*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Οκτωβρίου

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ… «ΠΑΡΤΙ» ΣΟΥ! Ο εθελοντής Αιμοδότης Σιργούδης Ν. Γεώργιος ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τον Γιάννη Παπαχρόνη!

06 Οκτωβρίου
*Αψηφάτε το νόμο 3402/2005 που επισημαίνει τη ρητή απαγόρευση συμμετοχής στα όργανα διοίκησης άλλου σωματείου, αποσκοπώντας στην αποκλειστική, αμερόληπτη και απρόσκοπτη απασχόληση με την προάσπιση και επίτευξη των σκοπών του σωματείου αιμοδοσίας

Κύριε Παπαχρόνη,
δράττομαι της ευκαιρίας, ως βετεράνος εθελοντής αιμοδότης, να θίξω ένα ζήτημα, που ενόχλησε τη συνείδησή μου, όσον αφορά την ανάμειξή σας με την πολιτική δράση. Στις τοπικές εφημερίδες της Ξάνθης αναφέρετε πως σας κινητοποιεί η διάθεση για προσφορά. Το ερώτημά μου λοιπόν έγκειται στο εξής: Το κοινωφελές έργο που προσφέρετε όλα αυτά τα χρόνια, που είναι άμεσα συνυφασμένο με την κοινωνική αλληλεγγύη, την αλληλοσυμπαράσταση, την ανθρωπιά, δε σας γεμίζει πλήρως; Δεν ολοκληρώνει την προσωπικότητά σας; Δε σας παρέχει ηθική ικανοποίηση και ψυχική αναπτέρωση; Τι παραπάνω μπορείτε να επιτύχετε στο σύλλογο αυτό αιμοδοσίας μέσα από τη συμμετοχή σας στο χώρο της πολιτικής; Προφανώς αψηφάτε το νόμο 3402/2005 που επισημαίνει τη ρητή απαγόρευση συμμετοχής στα όργανα διοίκησης άλλου σωματείου, αποσκοπώντας στην αποκλειστική, αμερόληπτη και απρόσκοπτη απασχόληση με την προάσπιση και επίτευξη των σκοπών του σωματείου αιμοδοσίας. Παραγκωνίζετε τις πειθαρχικές κυρώσεις της γραπτής επίπληξης, της προσωρινής ή ακόμα και οριστικής αποβολής -διαγραφής σας, εφόσον εκμεταλλεύεστε την ιδέα ή το έργο του εν λόγω συλλόγου προς όφελος προσωπικό, υλικό, οικονομικό. Μάλλον αποσκοπείτε να γίνετε και εσείς μέρος της καταρρέουσας κοινωνικής συνοχής, όπως ο ίδιος έχετε αναφέρει, αφού φλερτάρετε με την πολιτική εξουσία, την άμετρη κενοδοξία, την ανάρρησή σας στα αξιώματα, την κατάδειξη του κύρους και του προφίλ σας στην πολιτική αρένα. Το θέμα επομένως είναι πως όχι μόνο «θα τσακωθείτε με τα υπόλοιπα μέλη», όπως επίσης έχετε σημειώσει σε συνέντευξή σας, αλλά κυρίως θα καταφέρετε να συμβάλλετε στη διαγραφή τους, προκαλώντας τη δυσφορία και την απογοήτευσή τους. Ένας σύλλογος αιμοδοσίας, κύριε Παπαχρόνη, επιβάλλεται αυστηρώς να μην αναμειγνύεται με τα πολιτικά δρώμενα. Εξάλλου, και εσείς ο ίδιος είπατε: «δεν είμαι ικανοποιημένος με τους δημοτικούς και νομαρχιακούς συμβούλους». Μιλήσατε για «αντιμισθίες και λαμογιές, για καιροσκόπους και ότι εθελοντικά θέλετε να προσφέρετε σε τοπικό και εθνικό επίπεδο». Από πότε ο εθελοντισμός στην κοινωνική πολιτική του Δήμου ταυτίστηκε με το ανθρωπιστικό ιδανικό προσφοράς αίματος και αιμοπεταλίων; Φυσικά και «δεν είστε μέλη της Εκκλησίας ή της Μουφτείας», σύμφωνα πάλι με τα λεγόμενά σας, είστε όμως συμπαραστάτες μιας θεάρεστης προσπάθειας σωτηρίας για κάποιους ανθρώπους, κρουνοί ρανίδας της ελπίδας, συγχορηγοί ανάσας ζωής. Γι’ αυτό αφήστε τις σειρήνες της φιλοδοξίας σας, που εμφανώς σας έχουν παρασύρει, και θα ήταν προτιμότερο να κάνετε «τουμπεκί», έτσι ώστε να ενασχοληθείτε αποκλειστικά και μόνο με τα καθήκοντά σας ως Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης, που από μόνα τους είναι θελκτικά και προσφιλή στο κοινωνικό σύνολο. Αφήστε σε άλλους ανθρώπους να πάρουν τα ηνία της εγχώριας αυτοδιοίκησης, που έχουν τις γνώσεις, τη διάθεση, το μεράκι, το φιλότιμο να συνεισφέρουν στη ριζική αναδιάρθρωση του δήμου της Ξάνθης, στην επικράτηση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, στη συρρίκνωση των προβλημάτων και στην ενθρόνιση της ποιότητας ζωής.
Με εκτίμηση,
Σιργούδης Ν. Γεώργιος (Εθελοντής Αιμοδότης)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »