί για την πρώτη ακόμη να αναζητάται στρατηγικός επενδυτής, αλλά για την ελληνική καπνοβιομηχανία με έδρα τη Θράκη φαίνεται πως έχει βρεθεί στο πρόσωπο ενός από τους μεγαλύτερους Τούρκους καπνοβιομήχανους, του Turker Kilic, ο οποίος εξάγει τα προϊόντα του σε πολλές χώρες του εξωτερικού και εδώ και καιρό έψαχνε τρόπο να…βάλει πόδι στην ελληνική αγορά. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας από τα πρώτα του κιόλας ταξίδια στην Ελλάδα και από τις πρώτες επαφές με τον πρόεδρο της ΣΕΚΑΠ, Δ. Πράτσο είχε ξεκαθαρίσει πως ενδιαφέρεται για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ελληνικής εταιρείας, δηλαδή για το 51%.
Οι πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει σε όλα και μένουν μόνο κάποιες τυπικές λεπτομέρειες μέχρι να ανακοινωθεί το deal. Οι δύο κύκλοι αναφέρουν πως παρόλο που και ένα fund ινδικών συμφερόντων, αλλά και κινέζικες καπνοβιομηχανίες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, η προσφορά του Τούρκου επιχειρηματία ήταν από τις πιο δελεαστικές.
Με την πώληση της ΣΕΚΑΠ σε στρατηγικό επενδυτή ο στόχος είναι διπλός: και η ATE Bank απαλλάσσεται από ένα ακόμη «βαρίδι» στα ταμεία της, αλλά και η ελληνική καπνοβιομηχανία θα προσπαθήσει να γυρίσει σελίδα και να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί εις βάρος της λόγω της οικονομικής κρίσης και των φορολογικών επιβαρύνσεων των προϊόντων καπνού με αποτέλεσμα να έχει καμφθεί σημαντικά η καταναλωτική ζήτηση.
Είναι ενδεικτικό πως το μερίδιο αγοράς το 2010 υποχώρησε στο 8,7% από το 12,4% πριν από έξι χρόνια, ενώ οι εξαγωγές από 1.200 τόνους την ίδια περίοδο μειώθηκαν σε μόλις 420 τόνους. Οι επισφαλείς απαιτήσεις ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ και όπως έχει πει ο κ. Πράτσος οφείλονται σε κακοδιαχείριση της προηγούμενης διοίκησης, με αποτέλεσμα να ξεφύγει τελείως ο προϋπολογισμός.

Για ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
ΣΕΚΑΠ, ΔΩΔΩΝΗ - ΕΛΒΙΖ
μιλάει το ΠΑΜΕ Ξάνθης!
Την ίδια ώρα πάντως, που αποκαλύφτηκαν τα προαναφερόμενα, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Ξάνθης με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των βιομηχανιών ΣΕΚΑΠ, ΔΩΔΩΝΗ – ΕΛΒΙΖ, αναφέροντας τα παρακάτω:
«Στα πλαίσια των ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος της δημόσια περιουσίας, προχωρά η κυβέρνηση στην «εξυγίανση» της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει το κλείσιμο υποκαταστημάτων της ΑΤΕ, απολύσεις προσωπικού, μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποίηση των συνεταιριστικών εταιρειών ΣΕΚΑΠ – ΔΩΔΩΝΗ και ΕΛΒΙΖ.
Πρώτα η ΝΔ έκλεισε τις ΣΕΒΑΘ – ΣΕΠΕΚ, ιδιωτικοποίησε τη ΡΟΔΟΠΗ, τώρα έρχεται το ΠΑΣΟΚ να ολοκληρώσει το παζλ του κλεισίματος και ξεπουλήματος και των τελευταίων συνεταιριστικών εταιρειών που έμειναν στην περιοχή.
Αφού πρώτα εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις εταιρείες για τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, τις στραγγάλισαν οικονομικά με τα δυσβάσταχτα επιτόκια δανεισμού που επέβαλαν, έρχονται τώρα να τις παραδώσουν βορά στο πολυεθνικό κεφάλαιο.
Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το ξεπούλημα των ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ, ΔΩΔΩΝΗΣ, τις απολύσεις και το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της ΑΤΕ.
Καλεί τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, της ΕΛΒΙΖ και της ΑΤΕ να αντιπαλέψουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του νομού που πλήττονται από την πολιτική του μνημονίου, της Ε.Ε. και της κυβέρνησης να οργανώσουν την πάλη τους, να μη δεχτούν να πληρώσουν την κρίση του μεγάλου κεφαλαίου.
Να μην επιτρέψουν να ιδιωτικοποιηθούν οι συνεταιριστικές εταιρείες.
Να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα της ΑΤΕ, να μη γίνει καμιά απόλυση.
Να απομονώσουν όλες εκείνες τις φωνές που όλα αυτά τα χρόνια υπέσκαπταν την λειτουργία των εργοστασίων (τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα), έβαλαν πλάτη στο να κλείσουν η ΣΕΠΕΚ και η ΣΕΒΑΘ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΕΚΑΠ – ΕΛΒΙΖ – ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΕ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »