*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουλίου

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η Ισότητα για τον Δήμο Ξάνθης

30 Ιουλίου
Χωρίς τελική απόφαση και η 2η δημόσια διαβούλευση των μειονοτικών, για τη συνέχιση ή όχι του Ανεξάρτητου μειονοτικού δημοτικού συνδυασμού, ωστόσο όλα δείχνουν….ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
*Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ.Τσετίν, ζήτησε συνεργασία του Ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού με το ψηφοδέλτιο Πούλιου (ΠΑΣΟΚ), ενώ δεν αντάλλαξε ούτε απλό χαιρετισμό με τον ΜετέΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΜΕΤΕ
*»Εγώ δεν μπαίνω εγώ σε πολιτικά θέματα, αρκεί να διαφυλάξετε την ενότητά σας, θα σεβαστώ την όποια απόφαση πάρει η Γεν. συνέλευση!», ξάφνιασε τους πάντες ο «Ψευτομουφτής» Ξάνθης
ΟΡΧΑΝ ΧΑΤΖΗΪΜΠΡΑΜ
*Εκλέχθηκε Πρόεδρος της Γεν. Συνέλευσης και δεν επέτρεψε τις «τριβές» και εντάσεις ανάμεσα σε Τσετίν-Μαλκότς ή Τσετίν-Μετέ. Θα εκλεγεί νέα Οργανωτική Επιτροπή στον συνδυασμό ΙΣΟΤΗΤΑΑΥΤΟΝΟΜΗ κατεβαίνει και πάλι η Μειονότητα με τον συνδυασμό «ΙΣΟΤΗΤΑ στο Δήμο Ξάνθης» στις εκλογές του Νοέμβρη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της, μετά και τη προχθεσινή νέα συνάντηση στελεχών της, στη γνωστή ταβέρνα και την «κουβέντα» που είχαμε μαζί τους…
Χωρίς βέβαια επίσημη τελική απόφαση και στη 2η δημόσια διαβούλευση των μειονοτικών, για τη συνέχιση ή όχι του Ανεξάρτητου μειονοτικού δημοτικού συνδυασμού, όλα δείχνουν πλέον πως και στις εκλογές του Νοέμβρη, ο συνδυασμός ΙΣΟΤΗΤΑ στο Δήμο Ξάνθης θα κατέβει ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ!
Άλλωστε αυτό σήμαινε σε πρώτη φάση και η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των παρόντων μειονοτικών στελεχών, όχι μόνο να συνεχίσει ο συνδυασμός την λειτουργία και το έργο του, αλλά στην ερχόμενη 3η δημόσια διαβούλευση στον ίδιο χώρο, να γίνουν και εκλογές για την ανάδειξη νέας Οργανωτικής Επιτροπής!!!! (Σ.Σ. Αυτή τη στιγμή εκπροσωπείται από τους δημοτικούς Μπαντάκ Χουσεϊν και Χασάν Μαλκότς).
Το ερώτημα που μένει είναι ποιος θα τεθεί επικεφαλής, μετά τον θάνατο του Αείμνηστου Χιουσνιού Σερδαρζαδέ που σ΄ εκείνη τη φάση είχε πάντως «ενώσει» αρκετά τους μειονοτικούς για να πάρουν την τελική τους απόφαση.
Ο Χουσεϊν Μπαντάκ που όπως θεωρείται…αγράμματος; Κάποιος επιστήμονας όπως ο οδοντίατρος Μαλκότς Χασάν για τον οποίο όμως αντιδρά έντονα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Τσετίν; Ή ένα νέο πολιτικό πρόσωπο όπως ο δικηγόρος Ορχάν Χατζηϊμπράμ; Αυτό προς το παρόν, δεν έχει ξεκαθαριστεί απόλυτα….
Στις τοποθετήσεις που έγιναν πάντως προχθές το βράδυ στη «Χρυσή Φωλιά», ακούστηκα κι άλλες απόψεις..
Κάποιοι σύνεδροι τόνισαν πως θα πρέπει ο ανεξάρτητος μειονοτικός συνδυασμός να συνεχίσει την ανεξάρτητη και αυτόνομη πορεία του και μάλιστα να «ανοιχτή ακόμη περισσότερο στη τοπική κοινωνία», ενώ κάποιοι άλλοι συζήτησαν και το θέμα της συνεργασίας με άλλους συνδυασμούς. Παράλληλα συζητήθηκε και το μέλλον του συνδυασμού αλλά και η ευρύτερη ανανέωσή του.
Για παράδειγμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ.Τσετίν, ζήτησε συνεργασία του Ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού με το ψηφοδέλτιο του κυρίου Χρίστου Πούλιου (ΠΑΣΟΚ) για να επέλθει η αλλαγή στο Δήμο από το σημερινό κατεστημένο, ενώ ο ίδιος δεν αντάλλαξε ούτε απλό χαιρετισμό με τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ που κάθονταν στο ίδιο τραπέζι με τον ισχυρό Δήμαρχο Μύκης και γιο του πρώην Αείμνηστου Μουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Αγγά.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΜΕΤΕ
Στην 2η δημόσια διαβούλευση όμως της ΙΣΟΤΗΤΑΣ υπήρξε και μια δήλωση-βόμβα του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ που ευθέως τόνισε στην τοποθέτησή του, τα παρακάτω:
«Εγώ δεν μπαίνω εγώ σε πολιτικά θέματα. Αρκεί να διαφυλάξετε την ενότητά σας και να συνεχιστεί το έργο της ΙΣΟΤΗΤΑΣ! Εγώ προσωπικά θα σεβαστώ την όποια απόφαση πάρει η Γεν. συνέλευση!».
-Δηλαδή πέταξε το…»μπαλάκι» στους πολιτικούς, ώστε να μην έχει τυχόν προσωπικό κόστος ο ίδιος, από την κάθοδο του Ανεξάρτητου Μειονοτικού δημοτικού συνδυασμού για τον Δήμο Ξάνθης, σε περίπτωση που αυτός ΑΠΟΤΥΧΕΙ στις εκλογές του Νοεμβρίου.
…..
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΟΡΧΑΝ ΧΑΤΖΗΪΜΠΡΑΜ
Σημειώνεται ότι ο γνωστός δικηγόρος και πολιτευτής Ορχάν Χατζηϊμράμ εκλέχθηκε Πρόεδρος της Γεν. Συνέλευσης και με την σοβαρή και αξιόπιστη παρουσία του, ήταν αυτός που δεν επέτρεψε τις «τριβές» και εντάσεις ανάμεσα σε Τσετίν-Μαλκότς ή Τσετίν-Μετέ!!
Μάλιστα ο Ορχάν Χατζηϊμπράμ δεσμεύτηκε να συντάξει και να κοινοποιήσει στον Τύπο την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ των παρισταμένων για τη συνέχιση της λειτουργίας και του έργου που έχει μέχρι σήμερα ο Συνδυασμός ΙΣΟΤΗΤΑ στο Δήμο Ξάνθης.
Και που σε αυτό θα φαίνεται βέβαια και η «ευχή» για αυτόνομη κάθοδο του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη….

ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ κ.Μπεκτες
Στην συνάντηση το παρόν έδωσε και ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κ.Μπεκτές που χαιρέτισε μάλιστα και την δημόσια διαβούλευση, αλλά δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλανίδη στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη.
Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο πρώην βουλευτής και γιατρός κ.Μπιρόλ, ο Αντινομάρχης Ξάνθης κ.Τουρκές, ο Δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγγά, ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κ.Μπεκτές, ο γνωστός δημοσιογράφος κ.Δεδέ κ.ά. Απουσίαζε αντίθετα ο Δήμαρχος Σελέρου κ.Μπιρόλ, γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.
Σύντομα λοιπόν και η επίσημη νέα κάθοδος του Ανεξάρτητου Μειονοτικού Συνδυασμού για τον Δήμο Ξάνθης, αφού κατά την εκτίμηση βασικού στελέχους του συνδυασμού ΙΣΟΤΗΤΑ, «δεν υπάρχουν πλέον οι παλιές πελατειακές σχέσεις που ανάγκασαν την μειονότητα να διασπαστεί, είτε με τη ΣΕΚΕ, είτε με τις οικοδομές. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είμαστε ακόμη πιο ενωμένοι, για να εκλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μειονοτικούς δημοτικούς συμβούλους. Και βέβαια είμαστε όλοι υπέρ της αυτόνομης καθόδου του συνδυασμού ΙΣΟΤΗΤΑ που συνεχίζει το έργο του…»!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »