*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Δεκεμβρίου

ΚΑΛΕΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Τι «κρύβει» η μυστική επίσκεψη του Αμερικάνου Πρόξενου στη Θράκη;

12 Δεκεμβρίου
Το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του «Μαχητή» στη Βουλή των Ελλήνων από τον βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ Θεσσαλονίκης Κυριάκο Βελόπουλο *Ο Αμερικανός Πρόξενος της Θεσσαλονίκης, περιφρόνησε και «προσπέρασε» πολύ άκομψα, στις επισκέψεις του αυτές, όχι μόνον τον Νομάρχη Ξάνθη και τον Δήμαρχο, αλλά και κάθε άλλη αρχή της πόλεως.
*Πολύ κακή συμπεριφορά, «επεφύλαξαν» οι επιτελείς του Αμερικανού διπλωμάτου, στον Θρακιώτη δημοσιογράφο της εφημερίδος «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», Κυριάκο Κεσίσογλου, τον οποίο εμπόδισαν στην εκτέλεση του δημοσιογραφικού του καθήκοντος και μάλιστα τον απείλησαν με σύλληψη και αυτόφωρο (!), καταλήγει η εφημερίδα της Ξάνθης.
*Ποια είναι η θέση της Ελληνικής κυβερνήσεως, απέναντι σε αυτού του τύπου την στάση του (μόλις αφιχθέντος) ξένου διπλωμάτου; Εκλήθη στο ΥΠΕΞ, να παράσχει ικανοποιητικές εξηγήσεις για την στάση του; Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε;
Έντονη δημοσιότητα παίρνει το αποκλειστικό και αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του «Μαχητή» για την τελευταία «μυστική» επίσκεψη» του Αμερικάνου Πρόξενου Θεσσαλονίκης Robert King αλλά και το «επεισόδιο» με τον Κεσίσογλου…
Το θέμα παίρνει πλέον νέα δημοσιότητα, αφού το δημοσίευμα του «Μ» κατέθεσε
στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ Θεσσαλονίκης Κυριάκο Βελόπουλο με ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας με έμφαση: «Ο Αμερικανός Πρόξενος της Θεσσαλονίκης, περιφρόνησε και «προσπέρασε» πολύ άκομψα, στις επισκέψεις του αυτές, όχι μόνον τον Νομάρχη Ξάνθη και τον Δήμαρχο, αλλά και κάθε άλλη αρχή της πόλεως».
Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ έφερε στην επιφάνεια και την «πολύ κακή συμπεριφορά, που «επεφύλαξαν» οι επιτελείς του Αμερικανού διπλωμάτου, στον Θρακιώτη δημοσιογράφο της εφημερίδος «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», Κυριάκο Κεσίσογλου, τον οποίο εμπόδισαν στην εκτέλεση του δημοσιογραφικού του καθήκοντος και μάλιστα τον απείλησαν με σύλληψη και αυτόφωρο (!), καταλήγει η εφημερίδα της Ξάνθης» ρωτώντας:.
«Ποια είναι η θέση της Ελληνικής κυβερνήσεως, απέναντι σε αυτού του τύπου την στάση του (μόλις αφιχθέντος) ξένου διπλωμάτου; Εκλήθη στο ΥΠΕΞ, να παράσχει ικανοποιητικές εξηγήσεις για την στάση του; Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε;»
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών
ΘΕΜΑ: «Περίεργες» επισκέψεις και κινήσεις του νέου Αμερικανού προξένου Θεσσαλονίκης, στην Θράκη
Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, στο φύλλο της 10ης Δεκεμβρίου 2009, η καθημερινή θρακιώτικη εφημερίδα της Ξάνθης, «ΜΑΧΗΤΗΣ», καταγγέλει την «μυστική επίσκεψη», που πραγματοποίησε (από το πρωί της Τρίτης 08.12), ο προσφάτως αφιχθείς στην χώρα μας, Αμερικανός πρόξενος Θεσσαλονίκης, κ.Robert King, στην πόλη της Ξάνθης αρχικώς, ενώ στην συνέχεια μετέβη στην Κομοτηνή.
Δεν πρέπει να είναι διόλου συμπτωματικό, ότι την προηγούμενη ημέρα, είχε λάβει χώρα στις Η.Π.Α., η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, με τον Τούρκο πρωθυπουργό και οι απαράδεκτες δηλώσεις περί 130.000 τάχα «Τούρκων», που δήθεν «υποφέρουν», στην ελληνική Θράκη, ενώ είναι παοίδιλο, ότι αυτό αφορά Έλληνες πολίτες, με ελληνικές ταυτότητες, μουσουλμάνους το θρήσκευμα. Ο Αμερικανός πρόξενος, όπως τονίζει η τοπική εφημερίδα, αφίχθηκε αιφνιδίως και με μεγάλη ακολουθία, συναντώντας πρωτίστως, τον μουφτή Ξάνθης Σινίκογλου, μετά μετέβη στο Δροσερό, όπου επισκέφθηκε γνωστή, για την «δράση» της, κυρία με της μειονότητος (Σαμπιχά), ενώ δεν παρέλειψε να επισκεφθεί στο γραφείο του, τον γνωστό δικηγόρο, της δήθεν «Τουρκικής» ενώσεως Ξάνθης, Ορχάν Χατζηιμπράμ, ο οποίος, εκπροσωπώντας αυτήν την οργάνωση στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, διώκει συχνά την χώρα μας, προτάσσοντας τα γνωστά μυθεύματα. (Ο ανωτέρω δικηγόρος είναι γνωστός από την κάθοδο του στις εκλογές του 1993 ως υποψήφιος της Ν.Δ. όπου στα διαφημιστικά του φυλλάδια ανέγραφε ότι ήταν… «Τούρκος»!).
Επιβάλλεται να τονισθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανωτέρω εφημερίδα, ότι ο Αμερικανός Πρόξενος της Θεσσαλονίκης, περιφρόνησε και «προσπέρασε» πολύ άκομψα, στις επισκέψεις του αυτές, όχι μόνον τον Νομάρχη Ξάνθη και τον Δήμαρχο, αλλά και κάθε άλλη αρχή της πόλεως. Επίσης, πολύ κακή συμπεριφορά, «επεφύλαξαν» οι επιτελείς του Αμερικανού διπλωμάτου, στον Θρακιώτη δημοσιογράφο της εφημερίδος «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», Κυριάκο Κεσίσογλου, τον οποίο εμπόδισαν στην εκτέλεση του δημοσιογραφικού του καθήκοντος και μάλιστα τον απείλησαν με σύλληψη και αυτόφωρο (!), καταλήγει η εφημερίδα της Ξάνθης.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
1. Έχοντας ως λογική αφετηρία, τα διεθνώς κρατούντα διπλωματικά ειωθότα , που προφανώς ισχύουν και στην χώρα μας, η όλη συμπεριφορά και οι κινήσεις του Αμερικανού Προξένου της Θεσσαλονίκης, συνάδουν ή απάδουν της καλώς εννοουμένης διπλωματικής συμπεριφοράς; Γιατί δεν είχαν ενημερωθεί οι ελληνικές αρχές, όπως επιβάλλεται;
2. Ποια είναι η θέση της Ελληνικής κυβερνήσεως, απέναντι σε αυτού του τύπου την στάση του (μόλις αφιχθέντος) ξένου διπλωμάτου; Εκλήθη στο ΥΠΕΞ, να παράσχει ικανοποιητικές εξηγήσεις για την στάση του; Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε;
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »