*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Δεκεμβρίου

«ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ… ΜΗΝΥΜΑΤΑ! Για μένα όλοι οι σύμβουλοι, είστε ίσοι…!

04 Δεκεμβρίου
*Δεν με νοιάζει ποιος βγήκε πρώτος σε σταυρούς, γιατί οι «λίγοι» σταυροί κάποιων άλλων, είναι πολλές φορές πιο ουσιαστικοί!«Μυστικός δείπνος» (δεν προσκλήθηκε κανείς δημοσιογράφος) του Δημάρχου Ξάνθης το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (ατυχής η ώρα λόγω του αγώνα του ΠΑΟΚ…) σε ταβέρνα της Παλιάς Πόλης με… μηνύματα για όσους μπορούν να «ερμηνεύουν» τα λόγια αλλά και τις θέσεις ενός νεοεκλεγέντος πολιτικού ηγέτη..
Για πρώτη φορά λοιπόν μετά από τις δημοτικές εκλογές, ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης έστειλε σαφέσταστα μηνύματα σε «αρχηγούς», «υπαρχηγούς» και… «οπλαρχηγούς» ότι, «για τον ίδιο και οι 20 εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοί του, είναι ίσοι…!». Δηλαδή δεν τον ενδιαφέρει ποιος ήρθε πρώτος ή δεύτερος σε σταυρούς και εξήγησε με μια σιβυλλική φράση τη εννοούσε!
«Για μένα μεγαλύτερη αξία στην επανεκλογή μου και στη νίκη του συνδυασμού μπορεί να είχαν οι ψήφοι που έφερε κάποιος που πήρε λιγότερους σταυρούς, γιατί μπορεί αυτοί να μην προέρχονται από τους λεγόμενους «σίγουρους» ή ψηφοφόρους μας. Αυτοί οι ψήφοι δηλαδή μπορεί να ήταν πιο καθοριστικοί στο νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα.
Ο Λάκης Στυλιανίδης με τον τρόπο αυτό έδειξε δηλαδή τις προθέσεις του να λειτουργήσει πλέον αντικειμενικά και με ίσους όρους απέναντι σε όλους, ενώ δεν παρέλειψε φυσικά να τους ευχαριστήσει όλους για τον αγώνα που έκαναν για τον ίδιο και την στήριξη του Συνδυασμού «Ξάνθη - Σταυρούπολη, Πρότυπο Δημιουργίας».
Η ομιλία του Δημάρχου Ξάνθης ήταν λιτή και απλή, δείχνοντας και τις ειλικρινείς και αγνές προθέσεις του απέναντι σε όλους.
Ο κ. Στυλιανίδης πάντως κράτησε κλειστά τα «χαρτιά» του εν όψει των αλλαγών που προτίθεται να κάνει (φημολογείται πάντως πως θα τους «αλλάξει» σχεδόν όλους) εν όψει της νέας του 4ετίας, ενώ το κλίμα του γεύματος όπως εξελίχτηκε, δεν πρόσφερε άλλες ειδήσεις, εκτός από την «βιασύνη» των περισσοτέρων να φύγουν στις 10 προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα του ΠΑΟΚ…
Ο Λάκης Στυλιανίδης γυρνώντας στα τραπέζια, κυρίως έκανε μια μικρή κουβέντα με τα μέλη και τους υποψηφίους των τοπικών συμβουλίων, κρατώντας διακριτικές αποστάσεις από τους λεγόμενους «υπαρχηγούς» ή «επαγγελματίες δημοτικούς συμβούλους»…
Ωστόσο ενώ οι Δημήτρης Μπένης, Νίκος Σπυριδόπουλος, Παναγιώτης Ταρενίδης έφυγαν από τους πρώτους, ο Μανώλης Τσέπελης που κάθισε με τα τοπικά συμβούλια (ο ίδιος άλλωστε τα κατάρτησε…) έφυγε από τους τελευταίους!
Σημειώνεται ότι από τον «δείπνο» απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Τσεγγελίδης (βρίσκεται στην Ινδία) και Σοφία Καραγιαννίδου για προσωπικούς λόγους, όπως και 3-4 ακόμη (κυρίως μειονοτικοί), υποψήφιοι σύμβουλοι…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »