*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουλίου

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕΚΕ! Δεν θα «πέσει» η αξία της μετοχής της ΣΕΚΑΠ!

30 Ιουλίου
«Ξεδόντιασε»τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ χθες ο Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος, τους είπε ότι είναι «υψηλά αμοιβόμενοι και πρέπει να κάνουν κι αυτοί θυσίες…»ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΝΕΑ…ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ!
*Το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ καταψήφισε τον Ισολογισμό για τα πεπραγμένα του 2009, αλλά και την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας, την οποία ψήφισε μόνον η…ΑΤΕbank και τελικά…δεν πέρασε!ΜΕ ΝΕΑ ΣΗΜΑΤΑ Η ΣΕΚΑΠ!
*Με νέα ΣΗΜΑΤΑ βγαίνει στην αγορά η ΣΕΚΑΠ, επιδιώκοντας να γίνει πιο ανταγωνιστική πλέον «ξανακερδίζοντας» το «μερίδιό» που έχασε…

Την πικρή γλώσσα της αλήθειας χρησιμοποίησε χθες στη γεν. συνέλευση της ΣΕΚΑΠ ο Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος (ως εκπρόσωπος της ΕΑΣ Παγγαίου), «ξεδοντιάζοντας» τους συνδικαλιστές και το Σωματείο, καλώντας τους εργαζόμενους του εργοστασίου να κάνουν κι αυτοί ΘΥΣΙΕΣ προκειμένου να ορθοποδήσει η εταιρεία στη δεινή και δύσκολη θέση που βρίσκεται.
Οι πράσινοι συνδικαλιστές (Κώστας Γαβριηλίδης), απάντησαν στον κ.Καραγκιοζόπουλο ότι οι αμοιβές τους, είναι μικρότερες από αυτές των συναδέλφων τους που εργάζονται στα εργοστάσια της Philip Morris, Καρέλιας, Παπαστράτος κλπ (ξεχνώντας προφανώς ότι αυτές είναι ιδιωτικές εταιρείες και εργάζονται και λειτουργούν με το…1/3 του προσωπικού της Συνεταιριστικής ΣΕΚΑΠ!!!), με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αντεγκλήσεις αναμεταξύ τους. Ωστόσο οι εντυπώσεις έμειναν κι η αλήθεια όσο πικρή και να είναι πρέπει να λέγεται…
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΣΕΚΑΠ, η πλειοψηφία των οποίων είναι…ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ (!) από τις γαλάζιες και πράσινες διοικήσεις που επί τόσα χρόνια «γέμιζαν» το εργοστάσιο κόσμο και επιβάρυναν τα λειτουργικά του έξοδα, δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν είδε την αλήθεια κατάματα και ο Πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Γαβριηλίδης, αντί της αυτοκριτικής, ζήτησε και τα ρέστα από πάνω…χωρίς να τολμά να «θίξει» τις αμοιβές των υψηλόμισθων συμβούλων της διοίκησης αλλά και του υπαλληλικού προσωπικού.
(Σ. Σ. Αν ήταν δικό του εργοστάσιο, θα διατηρούσε δηλαδή τους υψηλόμισθους διευθυντές και στελέχη που έχουν τα πάντα…τζάμπα εκεί μέσα; Με μισθούς 4.500 Ευρώ ή και…9.000 Ευρω μηνιαίως;)

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ
Γενικά η χθεσινή γεν. συνέλευση πάντως της εταιρείας, κρατήθηκε σε αρκετά χαμηλούς τόνους θα έλεγε κανείς…
Οι μέτοχοι (πλην του πράσινου Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας), ψήφισαν τον Ισολογισμό του 2009 (στην ουσία της διοίκησης Παππά-Ράπτη), ενώ την ΣΕΚΕ εκπροσώπησαν οι Παναγιώτης Ταρενίδης (Πρόεδρος), .
Θεόφιλος Παπαδόπουλος (Εκλέχθηκε και πάλι Πρόεδρος Γεν. συνέλευσης) και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Κώστας Χατζηελευθεριάδης)
Παρόν στην γεν. συνέλευση και ο διευθυντής του εργοστασίου Ξάνθης Ανέστης Καραπαπάζογλου ως μέλος όμως του Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ.
Αντίθετα απουσίαζε ο πρώην αντιπρόεδρος Γιάννης Ράπτης που είχε δεσμευτεί ότι θα είναι παρόν για να απαντήσει στις όποιες κατηγορίες και καταγγελίες κατά της πρώην διοίκησης.

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΕbank
Επίσης κατά τη χθεσινή γεν. συνέλευση της ΣΕΚΑΠ δεν πέρασε η πρόταση της ΑΤΕbank για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (την ψήφισε μόνο ο εκπρόσωπός της), αφού κάτι τέτοιο θα σήμανε και την μείωση της αξίας της μετοχής από τα 3 Ευρώ στα…0.3 Ευρώ!!!
-Γεγονός που θα σήμανε ουσιαστικά το….»τέλος» της ΣΕΚΕ και αυτό θεωρείται προσωπική νίκη της σημερινής Διοίκησης και προσωπικά του Προέδρου της Παναγιώτη Ταρενίδη.
Επίσης από τις χθεσινές τοποθετήσεις των μετόχων που μίλησαν φάνηκε καθαρά και για μια ακόμη φορά ότι:
-Η κατάσταση εξακολουθεί πολύ δύσκολη για την ΣΕΚΑΠ! Η εταιρεία ήδη έχει πέσει σημαντικά σε πωλήσεις τσιγάρων και «πέφτει» συνεχώς στην ελληνική αγορά, ενώ στην εξωτερική αγορά η κατάσταση είναι σχεδόν μηδενική…
-Προς το παρόν η ΑΤΕbank δεν δείχνει διάθεση να πουλήσει την Συνεταιριστική εταιρεία και σε αυτό καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης. Του οποίου η πολιτική παρέμβαση ήταν καταλυτική. Ωστόσο ως πότε οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ θα συντηρούν μια εταιρεία που στην ουσία έχει καταντήσει…ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ!
Όπως επίσης τονίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση από τους εκπροσώπους των Εργαζομένων.
-Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ απέσπασε την δέσμευση τόσο της Κυβέρνησης (είχε συνάντηση με τον ισχυρό Υπουργό και στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού κ.Παμπούκη) όσο και του Διοικητή της ΑΤΕbank κ.Πανταλάκη ότι «η ΣΕΚΑΠ θα χρηματοδοτηθεί εκ νέου προκειμένου να μπει με κάποια πιο επιθετική πολιτική στην ελληνική αγορά αλλά και να κυκλοφορήσει ανταγωνιστικά νέα σήματα και νέες συσκευασίες (SLIM)». (Σ. Σ. Μακάρι και ευχόμαστε κάτι τέτοιο να αποδώσει…)
Πάντως όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά και από τον Πρόεδρο της ΣΕΚΑΠ κΠράτσο, «Χρειάζονται χρήματα για τα νέα σήματα αλλά και τα παλιά, γιατί οι ανταγωνιστές μας δεν προσαρμόζονται με τα νέα δεδομένα και πουλάνε με…ζημία, παρά την αύξηση της φορολογία στα τσιγάρα. Οπότε κι εμείς αναγκαστικά πρέπει να ακολουθήσουμε!»

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ
Μετά την γενική συνέλευση, ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κος Πράτσος, συνοδευόμενος από τον κο Μανώλη Εγκλεζάκη, παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα η εταιρεία.
Μάλιστα παρουσίασε ο ίδιος τα πεπραγμένα και έκανε ανάλυση του ισολογισμού στους μετόχους, καταφεύγοντας για μια ακόμη φορά στη γνωστή…παρελθοντολογία των προηγούμενων 20 χρόνων, λες κι αυτός ήταν…εκτός Συνεταιριστικού Κινήματος! Αυτά δηλαδή που ισχυρίζονταν και ο πρώην Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Νίκος Παπάς μετά το πέρας κάθε γεν. συνέλευσης! Για όλα φταίνε οι προηγούμενες…πράσινες και γαλάζιες διοικήσεις!
Όπως τόνισε λοιπόν χθες ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ, «στόχος της διοίκησης είναι η εξυγίανση της εταιρείας που έχει να κάνει με τις ισορροπημένες ζημίες των προηγούμενων χρόνων και επιγραμματικά, μπορούμε να πούμε πως αυτές είναι 10 εκατ. ευρώ από επισφαλής υποχρεώσεις παρελθόντων χρόνων, 15 εκατ. ευρώ από υποχρεώσεις εργοστασίων του εξωτερικού σε Ρωσία, Ρουμανία, Ιταλία και Αίγυπτο και 3,5 εκατ. ευρώ αποθεματικά υλικά από κακό προγραμματισμό του παρελθόντος!!!»
……

38% ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ!
Επίσης ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ ναφερόμενος στις πωλήσεις των τσιγάρων είπε ότι, η ΣΕΚΑΠ στο εσωτερικό παρουσιάζει πτώση 38%, οι αγορές του εξωτερικού βρίσκονται σε κάθετη πτώση ξεπερνώντας το 140% (!!!),
Δηλαδή στην ουσία δεν υπάρχει εξωτερική αγορά…
Για να υπεραμυνθεί φυσικά της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ με την αστεία δικαιολογία ότι, «η εταιρεία θέλει άμεσα χρήμα για να κινηθεί κι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου…»!
Ο «καθένας» δηλαδή το…»βιολί» του, αφού ο σημερινός Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ εξακολουθεί να αγνοεί τις επιπλέον παραμέτρου και κυρίως τον μεγαλομέτοχο ΣΕΚΕ που με την μείωση της αξίας της μετοχής από τα 3 Ευρώ στα 0.3 Ευρώ, θα κατέρρεε και θα έμεναν χωρίς δουλειά 700 και πλέον καπνεργάτες!!!
(Σ.Σ. Τι ανάγκη έχει βέβαια ο υψηλόμισθος κύριος Πράτσος, αφού ελεύθερα ως εντολοδόχος της ΑΤΕbank μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει, χωρίς κανένα προσωπικό κόστος…)
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »