*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουλίου

ΓΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΝΕ!

30 Ιουλίου
Έγγραφο Νομάρχη προς Μπατζελή, Πρόεδρο ΕΛΓΑ και βουλευτές του Ν. Ξάνθης «Την αποζημίωση των καπνοπαραγωγών στο Νομό μας, γιατί…πεινάνε στη κυριολεξία οι οικογένειές τους και δεν μπορούν να επιβιώσουν», ζήτησε χθες με πολιτική παρέμβασή του ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης.
Ο Νομάρχης Ξάνθης μάλιστα, απηύθυνε έγγραφο προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τους Βουλευτές του Ν. Ξάνθης όπου αναφέρεται στις ασθένειες, που πλήττουν φέτος μεγάλες εκτάσεις καπνοκαλλιέργειας στο Νομό Ξάνθης και στις αποζημιώσεις των παραγωγών.
Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης δήλωσε: «Οι καλλιεργητές καπνού, που για πολλούς στον Νομό Ξάνθης αποτελεί μονοκαλλιέργεια, πλήττονται φέτος, όπως γνωρίζει ο ΕΛΓΑ και οι αρμόδιες για αποζημίωση των αγροτών υπηρεσίες, από νεκρωτική ίωση και περονόσπορο. Ο συνδυασμός καιρικών συνθηκών και άλλων λόγων, οδηγούν τους καπνοκαλλιεργητές σε δεινή θέση. Η μείωση της τιμής πώλησης φέτος, η μείωση της επιδότησης στο 50%, σε συνδυασμό με την απώλεια της παραγωγής σε μεγάλο ποσοστό, οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις τους ήδη βιοπαλαιστές φτωχούς παραγωγούς. Τα προηγούμενα χρόνια ο ΕΛΓΑ αποζημίωνε, με ΚΥΑ, σταθερά τους καπνοκαλλιεργητές δείχνοντας έγκαιρο και εύλογο ενδιαφέρον.
Οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες πρέπει να επιληφθούν του προβλήματος και να προχωρήσουν σε εκτιμήσεις και αποζημιώσεις από εθνικούς πόρους, όπως μέχρι τώρα συνέβαινε, με σύντομες διαδικασίες του ΕΛΓΑ. Φημολογείται ότι δεν υφίσταται πρόθεση, όχι μόνο αποζημίωσης, αλλά ούτε καν εκτιμήσεων.
Η μη αποζημίωση υφιστάμενων ζημιών, φτωχών καπνοκαλλιεργητών, θα οδηγήσει σε φαινόμενα ακραίας ανέχειας και κοινωνικής αποδόμησης.
Επιβάλλεται η έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση όλων των καπνοπαραγωγών της περιοχής μας».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »