*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Ιουνίου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ: Να συνεργαστούμε, για να εξαλείψουμε το πρόβλημα με την υφιστάμενη κατάσταση στη Μάνδρα!

27 Ιουνίου

Νέα δήλωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων, μετά το χθεσινό μας ρεπορτάζ


*Καταπέλτης ο συνήγορος του Πολίτη για το θέμα που δημιουργήθηκε, 200 υπογραφές Μανδρινών!

ΜΠΗΧΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ
*Αισθάνεται ήσυχη επειδή τη μείωση της απόστασης την ψήφισε και η τότε δήθεν αντιπολίτευση;
Με νέες μπηχτές κατά της Δημάρχου Αβδήρων Ευας Τσακίρη αλλά και του τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων Δημήτρη Βουρβουκέλη, επανήρθε με χθεσινή απάντηση-δήλωση στο ρεπορτάζ του «Μαχητή» ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ.
«Αισθάνεται η Δήμαρχος Αβδήρων ήσυχη επειδή τη μείωση της απόστασης την ψήφισε και η τότε δήθεν αντιπολίτευση;» ρωτάει ο Παναγιώτης Σαλτούρος με νόημα και επανέρχεται στα περί συνεργασίας, «προκειμένου να εξαληφθεί το πρόβλημα με την υφιστάμενη κατάσταση στη Μάνδρᨻ
……

Η ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΛΤΟΥΡΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ.
Πράγματι κι εγώ διαπίστωσα ότι η δήμαρχος Αβδήρων ήταν απούσα κατά τη συνεδρίαση στις 10 Μαρτίου 2004, όταν ψηφίστηκε η συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου στη μείωση της απόστασης κατασκευής οχλουσών υποδομών από τον οικισμό Μάνδρας στα 300 μέτρα, αντί εκείνων που ίσχυαν, δηλαδή των 700 μέτρων, που πράγματι υπέγραψε ο Νομάρχης;
Πράγματι ήταν απούσα, αλλά ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοί της, ο πρόεδρος της και ο εισηγητής δημοτικός της σύμβουλος κ. Ιάκωβος Ψωμαδόπουλος.
Και ερωτάται η κ. Δήμαρχος:
Α) Είναι δυνατόν να μη γνώριζε τι θα ψήφιζε η πλειοψηφία της;
Β) Είναι δυνατόν ο εισηγητής Ιάκωβος Ψωμαδόπουλος, δημοτικός της σύμβουλος να συνέταξε ο ίδιος την θετική εισήγηση, γνωρίζοντας Νόμους, Υπουργικές Αποφάσεις και τέτοιες Νομαρχιακές;
Γ) Αν υποθέσουμε ότι η ίδια δεν συμφωνούσε, τι έκανε όταν πληροφορήθηκε ότι το δημοτικό της συμβούλιο συναίνεσε στη μείωση;
Δ) Τι κάνει σήμερα μετά την κοινοποίηση σ’ αυτήν του με αριθ. πρωτ. 18916/08/2.3/15-6-2009 εγγράφου από τον Συνήγορο του Πολίτη, το οποίο έχει σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση της Μάνδρας και της υποδεικνύει συγκεκριμένα μέτρα;
Την ρωτάμε τέλος: αισθάνεται ήσυχη επειδή τη μείωση της απόστασης την ψήφισε και η τότε δήθεν αντιπολίτευση;
Πάντως εάν διαφωνεί με την σημερινή κατάσταση, ας συνεργαστούμε για να την εξαλείψουμε.
Περιμένουμε απάντηση.
Ο Δηλών
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Πάντως σε σχετική ερώτησή μας στον κύριο Σαλτούρο για τις δηλώσεις του κτηνοτρόφου κ. Βουλγαρίδη στο Xanthi channel και την θέση που υποστήριξε απαντώντας στις καταγγελίες εναντίον του, ότι δηλαδή, «το βουστάσιο λειτουργεί νόμιμα», μας παρέπεμψε στον Συνήγορο του Πολίτη και στην επιστολή που έστειλε στις 16/6/2009 στην Δήμαρχο των Αβδήρων Ευα Τσακίρη, χαρακτηρίζοντας «παράνομη τη λειτουργία σταβλικής εγκατάστασης στον οικισμό Μάνδρας».
ΛΟΓΟΙ ΖΗΛΟΤΥΠΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ
TΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ «Μ» Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ:
ΤΟ ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΝΟΜΙΜΩΣ!
*Διαψεύδει ο Σαλτούρος και μιλάει για καραμπινάτες παρανομίες και αυθαίρετα στην κτηνοτροφική μονάδα ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ!
Θέση στο θέμα που προέκυψε με την Κτηνοτροφική Μονάδα ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ στη Μάνδρα και τις καταγγελίες των κατοίκων (αλλά και την ερώτηση Σαλτούρου προς την Δήμαρχο των Αβδήρων Ευα Τσακίρη), πήρε με δηλώσεις του και ο κτηνοτρόφος κ. Νίκος Βουλγαρίδης που ανέφερε τα παρακάτω μετά τις επιθέσεις που δέχεται η επιχείρησή του, τονίζοντας τα παρακάτω:
«Καθαρά οι λόγοι που μου επιτίθενται είναι λόγοι ζηλοτυπίας. Είναι κάποιος άνθρωπος, ο οποίος έφυγε νηστικός από εδώ πριν 30 χρόνια και αφού πήγε στην Αυστραλία για να δουλέψει εκεί, γύρισε πίσω πεινασμένος και βλέπει τώρα κάποιους άλλους συγχωριανούς του να προοδεύουν, προσπαθεί τώρα με κάθε τρόπο να τον εμποδίσει. Ευτυχώς όμως οι αρχές κρίνουν τα πράγματα και δεν είναι του ίδιου επίπεδου του καταγγέλλοντας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλγαρίδης επισημαίνοντας ότι η διένεξη που έχει προκληθεί είναι καθαρά προσωπική.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Βουστασίου, πριν γίνει η καταγγελία, ο κ. Βουλγαρίδης είχε θέσει ως στόχο να αναπτύξει την επιχείρησή του και προέβη σε αγορές τεμαχίων, το ένα δίπλα στο άλλο. Πρόκειται για ένα κτήμα, περίπου 300 στρεμμάτων, ώστε να μεταφέρει τη μονάδα του σε εκείνο το σημείο ( πλησίον του χωριού). Παράλληλα έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, όπως περιβαλλοντικές μελέτες, μελέτη για να υπαχθεί η επιχείρηση στον αναπτυξιακό νόμο κ.α. «Φέραμε και την επιτροπή σταυλισμού, η οποία εξέτασε τον συγκεκριμένο τεμάχιο και θα μεταφερθούμε σύντομα εκεί. Όμως αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, όποτε και εμείς περιμένουμε», τόνισε ο κ. Βουλγαρίδης.
Σε ότι αφορά τις υπογραφές που συλλέχθηκαν για την καταγγελία των κατοίκων της Μάνδρας εναντίον του, ο κ. Βουλγαρίδης υποστηρίζει ότι αυτό έγινε με παραπλάνηση των κατοίκων του χωριού, που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει την καταγγελία 170 κάτοικοι του χωριού.
Τέλος για την δυσοσμία, ο κ. Βουλγαρίδης υποστηρίζει ότι αυτό δεν απειλεί την υγεία των κατοίκων της Μάνδρας, παραδέχθηκε όμως ότι λειτούργησε ως ένα σημείο παρανόμως, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι προχωρά ήδη με νόμιμες διαδικασίες.

ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ
Πάντως τις δηλώσεις του κτηνοτρόφου, διαψεύδει ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Σαλτούρος και μιλάει για «καραμπινάτες παρανομίες και αυθαίρετα στην κτηνοτροφική μονάδα ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ», διερωτόμενος μάλιστα «αν και τι πρόστιμα επέβαλε η Πολεοδομία της Νομαρχίας Ξάνθης».
Οπότε το θέμα αυτό θα έχει μπόλικη συνέχεια...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »