*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Δεκεμβρίου

Σταθμός! Ο Τουριστικός δρόμος προς Βουλγαρία!

12 Δεκεμβρίου
Ο Νομάρχης Ξάνθης μαζί με τους Δημάρχους Ξάνθης, Βιστωνίδας. Αβδήρων, Σταυρούπολης, Νομαρχιακούς συμβούλους και δημοσιογράφους στο νέο μεθοριακό σημείο «Άγιος Κωνσταντίνος»Σταθμός στην ιστορία του Νομού, αποτελεί πλέον ο νέος Μεθοριακός Σταθμός στα σύνορα με Βουλγαρία και στο Σημείο, «Άγιος Κωνσταντίνος».
Παρά το δριμύ κρύο και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης συνοδευόμενος από Δημάρχους, Νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους, δημοσιογράφους κλπ επισκέφθηκε το νέο μεθοριακό σημείο – σταθμό «Άγιος Κωνσταντίνος», στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης στρώσης ασφάλτου από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, λίγο πριν την λειτουργία της όπου και συναντήθηκε με τους Βούλγαρους επισήμους της άλλης πλευράς!!!Η αποστολή της Ξάνθης στην οποία συμμετείχαν πλην του Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη και οι Δήμαρχοι Ξάνθης, Βιστωνίδας, Αβδήρων και Σταυρούπολης (δεν ακολούθησε μόνο ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου που ήδη προχωράει τον δικό του κομματικό δρόμο…), Αντινομάρχες, Νομαρχιακούς συμβούλους, δημοσιογράφους κλπ, διανύοντας ασφαλτοστρωμένη οδική διαδρομή, για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια, περίπου, συναντήθηκε στα σύνορα με παράγοντες της Βουλγαρικής πλευράς και «γιόρτασαν» το ιστορικό αυτό πράγματι γεγονός τσουγκρίζοντας και τα ποτήρια τους με κρασί, ψητά και εδέσματα.
Δεν απομένει πλέον και ΕΠΙΣΗΜΑ να οριστικοποιηθεί η διάνοιξη και λειτουργία του παραπάνω Τουριστικού δρόμου που θα συνδέει την Ξάνθη με την συγκεκριμένη περιοχή της Βουλγαρίας.
Η αρχή πάντως έγινε…
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
«Η μέρα είναι ιστορική. Κατασκευάστηκε για να επαναλειτουργήσει διακρατικός δρόμος μεταξύ Ελλάδας Βουλγαρίας, στα σύνορα της Ξάνθης, μετά από 70 χρόνια, περίπου, ψυχροπολεμικής κατάστασης.
Στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, η διάνοιξη του δρόμου, που εκτιμούμε ότι θα ενισχύσει την ρευστότητα και την κυκλοφορία του χρήματος στην περιοχή, είναι σημαντική.
Ο τουριστικός κάθετος δρόμος Ξάνθης – Ζλάτογκραντ-Φιλιππούπολης σχεδόν τελείωσε, μετά από προσπάθεια μας τεσσάρων (4) ετών, από το 2006, με αποκλειστική πρωτοβουλία μας, της Νομαρχίας Ξάνθης. Απομένει η δεύτερη στρώση της ασφάλτου, στις αρχές του καλοκαιρού, ενώ τα στηθαία ασφαλείας αναμένουμε να τοποθετηθούν σε 2 μήνες το αργότερο. Όχι μόνο σε αυτό το τμήμα αλλά και στο προηγούμενο τμήμα 3χλμ που είναι η συνέχειά του, παρότι όλα δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά μας… Σε αυτή την χρονική στιγμή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευθύνη των οδηγών και σε διαστήματα που δεν εμποδίζονται οι εργασίες της εργολάβου κοινοπραξίας.
Χρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς Πόρους (ΚΑΠ-Οικονομικών).
Ο δρόμος είναι τουριστικός. Δεν είναι εμπορικός, λειτουργία που δεν επιτρέπεται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Η Ξάνθη ανακτά, εν μέρει, την κεντροβαρή θέση της στην έξοδο των Βαλκανίων στο Αιγαίο, αποκτά την αναγκαία ενδοχώρα, με μια κρίσιμη μάζα πληθυσμού. Αλλάζουν καθοριστικά τα πράγματα: Η χρονοαπόσταση Ξάνθη – Φιλιππούπολη είναι πλέον 3 ώρες, από 5-6 πριν.
-Ξάνθη Σμόλιαν ή Παμπόροβο 2 ώρες από 6-7 πριν.
-Ξάνθη Ζλάτογκραν 50 λεπτά από 7 ώρες πριν, ή 50χλμ από 630 πριν!!!
Αναμένουμε την τυπική υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων, για την λειτουργία του μεθοριακού σταθμού Αγίου Κωνσταντίνου. Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει ταχέως, προς όφελος της οικονομίας όχι μόνον της Ξάνθης αλλά όλης της ΒΑ Ελλάδας.
Η κατασκευή του, δεν αλλάζει τίποτε στην υποχρέωση της Πολιτείας, του Υπουργείου Υποδομών, να κατασκευάσει, τον τόσο ταλαιπωρημένο από αναβολές και υποχρεώσεις, Κάθετο Άξονα Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικά – Σμόλιαν»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »